Covid-19 Pandemic påverkar psykisk hälsa hos barn och ungdomar

Covid pandemi påverkar den mentala hälsan hos barn och ungdomar
Covid pandemi påverkar den mentala hälsan hos barn och ungdomar

Covid-19-pandemin fortsätter att påverka den mentala hälsan hos barn och ungdomar såväl som vuxna. Barn och ungdomar som fortsätter sin utbildning även hemma kan nu uppvisa beteenden som gråt, introversion, ilskekontroll och aggression eftersom de inte kan uttrycka sig under denna förändringsprocess.


Påminner om att vuxna har viktigt ansvar för att skydda barns och ungdomars psykiska hälsa i denna process, säger DoctorTakvimi.com-expert Psk. Ezgi Ünal säger, "Vuxna bör inte glömma att spendera tid för hobbyer, göra aktiviteter med barn och spendera kvalitetstid, som vi definierar som att spendera kvalitetstid, är nycklarna för att skydda både sig själva och deras barn."

Vuxnas mentalt hälsosamma liv beror till stor del på deras barndomsperiod. Att känna till personens problem och traumer under barndomen hjälper också till att lösa framtida problem. Psykolog Ezgi Ünal, en av experterna på DoktorTakvimi.com, säger "Ett hälsosamt liv är bara möjligt genom att fylla i varje utvecklingsperiod en efter en" och säger att om problem uppstår i en av dessa perioder, som har sina egna egenskaper och konflikter, tror man att nästa steg också kommer att påverkas.

Att påminna om att barndomen är de åldrar då karaktärens grundval läggs, och ungdomsperioden är de år då individen tar första steget till vuxenlivet och identitetsbildningen börjar. Ezgi Ünal påpekar att ungdomsperioden, där ungdomar ifrågasätter deras existens och ofta frågar dem varför, innebär en risk att utveckla viktiga psykiska sjukdomar. Psykolog Ezgi Ünal, en av experterna på DoktorTakvimi.com, säger att undersökningarna visar att även under olika riskförhållanden har ett betydande antal barn inte en allvarlig psykisk störning, men 18 procent av alla barn har beteendeproblem.

Teknikberoende ökade under Covid-19-perioden

Genom att understryka att Covid-19-epidemin, som hela världen har kämpat för, har blivit ett okontrollerat problem för barn och ungdomar och påverkar vuxnas liv, säger Dr.Takvimi.com experter Psk. Ezgi Ünal fortsätter sina ord enligt följande: ”Ungdomar som tillbringar mycket tid hemma som vuxna är mer sammanflätade med teknik och internet ... Dessutom fortsätter de sin utbildning online. Under denna period, medan ungdomar och barn försöker hantera negativa tankar som teknikberoende och ångest, kan de tyvärr inte uttrycka sina känslor i ord som vuxna. Istället försöker de uttrycka sig genom beteenden som gråt, tillbakadragande, ilskekontroll och aggression. I denna process har vuxna ansvar för att skydda barns och ungdomars psykiska hälsa. Vuxna behöver tillbringa begränsad tid med tekniska apparater som TV, surfplatta och telefon som förebilder för barn och ungdomar.

Eftersom teknikberoende ökar under denna period. Vuxna ska inte glömma att spendera tid för hobbyer, göra aktiviteter med barn och spendera kvalitetstid, som vi kallar kvalitetstid, är nyckeln till att skydda både sig själva och deras barns psykiska hälsa. Våra barn är samhällets säkerhet och deras framtid ... Därför är det mycket viktigt att skydda deras mentala och fysiska hälsa. "


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser