EXPO 2026 Izmir kommer att återuppliva den internationella handeln

EXPO 2026 Izmir kommer att återuppliva den internationella handeln
EXPO 2026 Izmir kommer att återuppliva den internationella handeln

Som ett resultat av de intensiva ansträngningarna från borgmästaren Izmir Metropolitan Municipality, Tunç Soyer, godkändes ansökan om att Izmir skulle vara värd för världens viktigaste internationella trädgårdsutställning 2026. EXPO-området som kommer att inrättas i Pınarbaşı kommer att vara värd för rättvisa besökare i sex månader och föras sedan till İzmir som en levande stadspark.


Izmir Metropolitan borgmästare Tunç Soyer tillkännagav att İzmir kommer att vara värd för 550 EXPO vid mötet i Ahmed Adnan Saygun Art Center, där han utvärderade sin 2026-dagars mandatperiod, skapade stor spänning i staden. Soyer betonade vikten av Botanic EXPO 2026 för İzmir, och sa: ”Botanic EXPO kommer att ge ett stort bidrag till både utvecklingen och det internationella erkännandet av İzmir samtidigt som det antar prydnadsväxter i vår stad. Botanic EXPO kommer att bli en viktig milstolpe på vägen till 2030 World EXPO ”.

EXPO-området i Pınarbaşı kommer att vara ett attraktionscentrum

Izmir var värd för EXPO 2026 godkändes enhälligt vid generalförsamlingen för International Horticultural Producers Association (AIPH) som ett resultat av långvariga kontakter. Det förutspås att 1 miljoner 31 tusen människor kommer att besöka International Horticulture EXPO, som kommer att hållas mellan den 2026 maj och den 4 oktober 700 med huvudtemat "Living in Harmony".

EXPO 2026, som kommer att öppna dörren till internationell handel för alla producenter i sektorn från utsäde till träd, kommer också att öka İzmirs medvetenhet i världen. Mässområdet som kommer att byggas på 25 hektar i Pınarbaşı kommer att vara ett viktigt attraktionscentrum där tematiska utställningar, världsträdgårdar, konst, kultur, mat och andra aktiviteter kommer att hållas. Medan området välkomnar sina gäster med sina trädgårdar och aktiviteter under 6-månaders EXPO, kommer det senare att föras till Izmir som en levande stadspark. Izmir Metropolitan Municipality planerar att omedelbart starta arbetet för att förbereda Izmir för EXPO 2026 tillsammans med IZFAS.

"Det kommer att användas som utställningsområdet för tre anläggningskontinenter"

EXPO 2026 Izmir och anläggningstillverkare i Turkiet kommer att vara livets vatten, det kommer att ge industrin utställning på internationell nivå. prydnadsväxter i Turkiet, buskar och växter i markområdet i Izmirs president Tunç Soyer sade den första rang, "Vår stad, prydnadsväxter har också en mycket viktig plats i exporten såväl som produktionspotentialen. Så mycket att İzmir bidrar väsentligt till både producenterna i vår stad och landets ekonomi med det mervärde och sysselsättning som sektorn skapar. Turkiet, ett land som ligger vid korsningen av tre växtgeografi. "Vi strävar efter att uppmärksamma harmonin mellan olika och motsatta liv i naturen, särskilt i den anatoliska geografin, i EXPO 2026."

Soyer, EXPO förklarade det arbete som ska göras för 2026: "EXPO-området, sett i Turkiet och täcker också en betydande del av världsområdet Europa Sibiriska lövskogar, medelhavsmakis och kommer att användas för visning av tre växter på kontinenten, såsom Iran Turan Prairies. Alla tre växtkontinenter är hemlandet för många växter som har format världens civilisation. De tre växtlandskapsområdena kommer att omfatta stora tematiska områden som diskuteras globalt, till exempel prydnads- och jordbruksväxternas historia, fröbeständighet, klimatbeständighet och växternas framtid. Vi planerar att organisera olika aktiviteter som kommer att öka den sociala medvetenheten, såsom utbildning och medvetenhetsstudier om dessa frågor.

Tänkaren från Urla kommer att ägnas åt Anaxagoras

Växter som oliver, vete, mandel, päron, plommon, körsbär, som härstammar från denna geografi och sprids till världen, kommer att undersökas under temat "History of Ornamental and Agricultural Plants" på Izmir EXPO 2026. Å andra sidan syftar det till att investera i reproduktionen av de växtarter som lever i dessa länder fram till EXPO 2026 och att introducera nya prydnadsväxter till världen.

Temat för "Seed Resilience" kommer att tillägnas Urla-filosofen Anaxagoras, som först beskrev fröet som en essens. Under detta tema kommer innovativa projekt om hur frön från det förflutna, definierat som "anor", ska bevaras i det globala systemet inkluderas. Fröna kommer att visas i ett visningsområde som ska byggas i form av Noahs Ark.

Områden som visar förhållandet mellan smaker och växtgeografier

Det tredje temat som beaktas för EXPO 2026 är "Klimatresistens". Under detta tema kommer exempel på klimatvänliga, horisontella och vertikala landskap om växternas framtid och landskapsarkitektur att diskuteras och visas på EXPO. Under temat "Framtiden för landskapsdesign" planeras det att presentera tillämpningsexempel på grundläggande tillvägagångssätt som hållbara trädgårdar, specifika designtekniker och matträdgårdar.

I utställningssektionerna i EXPO 2026 kommer det också att finnas områden som visar de olika smakerna från İzmir och den gastronomiska rikedomen i Anatolien och förhållandet mellan dessa smaker och växtgeografier. Dessutom kommer gastronomiska rikedomar från hela världen att visas i trädgårdarna i de deltagande länderna.

Arbetet på området där EXPO kommer att hållas påbörjas omedelbart. Transport och alla andra infrastrukturarbeten i regionen är planerade att vara färdiga 2026. Det kommer att vara möjligt att nå området med järnväg och väg. EXPO-området, som kommer att vara värd för sina gäster i 6 månader med sina trädgårdar och aktiviteter, kommer sedan att vara öppet för besökare som en levande stadspark.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser