En frömatta lagdes på Erciyes mot erosion

Frömattan låg mot erosion på Erciyes-berget
Frömattan låg mot erosion på Erciyes-berget

Borgmästare Büyükkılıç sa att efter arbetet för att berika växtvävnaden i Erciyes kommer erosion att förhindras, tiden för att hålla snön i marken kommer att förlängas och en grönare konsistens kommer att råda.


Borgmästare i Kayseri Metropolitan Municipality Dr. Mamdouh Büyükkılıç'ın, har meddelat att Turkiets viktigaste turistcentra för skidåkning och utsäde av Erciyes biyotekstil-mattan. Borgmästare Büyükkılıç, som sade att fröna från växterna som odlats i regionen placerades i naturligt lösliga biotextilier och den producerade mattan lades i Tekir-regionen, sa att efter arbetet för att berika växtvävnaden i Erciyes kommer erosion att förhindras, tiden för att hålla snön mot marken kommer att förlängas och en grönare konsistens kommer att dyka upp. berättade.

Kayseri Metropolitan Municipality kämpade för ett grönare Erciyes-berg och genomförde studier på växtarter som växer naturligt i området 2018. Jordanalyser genomfördes för att berika växtvävnaden i Erciyes vid den tiden, och som ett resultat av dessa analyser utfördes studier på naturligt växande arter såsom mullein, kangal, vinäger, kamomill, sainfoin, kennel, rododendron. Rose marshmallow frön planterades i Hacılar och Hisarcık, och daisy frön planterades vid Tekir och Hacılar dörrar. Det har fastställts att projektet, som inleddes för att förlänga snöretentionen, vilket minskar på grund av utspädning av växtvävnaden i områden med intensiv användning, och för att förhindra erosion som kan uppstå på grund av nederbörd har visat sig vara framgångsrikt.

NYA VÄXTPLANTARTER BESTÄMD

Metropolitan borgmästare Dr. Memduh Büyükkılıç sa, ”Med de frön som samlats in från de befintliga växterna i Erciyes 2018 sågs det att nya växter började växa på våren och studierna lyckades. Medan jordproverna som togs från olika punkter i fältet i juli 2020 skickades till laboratoriet för analys bestämdes kulan, brom och diskreta arter som kunde växa i detta område ”.

BÅDA EROSION FÖRHINDAS OCH TIDEN FÖR TUMBELHÅLLET LÄNGRE

Borgmästare Büyükkılıç betonade att vegetation behövs för att förhindra erosion och för att hålla snön från det första snöfallet i Erciyes och sa: ”För närvarande har 50 lastbilar jord transporterats till området med snön som smälter på våren varje år och infrastruktur har skapats för grön mark. I Erciyes, med oro för att fröna kommer att blåsa av på grund av vinden och lutningen på landet, framställdes en frömatta med metoden att nålas i naturligt lösliga biotextilier för att göra det möjligt för växten att rota lättare. Den producerade utsädsmattan lagdes framgångsrikt på fältet. " han talade.

Büyükkılıç betonade att biotextil utsäde matta kommer att göra Erciyes till ett grönt lock från maj 2021 och uppgav att deras arbete kommer att fortsätta att berika växtvävnaden i Erciyes.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser