Distansutbildning börjar i morgon efter skolavbrott

Distansutbildning börjar i morgon efter skolavbrott
Distansutbildning börjar i morgon efter skolavbrott

Grundskolelever, gymnasieelever och gymnasieelever kommer att fortsätta med distansutbildning som ska genomföras med TRT EBA, EBA och live klassrumsapplikationer, tryckta och digitala hjälpresurser fram till måndagen den 19 januari 4 på grund av Kovid-20121-utbrottet efter pausen. Träning ansikte mot ansikte kommer att hållas i dagis, förskoleklasser och träningskurser.


Efter det första pausen av läsåret 2020-2021 kommer distansutbildning att lanseras måndagen den 23 november med TRT EBA, EBA och live klassrumsapplikationer, tryckta och digitala hjälpresurser fram till 4 januari 2021.

Det första semesteravbrottet startade måndagen den 16 november 2020 och slutade fredagen den 20 november 2020. Under pausen deltog lärare i professionella utvecklingsprogram online.

I linje med hälsovårdsministeriets och Coronavirus vetenskapliga kommitténs rekommendationer fortsätter vid regeringsmötet under ordförande av president Recep Tayyip Erdogan från fredagen den 20 november 2020 till måndagen den 4 januari 2021 all formell, privat, formell och icke-formell utbildning genom distansutbildning. beslutet togs.
I detta sammanhang ges inte personlig utbildning i grundskolor, gymnasieskolor och gymnasieskolor, specialskolor och klasser, praktiska kurser i yrkeshögskolor, stöd- och utbildningskurser och förstärkningskurser i denna process.

Undantag från specialundervisning med daghemskurser

Som ett resultat av samråden med berörda institutioner utvärderades det att det vore lämpligt att erbjuda ansikte mot ansikte utbildning 5 dagar i veckan i alla offentliga och privata dagis, förskolor och övningskurser. I detta sammanhang kommer personlig utbildning att hållas i förskoleutbildningsinstitutioner, 5 dagar i veckan och 6 aktivitetstimmar per dag, och en aktivitetstimme kommer att planeras under 30 minuter. Dessutom kan barnklubbar öppnas i förskoleinstitutioner med lämpliga fysiska faciliteter, förutsatt att alla åtgärder rörande epidemin vidtas.

Det finns också ett undantag för individuella utbildningar i privata utbildnings- och rehabiliteringscentra inom ramen för lag nr 5580 om privata utbildningsinstitutioner.

Dessutom kommer kurser för dem som vill erhålla licens, sjöman och pilotlicens och de som har tillräcklig infrastruktur från olika privata kurser att kunna göra teoretiska kurser genom distansutbildning. De tillämpade utbildningarna i programmen som genomförs av dessa institutioner kommer att slutföras efter den 4 januari 2021.

Verktyg för distansutbildning

Under distansutbildningen delas veckokursplaner med elever och föräldrar av lärare under samordning av skoladministrationer. Skoladministratörer och lärare kommer att strukturera distansutbildningsprocesserna under den nya terminen enligt kursämnena och läroplanen som de har undervisat med sina studenter under semestern
I denna process kommer utbildning att genomföras med TRT EBA-kanaler, live klassrumsapplikationer, EBA internetplattform, tryckta och digitala hjälpresurser.

Inga personliga eller fjärrundersökningar kommer att hållas under denna period.

Det kommer inte att finnas några prov, varken ansikte mot ansikte eller på distans, förrän 4 januari 2021. Efter detta datum planeras tentorna att hållas ansikte mot ansikte i skolmiljön, men efter den 4 januari kommer frågor relaterade till mätnings- och utvärderingsaktiviteter att utvärderas enligt epidemiprocessens förlopp och kommer att meddelas separat. Studenterna kommer att ansvara för utbildningens läroplan, som görs ansikte mot ansikte och med distansutbildning.

Utdelningsprocess för tabletter

Surfplattor som skickas via offentliga institutioner och organisationer, lokala förvaltningar, organisationer inom den privata sektorn och civila initiativ levereras till studenter i nöd. Det planeras att 500 tusen surfplattor ska levereras till studenter i slutet av året.

Live klassrumsappar

Med integreringen av EBA-klassrummet och alternativa applikationer i systemet i distansutbildningen har den kapacitet att undervisa cirka 2 miljoner lektioner per dag.

EBA-internetportalen kommer att vara tillgänglig för studenter med mer än 1700 lektioner och över 40 tusen rikt, tillförlitligt och interaktivt innehåll. I EBA erbjuds video- eller interaktiva berättelser, övningar, sammanfattningar, infografik, projektdokument, innehåll specifikt för lärare, mer än 5 tusen böcker och mer än 240 tusen frågor till lärare och studenter.

För studenter som förbereder sig för centrala tentor pågår arbete för att anpassa examensplanen till distansutbildningen.

Lärare kommer att fortsätta att få ytterligare studieavgifter

I den här processen kommer lärare att fortsätta sitt arbete på distans, och de kommer att kunna komma till skolor för distansutbildning och dra nytta av verktyg som datorer och kameror. Grenlärare å andra sidan kommer till skolorna minst en dag i veckan för att följa och samordna distansutbildningen. Lärare kommer att fortsätta att få ytterligare studieavgifter i distansutbildningen.

För att genomföra distansutbildningen effektivt och effektivt kommer lärarna att gå till skolan minst en dag i veckan för att utvärdera och bearbeta klassanteckningsböckerna i linje med planeringen för skoladministrationerna med lärarna och lärarna som arbetar i vägledningstjänsten.

I väglednings- och forskningscentren fortsätter tjänsten ansikte mot ansikte för dem som får diagnosen för första gången. I den här processen behandlas ansökningar som görs fram till 18 november 2020 för överföringsansökningar mellan skolor och nya ansökningar kommer inte att tas emot förrän den 31 december 2020.

Enligt tabellen under den sista veckan i december kommer den gradvisa övergångsplaneringen och kalendern till ansikte mot ansikte utbildning i skolorna att delas med allmänheten.

EBA-assistent, MEB-assistent och 7 24 44 MEBİM-callcenter kan svara på alla frågor om distansutbildning.

Semesteravbrottet börjar måndagen den 25 januari 2021 och slutar fredagen den 5 februari 2021.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser