5 Welding Excellence Centers etableras i Istanbul

Ett resurscentrum för spetskompetens kommer att inrättas i Istanbul
Ett resurscentrum för spetskompetens kommer att inrättas i Istanbul

I samarbete med ministeriet för nationell utbildning och Istanbul Chamber of Industry (ISO) kommer 5 kompetenscentra att inrättas för utbildning av svetsare som behövs av industrin.


Under mötet, under ordförande av biträdande minister för nationell utbildning Mahmut Özer, styrelseordförande i Istanbuls industrikammare (ISO) Erdal Bahçıvan och sektorsrepresentanter, chef för yrkes- och teknisk utbildning Kemal Varım Numanoğlu, chef för strategiavdelningen Fatih Leblebici och relaterade avdelningar, problem inom svetsutbildning och sysselsättning problemen lades på bordet.

Efter mötet beslutades att inrätta 5 spetskompetenser för yrkesutbildning i Istanbul. Ministeriet för nationell utbildning gav 10 miljoner lire-stöd för att tillgodose infrastrukturbehovet för svetscentren.

Biträdande minister för nationell utbildning Mahmut Özer uppgav i sitt uttalande att förstärkning av yrkesutbildning är bland deras högsta prioriteringar.

Uzer uttrycker att mycket viktiga framsteg har gjorts för att stärka yrkesutbildningen de senaste två åren. Han uppgav att svetsning är ett stort behov inom många olika områden, såsom fordons-, sjöfarts-, transport-, energi-, flyg-, flyg- och försvarsindustrin.

Stipendium för gymnasieelever som föredrar svetsning, jobbmöjligheter för akademiker

Özer gjorde uttryck för att välutbildade mänskliga resurser kommer att öka produkt- och produktionskvaliteten och detta kommer att ge ett seriöst bidrag till landets ekonomi: ”Vi har vid det här laget tagit ett nytt steg för att göra öppningar inom tematiska områden inom yrkesutbildningen. I detta sammanhang valde vi svetsfältet som det första steget. Vi hade ett mycket produktivt möte med Istanbul Chamber of Industry om hur vi kan möta behoven i vår affärsvärld både nationellt och internationellt inom svetsområdet. Vi har beslutat att inrätta 5 kompetenscentra med stark infrastruktur som kommer att lösa problemet på arbetsmarknaden inom svetsområdet i Istanbul och ta hänsyn till den tekniska utvecklingen inom svetsområdet. De kompetenscentra som vi kommer att etablera i våra utvalda yrkesmässiga och tekniska gymnasieskolor kommer att ha en infrastruktur som täcker alla svetsområden och innehåller de senaste tekniska enheterna.

I detta sammanhang tilldelade vi omedelbart 10 miljoner turkiska lira. Vi kommer att göra infrastrukturen perfekt på kort tid. Professionell utvecklingsutbildning för alla våra lärare som arbetar här kommer att få kontinuitet med stöd av ISO. Vi kommer också att uppdatera läroplanen tillsammans. ISO kommer också att ge stipendier till studenter om studenter väljer detta område och kommer också att prioritera anställning av akademiker. "

Ozer, Turkiet tack vare kompetenscentra inom svetsområdet med behov av kvalificerad personal, liksom odlingen av vetenskapliga och tekniska projekt kommer att genomföras, sade han.

I hopp om att det nya steget skulle vara till nytta uttryckte Özer sin tacksamhet till ISO: s president och tjänstemän och sektorsrepresentanterna för deras stöd till processen.

Bedömning av ISO-ordförande Bahçıvan

ISO-president Erdal Bahçıvan uttryckte sin tillfredsställelse med samarbetet med ministeriet.

Han sa att de är i ett mycket framgångsrikt samarbete med ministeriet för nationell utbildning för att stärka yrkesutbildningen i Istanbul och tillgodose de mänskliga resursbehoven på arbetsmarknaden, sade Bahçıvan: ”Vi hade möjlighet att utvärdera våra medlemmars krav med vårt ministerium för att möta de mänskliga resurserna på önskad nivå inom svetsområdet. Alla våra representanter uttryckte sina problem och lösningar. Vi bestämde stegen som ska tas mot en lösning tillsammans vid mötet. Med fem kompetenscentra som ska inrättas inom svetsområdet med vårt ministerium har vi tagit ett viktigt steg mot att lösa problemen inom detta område. Som ISO kommer vi att stödja våra spetskompetenser bestämda med alla våra medel. Med detta nya steg har vi tagit vårt samarbete till en ny nivå och tagit det första steget i tematiskt samarbete. Jag tror att vi kommer att göra betydande avstånd på kort tid. Jag vill tacka vår biträdande minister för nationell utbildning Mahmut Özer, ministeriets tjänstemän, representanter för professionella kommittéer och tjänstemän som deltog i mötet. "


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser