Effekten av Covid-19-krisen på bilindustrin har diskuterats

Effekten av den covid krisen på bilindustrin diskuterades
Effekten av den covid krisen på bilindustrin diskuterades

KPMG: s Global Automotive Executives Survey 2020 har publicerats. Med effekten av Covid-19, som fokuserar på förändringarna i bilsektorn, ligger den globala inre marknadens förståelse efter i sektorn och metoden att hålla de regionala och lokala marknaderna vid liv utmärker sig. Automotive chefer säger att en era har börjat som kräver internationellt samarbete i frågor som att balansera försörjningskedjan, kontrollera global efterfrågan minskar och hantera digital efterfrågan.


KPMGs forskning i år med mer än 30 VDar och chefer från 100 länder och mer än två tusen konsumentintervjuer belyser de komplexa effekterna av Covid-19-krisen på bilindustrin. Forskningen förklarar hur globaliseringen, som har minskat med pandemins effekt, återspeglar sektorn. Enligt branschledare samlas effekterna av Covid-2020 i KPMG: s Global Automotive Executives Survey 19 under åtta huvudrubriker:

 • Det bör accepteras att Covid-19 är en global vågrörelse som bör utvärderas ur ett globalt produktions- och försäljningsperspektiv.
 • Affärsmodeller som kan följa förseningarna i försörjningskedjan är ett mycket viktigt behov.
 • Covid-19-krisen har orsakat betydande förändringar i efterfrågan som pekar på en djup lågkonjunktur. Det är inte rätt att luras av fallande försäljning och krympa säljteamet. Tvärtom är det nödvändigt att fokusera på hanteringen av befintliga mänskliga resurser och kundrelationer och digitala krav.
 • Människor kommer att flytta längre bort från kollektivtrafiken under den kommande perioden och riskerar att spendera mer pengar för att känna sig trygga.
 • Företag med stark likviditet kan dra nytta av denna period med nya samarbeten, fusioner och förvärv. Denna kris gör det möjligt för sådana företag att omdefiniera sig på marknaden.
 • Det är absolut nödvändigt att se skillnaden mellan kulturer. Det finns till exempel en utgiftskultur i Kina och USA. Tyskland och Japan är inte villiga att spendera.
 • Det omfattande genomförandet av e-mobilitet beror i hög grad på statligt stöd. E-mobilitet som inte stöds kommer endast att genomföras i stora städer och i vissa regioner.
 • Konkurrens omdefinieras. Med andra ord börjar en period som kräver globalt samarbete och samarbete i frågor som att hålla leveranskedjan i balans, acceptera den globala efterfrågesänkningen och digital efterfrågestyrning.

Enligt undersökningen listas megatrenderna inom sektorn från och med andra halvåret 2020 enligt följande:

hållbarhet

 • 98 procent av cheferna ser hållbarhet som nyckeln till att göra skillnad, men endast 17 procent av konsumenterna.
 • Gemenskapstänkande om hållbarhet inom bilindustrin har ännu inte bildats. Detta beror på att klassificeringskriterierna för huruvida en produkt inom bilindustrin är hållbar ännu inte är tydliga och att de inte är tillräckligt transparenta för att påverka deras beslut för konsumenterna.
 • Med effekten av Covid-19 gör konsumenter mer kostnadsorienterade val under denna period, deras prioriteringar har gått bort från hållbarhet.

Industripolitik

 • 83 procent av cheferna tycker att branschpolitiken och tillsynsmyndigheterna driver sina tekniska dagordningar. Skattesänkningar och statligt stöd kommer att vara viktiga faktorer.
 • Med effekten av Covid-19 tvingar en period med exportproblem företag. Till exempel verkar det ökade statliga stödet till elfordon i Kina i år ge flexibilitet i Kinas industripolitik.

råmaterial

 • 73 procent av administratörerna tycker att mineralresurserna i ett land direkt påverkar den produktionsteknik som det landet föredrar.
 • Råvaror spelar en mycket viktig roll för att skapa en regional skillnad i framtidens bilindustri. Råvaran kommer att hindra den från att bli en enda global dominerande aktör i branschen på lång sikt.

Regioner skiftar

 • Flera lokaliserade skift till olika tekniker, marknader och applikationer förväntas snarare än en enda stor regional förändring.

Viktiga trender

 • Företag inom fordonsindustrin bör producera oberoende och regionala strategier för konsumenterna.
 • Fokuserad på teknisk utveckling har bilindustrin flyttat fokus till 'överlevnad' och drift på grund av Covid-19.
 • Eftersom Covid-19 påverkar produktionen negativt förväntas kostnadsminskningar och ökade fusioner och förvärv.

Studier som utvärderade bilindustrins ledare, KPMG Turkiet Hakan Ölekl, sade att branschen tar för att förändra mina vägar och börjar vända. Ölekli sa: ”Effekten av Covid-19 på bilindustrin är mångfacetterad. Det är nödvändigt att utvärdera den grundläggande förändringen i efterfrågan tillsammans med omdefinieringen av försörjningskedjan. Medan sektorn sprider sig i lågkonjunktur på grund av pandemin, kommer reaktionen på regionala minskningar av efterfrågan och produktion att vara en del av den "nya normalen" för bilföretag. Förändringen i förståelsen för konkurrens- och samarbetslösningar är ett annat viktigt ämne som kommer ut ur forskningen. En tillnärmning verkar oundviklig mellan biltillverkare och IT- och teknikföretag. Emellertid erkänner bilchefer konkurrensen mellan dem i år. Marknadsvärdet för de 15 största teknikföretagen är faktiskt fem gånger högre än marknadsvärdet för de 50 bästa tillverkarna och leverantörerna av traditionell bilutrustning, säger han.

Ölekli betonade att programutvecklad utveckling av fordon tar första plats i framtidens detaljhandel inom sektorn och betonade att mer än 60 procent av fordonscheferna tror att antalet fysiska detaljhandelscentra kommer att minska med 20 till 30 procent på global nivå.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser