Hur köper jag en specialplatta? Vilka är villkoren för anpassade klistermärken?

hur man tar bort specialplattan Vilka är villkoren för borttagning av specialplattan?
hur man tar bort specialplattan Vilka är villkoren för borttagning av specialplattan?

När du köper ett nytt eller begagnat fordon kan du också byta registreringsskylt. Människor som vill anpassa sitt fordon specialplatta sedan dess användning. Naturligtvis finns det vissa villkor för att använda en speciell platta. När du uppfyller dessa villkor kan du få en speciell registreringsskylt för ditt fordon. Vid denna tidpunkt kommer vi att förklara många punkter om specialplattan för dig.

Villkor för anpassade klistermärken


Som nämnts ovan finns det ett antal villkor för att ha en speciell platta. Om du inte vill ha en särskild registreringsskylt kan du köpa en given registreringsskylt när du vill byta skylt när du köper ett fordon. Men om du vill ha en speciell skylt för ditt fordon måste du uppfylla de villkor som vi har angett för dig. Begäran specialplatta betingelser:

  • Om du vill ha en särskild registreringsskylt måste den ha samma stadskod som din bostad. Till exempel vill du ha en tallrik i form av 06 Ali 123. Men om din bostad är Istanbul och inte Ankara, kommer du tyvärr inte att ta bort denna platta.
  • Det finns inget sådant krav för företag. Du måste betala en genomsnittlig skatt på 5 15 TL till XNUMX XNUMX TL för varje specialplatta du utfärdar.
  • När du har en speciell tallrik måste du betala ett visst belopp för ansökan. Mängden kan variera för alla och beroende på typ av platta. Mängden kan variera beroende på typ och efterfrågan på plattan. Om du vill ha en skivtyp som nästan alla vill ha, till exempel lagförkortning, namn på 3 bokstäver, måste du både köa och betala höga belopp. Kort sagt, ju högre efterfrågan på en tallrik desto mer måste du betala. Om efterfrågan är låg kommer beloppet att bli lägre.

Jag vill köpa specialplatta för nollfordon

För noll fordon specialplatta Du kan ta. Det finns dock några procedurer för detta. Vi kan uttrycka dessa processer enligt följande:

När du köper ett fordon måste du ta reda på om registreringsskylten du vill ha finns hos notarius. Du kan ta reda på om planen är ledig vid polisens huvudkontor.

När du frågar, om plattan du vill är tom, måste du reservera den för dig själv. När du gör en bokning kommer den att be om det belopp du måste betala.

När du betalar måste du gå till notarius publicus med ett kvitto och berätta för tjänstemannen att planen kommer att ändras.

När procedurerna har slutförts i noteringen måste du ta dina dokument och gå till närmaste förar- och bilhandelskammare till din plats.

Här kan du få din registreringsskylt inom en timme i genomsnitt.

Du kan börja använda ditt fordon med din speciella registreringsskylt genom att gå till branschen och få den fäst vid tjänstemännen.

Som du kan se är det en mycket enkel process att ta bort en speciell platta. Inom en halv dag i genomsnitt kan du både sälja ditt fordon och få din egen skylt.

Jag vill köpa en specialplatta för ett begagnat fordon

För fordon över nollan specialplatta Vi pratade om utvinningsprocessen. Men inte alla kan köpa noll fordon. Du kan också få din egen specialskylt när du köper ett begagnat fordon. För detta kan vi lista de procedurer du behöver göra enligt följande:

Innan du åker till notarien, kontrollera om skylten du vill vara tom på säkerhetssidan.

Om den är inaktiv, boka den själv och betala det belopp du stöter på.

Gå till notarien och starta transaktionerna. Men innan du går in i notarius publicus, ta bort din gamla registreringsskylt.

Ge dina gamla registreringsskyltar till notarien under transaktionen.

Efter försäljningsprocessen slutför du transaktionen genom att gå till Tradesmen Chamber of Drivers and Automobile med de dokument du får från notarius. Genom att skriva ut din tallrik här kan du ta emot den på i genomsnitt 1 timme.

Speciella plattprocesser kan ta längre tid beroende på stadens densitet. På samma sätt kan provinsen där plattan tas bort också ändra kostnaderna. Vi vill påpeka att kostnaden kan vara lite hög, speciellt om du vill producera tallrikar i stora städer som Ankara, Istanbul och Bursa. Samtidigt kan din väntetid och få din registreringsskylt vara längre i dessa städer.

I person specialplatta Om du vill utfärda det räcker det att ha din identitetshandling med dig. Om du vill ha det utfärdat för ditt företag måste du ha signaturcirkuläret och ditt aktivitetscertifikat under de senaste 6 månaderna med dig under transaktionerna.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser