Samsun Sarp Railway Project kommer att forma framtiden för Svartahavsregionen

Samsun Sarp Railway Project kommer att forma framtiden för Svartahavsregionen
Samsun Sarp Railway Project kommer att forma framtiden för Svartahavsregionen

Giresuns handelskammare och branschordförande Hasan Çakırmelikoğlu uppmärksammade vikten av Samsun Sarp Railway Project.


President Çakırmelikoğlu påpekade att regionen har allvarliga investeringar i flyg-, land- och sjötransporter, ”Vi ser att det är oundvikligt att projicera järnvägen, vilket kommer att bidra till den ekonomiska och sociala utvecklingen i centrala och östra Svartahavsregionen, parallellt med kusten i öst-västlig riktning. Följaktligen bör multifunktionell användning av järnvägen från Samsun till Sarp, som befinner sig i planeringsfasen, inkluderas i prioritetskriterierna. Turkiet norr om Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize och Artvin, eftersom det ansluter direkt till provinserna, skulle regioner som återstår i provinsens inlandet på kort tid införlivas i transportlinjen. Det gemensamma inslaget i vår region är den region som flyttar mest i Turkiet.

Den viktigaste orsaken till detta är att investeringsmöjligheterna är begränsade och därmed sysselsättningsmöjligheterna begränsade. Projektet kommer att ge ett betydande bidrag till lösningen av ekonomiska, sociala och miljömässiga problem, särskilt sysselsättning, i vår region med godstransport och höghastighetstågspassagerartransport. Med Samsun-Sarp Railway Project är återupplivandet av turism och handel i provinserna i Svartahavsregionen vår främsta förväntan. Att säkerställa Samsun-Batumi-anslutningen, Svarta havet, som är en av de viktiga övergångspunkterna mellan Asien och Europa, kommer att eliminera den största bristen inom logistik och vår region kommer att stiga till en viktig position för att nå den centralasiatiska marknaden tack vare järnvägen som sträcker sig till Sarp. " sa.

Med hänvisning till det faktum att järnvägen är ett viktigt transportmedel i turismen betonade Çakırmelikoğlu att fler människor kommer att tillhandahålla transport till regionens naturliga skönheter med denna investering.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser