MEB tillhandahöll vägledningstjänst till cirka 10 miljoner studenter

MEB tillhandahöll vägledningstjänst till cirka 10 miljoner studenter
MEB tillhandahöll vägledningstjänst till cirka 10 miljoner studenter

Av ministeriet för nationell utbildning har skolvägledningstjänster och väglednings- och forskningscentra tillhandahållit vägledning och psykologisk rådgivning till 9 miljoner 818 tusen 326 studenter i grupp och 108 tusen 855 studenter var för sig, totalt 9 miljoner 927 tusen 181 studenter.


I mars, när koronavirusepidemin började, fokuserade utbildningsministeriet på vägledning och psykologiska rådgivningstjänster för att stödja den psykologiska sundheten hos studenter och föräldrar. I detta sammanhang genomfördes individuella och gruppvägledande aktiviteter för studenter, föräldrar och lärare. School Counselling Services and Guidance and Research Centers (RAM) har gett vägledning och psykologisk rådgivning till 9 miljoner 818 tusen 326 studenter, inklusive 108 miljoner 855 tusen 9 studenter i grupper och 927 tusen 181 studenter individuellt.

Biträdande minister för nationell utbildning Mahmut Özer uppgav att ministeriet har fokuserat på vägledning och psykologiska rådgivningstjänster för studenter, föräldrar, lärare och administratörer, utöver att ge nödvändigt stöd för att fortsätta utbildningen under epidemiprocessen.

"Våra tjänster fortsätter fortfarande"

Özer uppgav att för att tillhandahålla vägledningstjänster till medborgarna för att övervinna svårigheterna med denna process, inrättades en "Informationslinje för specialundervisning och vägledningstjänster" i alla provinser och sa: "Dessutom har RAM-enheter i 81 provinser gått in i en intensiv arbetsprocess. I detta sammanhang tillhandahöll vi supporttjänster till cirka 10 miljoner studenter. På samma sätt har vägledning och psykologisk rådgivning tillhandahållits 10 miljoner 168 tusen 910 föräldrar och 794 tusen 768 lärare / administratörer sedan mars. Som ett resultat tillhandahölls vägledning och rådgivning till totalt 20 miljoner 890 tusen 859 personer för studenter, föräldrar och lärare. Dessa tjänster fortsätter fortfarande. Jag vill uttrycka min tacksamhet till vår chef för specialundervisning och vägledningstjänster Mehmet Nezir Gül och hans kollegor, RAM-anställda i 81 provinser, vägledande lärare / psykologrådgivare som arbetar i våra skolor. "sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar