Driverless Taxiservice lanserades i Peking

robot taxi apollo på gatorna i Peking
robot taxi apollo på gatorna i Peking

Kinas internetjätte Baidu har implementerat Apollo Go Robotaxi förarlös taxitjänst i huvudstaden Peking. Således blev Baidu det första företaget i huvudstaden som transporterade passagerare med autonoma fordon. Det har rapporterats att 40 Apollo-fordon för närvarande trafikerar i Peking, och servicenätet har nått cirka 700 kilometer.


Det finns cirka 100 stationer som ägs av företaget i stadsdelarna i Peking och industriområdena. Robot-taxi kan anropas gratis via Baidus GPS-applikation eller Apollo Go-applikation. På skärmen på fordonets frontpanel är det möjligt att se start- och slutpunkterna för resan och avståndet som ska färdas.

Passagerare kan välja sin egen rutt

Efter att fordonet har gått in i körfältet kan information som fordonets hastighet och väghastighetsgränsen ses på skärmen. Medan robot taxibilar för närvarande används utan problem anses frånvaro av stötar under körning också vara en fördel när det gäller komfort.

Det tar dock fortfarande tid för Apollo att nå perfektion. Experter tror att fordonets körfältbyte och hastighetsjusteringsfunktioner måste förbättras. Fordonet är fortfarande i tjänst hos en säkerhetsvakt som kan ingripa i nödsituationer.

Robotaxitjänst tillhandahålls vanligtvis i Pekings ekonomiska och tekniska utvecklingszon. Området i fråga är också känt som världens största autonoma körbas.

Baidus obemannade taxibilar, som tidigare användes i Changsha och Cangzhou, Kina, har transporterat mer än 100 XNUMX passagerare som en del av provoperationer sedan förra året.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser