10 förslag för att övervinna Coronavirus-rädslan

Förslag för att övervinna rädsla för coronavirus
Förslag för att övervinna rädsla för coronavirus

Rädslan för att få koronavirus har nyligen blivit ett vanligt psykiskt problem som nästan alla upplever. Detta nya tillstånd, som också kallas koronafobi, kan påverka vår mentala hälsa och parallellt våra relationer med vår miljö negativt.


Uz. Från Memorial Bahçelievler Hospital, Psychology Department. Psi. Arzu Beyribey gav information om effekterna av rädslan för att få koronavirus på psykologi och sätt att skydda.

Förlängd isoleringstid utlöser känslan av hämning

Med försvinnandet av gränserna mellan länder tack vare utvecklings- och spridningsteknologin har den snabba spridningen av epidemiska sjukdomar över hela världen fått koronaviruset att lämna även mycket viktiga frågor som ekonomi, global uppvärmning, politik och jordbävningar i bakgrunden. Efter en viss punkt kan negativa reaktioner ses i psykologin hos individer som är sammanflätade hela dagen via media, med många nyheter om antalet fall i länder, dödsfall, vaccination och läkemedelsstudier, oavsett om viruset har muterats eller inte. Coronavirus sjukdomen, som människor fångas i en stund när de inte är redo med tanken att "det kommer inte att hända mig", förändrar både personens och hans familjs liv i stor utsträckning. Att betona de psykologiska effekterna av isolering, som människor ibland märker sent, är också användbart i denna mening. Känslor av att inte kunna göra vad de vill göra på ett sätt som berövar individen hans frihet kan skapa en känsla av frustration och sedan aggression.

Nödvändiga försiktighetsåtgärder bör vidtas för att skapa en känsla av förtroende

I en miljö med osäkerhet som redan finns ökar negativa känslor ännu mer när människors rädsla för risken att förlora sina jobb och till och med sina nära och kära över tid läggs till den fullständiga förändringen av deras livsordning. Det kan följas av irritabilitet, intolerans, kommunikationsproblem med ångest, ångest och depression. Först och främst, snarare än förståelsen av "ödet" som i alla frågor, hjälper samhällets ansträngningar att vara beredda på alla slags katastrofer och att informeras korrekt att vidta försiktighetsåtgärder i förväg. När människor känner sig säkra på detta sätt minskar också trycket och stressen på dem. Bortsett från denna typ av materialförberedelse, är en annan punkt att överväga insikten om hur effektiv mänsklig psykologi är för att eliminera den globala pandemin. Under en så svår period är det uppenbart att varje ansträngning som en individ ägnar och stöder varandra med sina nära och kära utan att känna sig ensam har ett positivt bidrag. Samtidigt som vi försöker skapa en ny livsrutin för oss själva, kommer att öka förmågan att anpassa sig till förändringar att stressnivån minskar.

Tänk på dessa förslag angående problem med att få Coronavirus

  • Nivån på uppföljningen av sociala medier bör begränsas till familjen och processen ska endast följas från tillförlitliga källor.
  • Kvalitet / roliga tider att spendera hemma, särskilt med familjemedlemmar, bör säkerställas familjemedvetenhet och integritet i linje med gemensamma beslut,
  • Känslor bör delas med nära och betrodda makar, vänner och släktingar och bör inte vara rädda för att komma i trubbel.
  • Brist på planering och störningar orsakade av att vara i samma miljö under lång tid, utan att fastna i sömn / måltid /sohbet rutin bör upprättas,
  • Aktiviteter som inte kan göras eftersom det inte finns tid länge och inte kan vara hemma bör komma ihåg, och fördelarna med pandemin bör erkännas (denna inställning får personen att fokusera på ett positivt perspektiv för olika problem som kan vara i framtiden.
  • Personen bör ta särskild tid på att göra de saker som han / hon tycker om med tanke på sin egen lycka.
  • Individer bör försöka stödja andra människor eller familjemedlemmar genom att ha medkänsla med dem.
  • Uppmärksamhet bör ägnas åt att undvika flödet av attityd, tal och informationsföroreningar som kommer att orsaka dem ångest, särskilt i närvaro av barn,
  • Social isolering bör övervägas, men kommunikationen med miljön bör inte brytas.
  • Det bör inte glömmas bort att stöd som onlineterapi också kan användas under isoleringsprocessen vid behov. På detta sätt kan stressnivån minskas och individuell fred och familjekommunikation kan genomföras på ett hälsosammare sätt.

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser