Medicinsk industri rör sig mot cancer i Gaziantep

Medicinsk industri rör sig mot cancer i Gaziantep
Medicinsk industri rör sig mot cancer i Gaziantep

Industri- och teknikminister Mustafa Varank, Turkiets port till Mellanöstern, har meddelat att de kommer att bygga en anläggning för att bota cancerpatienter i Gaziantep. Minister Varank sa ett uttalande om sitt sociala mediekonto: "Med de molekyler som vi kommer att producera i Proton Acceleration and Radiopharmaceutical Facility, kommer vi att förhindra import och stödja innovativa vetenskapliga studier." sa.


Känd för sin starka industri och unika kultur, förbereder Gaziantep sig på ett viktigt steg inom hälsoområdet. Proton Accelerator and Radiopharmaceutical Facility kommer att vara det största budgeterade projektet från generaldirektoratet för industri- och teknikutvecklingsbyråer. Efter installationen av protonaccelerator TR 19-modellen som ska användas på anläggningen kommer produktionen av radioaktivt läkemedel att börja 2021. FoU-aktiviteter kommer också att genomföras vid anläggningen.

SAMARBETE FÖR BYRÅ UNIVERSITET

Proton Acceleration and Radiopharmaceutical Production Establishment Project, som kommer att producera läkemedel som ska användas vid cancerbehandling, undertecknades av Gaziantep University och İpekyolu Development Agency i mars.

I TEKNIKENS UTVECKLINGSREGION

Anläggningen, som kommer att byggas med det högsta stöd som tillhandahålls av utvecklingsbyråerna samtidigt med cirka 47 miljoner liror, kommer att etableras i Gaziantep Technology Development Zone. I anläggningen kommer radioaktiva material att produceras som ger tillförlitliga resultat i kritiska utvärderingar såsom diagnos av sjukdomen, dess stadium och metastaser, särskilt hos patienter med cancer. Ett kanadensiskt företag, som är en tillverkare av protonacceleratorer, börjar producera modellen TR 19 och anläggningen tas i bruk 2021.

MEDDELANDE FRÅN SOCIALA MEDIER

Varank minister, sade på sociala medier, "Turkiets port till Mellanöstern bygger en anläggning som kommer att läka för cancerpatienter i Gaziantep. Med de molekyler vi kommer att producera vid Proton Acceleration and Radiopharmaceutical Facility kommer vi att förhindra import och stödja innovativa vetenskapliga studier. " använde uttrycken.

BETALAR OM 3-4 ÅR

Gaziantep University Nuclear Medicine Department Lecturer Assoc. Dr. Umut Elboğa uppgav att de gav en betydande mängd utländsk valuta till utlandet för de radioaktiva läkemedel som de rutinmässigt använder vid cancerdiagnos och -behandling och sa: ”Vi kommer att bli av med dessa utgifter. Därefter planerar vi att exportera de olika molekylerna vi producerar till miljön och grannländerna. När dessa mål uppnås kommer vår anläggning att betala för sig själv på 3-4 år. " sa.

KOSTNADER FÖR ATT Minska

Förklarar att sådana läkemedel har en livslängd anländer en produkt från Istanbul till Gaziantep på 4-5 timmar, Assoc. ”Om vi ​​tar hänsyn till att läkemedlets halveringstid är 110 minuter betyder det 2 eller 3 gånger halveringstiden. Med andra ord, medan läkemedlet skickades till mig från Istanbul, måste läkemedlet som jag kommer att använda här laddas tre gånger och skickas. Detta återspeglades oundvikligen i kostnaderna. Dessa kostnader kommer inte längre att återspeglas när de produceras i Gaziantep. " han talade.

NYA AKADEMISKA ARBETEN

Elbogen, generationen som inte startar från olika molekyler i Turkiet; Han sa att de syftade till att fokusera på produktion av element som koppar och zirkonium och sade att arbetet också har en akademisk dimension. Elboğa noterade att de också kommer att genomföra nya vetenskapliga studier med olika element, ”Vi skulle kunna använda de produkter som alla använde och göra publikationer om det. Nu vill vi göra undersökningar som ingen kan göra och föra dem till den världsvetenskapliga litteraturen. " sa.

TEKNOLOGISK OCH STRATEGISK TRANSFORMATION

İpekyolu utvecklingsbyråns generalsekreterare Burhan Akyılmaz uppgav att anläggningen kommer att etableras i detta område på 2 XNUMX kvadratmeter och sa: ”Med denna investering kommer vi att etablera en innovativ, mervärde, högteknologisk inhemsk och nationell produktionsanläggning som skapar kvalificerad sysselsättning i Gaziantep. Medan läkemedlen som produceras här levereras till den inhemska marknaden kan de också exporteras till länderna i Mellanöstern. Som İpekyolu Development Agency kommer vi att ha börjat den tekniska och strategiska omvandlingsprocess som Gaziantep-industrin behöver under globala konkurrensförhållanden. " han talade.

KONKURRENSKRAFT GAZİANTEP

Med denna investering, vilket tyder på att de syftade till att minska underskottet i bytesbalansen i Turkiets läkemedelsindustri, generalsekreteraren Akyılmaz, "ger vi till produktion av cancerläkemedel med stöd av Gaziantep inte längre konkurrerar i kvalificerade högteknologiska produkter i det globala ekosystemet kommer att visas för världen." sa.

MEDICINSK INDUSTRI OCH HÄLSOTURISM

Beläget vid en viktig punkt geopolitiskt, är Gaziantep på en plats som kan nå 4 miljarder människor med ett flygavstånd på 1.8 timmar. Med denna funktion framstår industri och handel som de viktigaste affärsområdena i staden, som tar Mellanöstern, Asien, Nordafrika och Europa in i sitt inlandet. Den anläggning som ska inrättas syftar till att tillföra värde till Gaziantep inom hälsoindustrin och hälsoturismen.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar