Kinesiska forskare utvecklar hybridbatterisystem för att spara energi i tunnelbanan

Kinesiska forskare utvecklar hybridbatterisystem för att spara energi i tunnelbanan
Kinesiska forskare utvecklar hybridbatterisystem för att spara energi i tunnelbanan

Kinesiska forskare har utvecklat en jordhybridenergilagringsenhet bestående av superkondensator och batteri för att spara energi i tunnelbanor.


Enligt nyheterna i Science and Technology Daily kan enheten återvinna energin i ett tunnelbanas paus och dra tågen till stationerna med den energi som tilldelas när strömförsörjningen upplever ett plötsligt fel.

Enheten, som utvecklats av forskare från Beijing Jiaotong University, testas för närvarande på tunnelbanan i Peking. Enligt rapporten som publicerats av forskarna kan besparingarna som enheten tillhandahåller överstiga 15 procent av energiförbrukningen i tunnelbanan på en dag. Tack vare detta nya hybridsystem kommer energibesparingar på 13 procent på arbetsdagar och 17 procent på helger att uppnås i tunnelbanan.

Kinesisk internationell radiosohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar