Historiska Demirtaşpaşa-herrgårdar får sin första dags ära

Mot slutet vid Demirtaşpaşa Mansions
Mot slutet vid Demirtaşpaşa Mansions

Bursa Metropolitan Municipality, som syftar till att förvandla Bursa till ett friluftsmuseum genom att återuppliva allt historiskt och kulturellt arv från Bitinya-perioden till i dag, för Demirtaşpaşa Konakları mittemot Demirtaşpaşa Bath till ära av den första dagen.


Bursa Metropolitan Municipality, som avslöjar Bursas historia med restaureringar i alla områden från den 8500 år gamla arkeoparken till de 2300 år gamla Bitinya-murarna, från de 700 år gamla ottomanska artefakterna till den republikanska periodens civila arkitekturstrukturer inom ramen för historiska och kulturarvstudier, 3 exempel på civil arkitektur på İnönü Street, där stadstrafiken är den mest intensiva höjer strukturen. I Demirtaşpaşa Neighborhood har tre exempel på civil arkitektur, som ligger mittemot det historiska Demirtaşpaşa Bath och blev oanvändbara på grund av försummelse, kommit till ett slut i det pågående restaureringsarbetet. Med restaureringen i linje med de projekt som godkänts av Bursa Cultural Heritage Preservation Regional Board, tog byggnaderna som består av källare, mark och 3 våning sin första dag. Inom ramen för arbetet slutfördes vägg-, gips-, tak- och VVS-infrastrukturen för tilläggen som skulle användas som kök, toalett och VVS-rum i trädgårdarna i alla tre byggnaderna. Efter avslutad tillverkning av trätak, trappor, dörrar och keramik samt elektriska - mekaniska installationsprocesser kommer byggnaderna att öppnas för användning.

Hitta dess värde i historien

Bursa Metropolitan kommun borgmästare Alinur Aktaş sa att de historiska herrgårdarna, där verk nu är i slutskedet, tillför ett stort värde till regionen redan. Borgmästare Aktaş sade att de har bestämt den nya vägen för Bursa som turism och att ett av de största trumfkorten inom turismen är det historiska och kulturella arvet, men även om den historiska basaren och regionen Hanlar inkluderar Tophane, Osman Gazi och Orhan Gazi Tombs och Hisar-regionen. Även om området verkar ha fokuserat på projektet "ön historia" fortsätter vi snabbt våra historiska arvsprojekt som berör hela Bursa. Demirtaşpaşa Mansions är ett av dessa projekt. Dessa byggnader för civil arkitektur, varav en tillhör Somuncu Baba Foundation och de andra två tillhör oss, mittemot det historiska Demirtaşpaşa-badet, passade inte vår Bursa med sina förstörda bilder. Vi har nått den sista etappen i studierna. "Lycka till Bursa redan".


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser