Kollektivtrafiken ökar med 22 procent på helgen i Istanbul

Kollektivtrafiken i Istanbul ökade procentandelen av helgen
Kollektivtrafiken i Istanbul ökade procentandelen av helgen

Kollektivtrafikresor ökade med 8,3 procent per månad och helgresor med 22 procent. Även om bussar föredrogs mest, skedde en ökning i alla passagerarkategorier. På tunnelbanelinjen Mecidiyeköy-Mahmutbey M28, som öppnades den 7 oktober, transporterades i genomsnitt 28 31 passagerare per dag mellan 17 och 844 oktober. På vardagar passerade i genomsnitt 479 tusen 786 fordon dagligen med krage. Den högsta densiteten i krageövergångar upplevdes mellan 15.00-17.00. Trafikdensitetsindexet, som förblev detsamma som i september, uppmättes i genomsnitt till 28.


Istanbul Metropolitan kommuns statistikbyrå publicerade novembernumret av Istanbul Transportation Bulletin, som innehåller information om kollektivtrafik för oktober månad. Förändringar i kollektivtrafiken återspeglades i siffrorna enligt följande:

På den totala resan 8,3 procent ökning

Inom kollektivtrafiken ökade det totala antalet resor med 8,3 procent per månad och med 4,8 procent i genomsnittliga dagliga resor.

EMer n bussar användes

48,4 procent av smarta biljettkörningar, gummihjul kollektivtrafik, 28,6 procent Metro-Tram, 12,8 procent Metrobus, 6,8 procent Marmaray och 3,4 procent föredragen sjövägen.

Resorna ökade i alla kategorier

Alla passagerarkategorier ökade varje månad. Det var en ökning med 6,7 procent i medborgarkorsningar, 12,1 procent i studentöverföringar, 60 procent över 6 år och 4,4 procent i funktionshindrade medborgares resor.

Helgresan ökade med 22 procent

Weekendresorna ökade med 22 procent per månad och veckodagsturerna med 4 procent.

M7 tunnelbanelinje öppnad för användning

På tunnelbanelinjen Mecidiyeköy-Mahmutbey M28, som öppnades 7 oktober, transporterades i genomsnitt 28 31 passagerare per dag mellan 17 och 844 oktober.

Den mest trafikerade korsningen genom huvudartärerna är den 16 oktober

Antalet fordon per timme som passerade 94 sektioner på huvudartärerna under veckan var 2 402 2 i september och 331 16 2 i oktober. Den högsta nivån registrerades den 471 oktober med ett timme genomsnitt på XNUMX XNUMX XNUMX fordon.

Högsta timmen är 08.00

Under veckan var topptiden för fordonsaktivitet 13.00 till 15.00 och topptiden var 08.00. Topptimmarna för trafiken på vardagar och helger mättes som 13.00 och 15.00.

Mest krage passerar den 2 oktober

Det dagliga genomsnittliga antalet fordon som passerar kragen på vardagar registrerades som 479 tusen 786. Den mest trafikerade dagen i krageövergången var fredagen den 509 oktober med 444 tusen 2 fordon. 39,2 procent av fordonen passerade 15 juli, 45,6 procent FSM, 6,3 procent YSS och 8,9 procent Eurasia Tunnel.

Etopptid mellan 15.00-17.00

Den högsta intensiteten observerades mellan 15.00-17.00 i krageövergångarna och den lägsta intensiteten mellan 03.00-05.00.

Trafikdensitetsindex, 28

Trafikdensitetsindexet låg kvar på samma nivå som i september och mättes i genomsnitt 28. Det högsta indexgenomsnittet observerades på fredagar och det lägsta på söndagar.

Veckodagens trafikdensitetsindex uppmättes i genomsnitt till 30, på samma nivå som i september. Om man tittar på timfördelningen på vardagar i oktober, uppmättes toppintensiteten som i genomsnitt 18.00 vid 62:83. Med tanke på helgen låg värdet på samma nivå som i september. Det högsta trafikdensitetsindexet med 9 mättes fredagen den 18.00 september kl. XNUMX:XNUMX.

Genomsnittlig hastighet samma som september

Veckodagens genomsnittliga hastighet på rutterna var densamma som i september och mättes till 59,5 km / h. Medan den genomsnittliga hastigheten under veckan inte ändrades jämfört med september, var helggenomsnittet 0,9 km / h med en nedgång på 62,2 procent.

Tiden i trafiken har minskat

Den genomsnittliga dagliga tiden i trafiken på vägnätet på vardagar minskade med endast 0,9 procent jämfört med september. Medan tiden på morgontopptiden minskade med 3,3 procent, ökade den med 1,9 procent på kvällens topptimme.

I Bulletin, som utarbetades med data från direktoratet för kollektivtrafik, BELBİM och İBB Transportation Management Center, genomfördes hastighets- och varaktighetsstudier med hjälp av sensorerna på huvudvägarna.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser