Frågor angående stöd till jordbruksbaserade investeringar bestäms

Frågor angående stöd till jordbruksinvesteringar fastställdes
Frågor angående stöd till jordbruksinvesteringar fastställdes

Detaljerna om bidragsstödet för bearbetning av jordbruksprodukter, byggandet av nya anläggningar, genomförandet av delvis gjorda investeringar, kapacitetsökningen av befintliga anläggningar och teknikförnyelse eller modernisering bestämdes.


Kommunikationen från jordbruks- och skogsbruksministeriet om stöd till ekonomiska investeringar baserade på jordbruk inom ramen för stöd för landsbygdsutveckling publicerades i officiella tidningen.

Kommunikén, mellan 1 januari 2021 och 31 december 2025, för investeringar av verkliga och juridiska personer, främst kvinnor och unga företagare, i deras jordbruksbaserade ekonomiska aktiviteter för att säkerställa ekonomisk och social utveckling på landsbygden, för att förbättra sysselsättningen inom jordbruket och icke-jordbruket, för att öka och differentiera inkomsterna. Inkluderar frågor relaterade till de bidrag som ska göras.

Följaktligen kommer bearbetning, torkning, frysning, förpackning och lagring av jordbruksprodukter, byggande av nya anläggningar, genomförande av delvis gjorda investeringar, kapacitetsökning av befintliga anläggningar och teknikförnyelse eller modernisering utvärderas inom ramen för bidragsstöd.

I fasta investeringsfrågor för jordbruksproduktion kommer också anläggningar som producerar värme eller elektricitet från geotermisk energi och biogas från förnybara energikällor och anläggningar som genererar el från sol- och vindkraft inkluderas i bidragsstödet.

Inom ramen för programmet kommer alla eller några av de angivna investeringsfrågorna i 81 provinser att bestämmas av ministeriet enligt provinsernas sektorsprioriteringar och kommer att tillkännages innan ansökan med ansökan och uppdaterad ansökningsguide kommer att publiceras i oktober varje år. Ansökningar kommer att accepteras inom ramen för bidragsstöd.

FUNKTIONER SOM SÖKAS FÖR ANSÖKARE

Sökande verkliga och juridiska personer kommer att behöva registreras i Farmer Registration System (ÇKS) eller andra registreringssystem som inrättats av ministeriet före tidsfristen.

De juridiska enheter som ansöker om alla projektfrågor för alla investeringar kommer att vara administrativt och ekonomiskt oberoende av allmänheten och lämna in ett åtagandebrev som anger att de är oberoende.

STÖDSRATT TOTALT BELOPP BASERAT PÅ BIDRAG

I ekonomiska investeringsfrågor, basprojektets belopp för bidraget, om de sökande är riktiga personer, jordbrukskooperativ och fackföreningar eller juridiska enheter, i de angivna investeringsfrågorna, 3 miljoner lire för ansökningar med nya investeringskvaliteter, 2 miljoner lira för ansökningar med investeringskvalificering, investeringskvalitetskapacitet för applikationer med ökning kommer teknikförnyelse eller modernisering inte att överstiga 1,5 miljoner lire.

Den nedre gränsen för basprojektbeloppet för bidraget bestämdes till 250 tusen TL. Om ansökningarna accepteras kommer bidraget att ges till 50 procent av basprojektets belopp för bidraget.

Alla transaktioner som genomförs inom ramen för programmet kommer att inspekteras av ministeriet. All information och handlingar som begärs angående transaktionerna som gjorts under dessa inspektioner kommer att presenteras för dem av provinsdirektoratet.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser