Var är El Capitan höjd Hur många meter?

Var är El Capitan höjd Hur många meter?
Var är El Capitan höjd Hur många meter?

El Capitan är en klippformation som finns i Yosemite National Park. Formationen ligger på norra sidan av Yosemite Valley och slutar på västra sidan. Formationen bestående av monolitgranit är 900 meter hög. Det besöks av bergsklättrare runt om i världen. El Capitan-sten är den största massan av granit som finns på markytan.


Formationen fick namnet "El Capitan" av Mariposa bataljon efter upptäckten 1851. El Capitán (kapten, som betyder ledare) översätts från sitt lokala språknamn, som är "To-to-kon oo-lah" eller "To-tock-ah-noo-lah".

Alex Honnold blev den första personen som klättrade El Capitan gratis solo den 3 juni 2017. Klättringen, som startade klockan 5:32 lokal tid och varade i 3 timmar och 56 minuter, inspirerade dokumentären 2018 Free Solo.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser