Istanbul flygplats får nollavfallscertifikat

Istanbul flygplats får nollavfallscertifikat
Istanbul flygplats får nollavfallscertifikat

Istanbuls flygplats, där IGA noggrant har genomfört sin miljö- och hållbarhetspolicy, blev den första flygplatsen som fick ett '' Zero Waste Certificate '' inom ramen för projektet '' Zero Waste '' som genomfördes av ministeriet för miljö och urbanisering i syfte att förhindra avfall och använda resurserna mer effektivt.


IGA, som designar sina arbeten i linje med principerna för hållbar utveckling, fortsätter att vara ett exempel för flygindustrin med sina aktiviteter som genomförs inom området miljö och hållbarhet på Istanbuls flygplats, som har förvandlats till ett globalt transfercenter med sin operativa framgång. Avfallshanteringsinfrastruktur, upprättande av ett system för effektivt avfall är separerat som källa till HDI, fortsatte han sina studier på Istanbul flygplats i Turkiet som ett resultat av 'Dokumentområdet för Zero Waste har lyckats bli den första flygplatsen.

Inom ramen för "Zero Waste" -projektet som genomförts med hållbar miljö och hållbar utvecklingsförståelse från ministeriet för miljö och urbanisering tilldelades Istanbul Airport det nr 1 "Zero Waste Certificate i flygindustrin.

Vad är Zero Waste Project?

Bortskaffande av avfall utan att utvärderas i återvinnings- och återvinningsprocessen orsakar allvarliga resursförluster när det gäller både material och energi. "Zero Waste" är ett mål som definieras som ett avfallspreventivt tillvägagångssätt som inkluderar förebyggande av avfall, mer effektiv resursanvändning, minskning av mängden genererat avfall, inrättande av ett effektivt insamlingssystem och återvinning av avfall.

Inom ramen för "Zero Waste" -projektet för att förhindra luft-, vatten- och markföroreningar som hotar alla levande saker, särskilt frågor som utarmning av naturresurser och klimatförändringar. Genom att granska orsakerna till avfallsproduktion syftar det till att förhindra eller minimera avfallsproduktion, och om avfall genereras syftar det till att separeras vid källan och återvinnas. I projektet har det startats med principen att placera befintliga system på en mer regelbunden och tillämplig basis.

"Zero Waste" -studier på Istanbuls flygplats

Med tanke på hållbarhet som det mest grundläggande värdet i vår framtid tillämpar IGA sina arbeten som kommer att vara ett exempel för flygindustrin, noggrant i varje steg på Istanbuls flygplats, från design till byggfas, från byggfas till driftprocess. Baserat på denna idé på Istanbuls flygplats, där "Zero Waste" -metoden ses som en kritisk framgångsfaktor, genomförs alla aktiviteter mot bakgrund av internationella standarder och riktlinjer som IFC (International Finance Corporation) Standarder, Ekvatorprinciper och turkisk miljölagstiftning.

I principen om '' Zero Waste '' är avfallet från alla parter, inklusive IGA, som arbetar på Istanbul flygplats, där sortering vid källan är av stor betydelse för lösningen på avfallsproblemet, uppdelad i fem olika kategorier som pappkartong, förpackning, glas, organiskt och hushållsavfall. På Istanbuls flygplats, där hela avfallshanteringsinfrastrukturen är utformad för att tillhandahålla återvinning, har all verksamhet därmed undertecknat nollavfallsdeklarationen från Istanbuls flygplats under ledning av IGA, som leder flygindustrin.

Behållare placeras i de områden där avfall genereras på flygplatsen i fem olika kategorier: pappkartong, förpackning, glas, ekologiskt och hushåll, och avfallet separeras vid källan i dessa områden. Avfallet som samlas in med avfallshanteringsfordon som är lämpliga för typen av avfall separeras i anläggningen för fast avfall och separeras för att skickas till återvinning och lagring. I samma riktning stöder alla intressenter på flygplatsen projektet "Zero Waste" och samlar upp avfallet i fem olika kategorier och ger dem till IGA. På detta sätt bidrar intressenter också till målet "Zero Waste".

Rikta framtida generationer till det rena, sofistikerade Turkiet och lämna en livlig värld ...

Kadri Samsunlu, ordförande och chef för IGA Airport Operations, som gjorde utvärderingar av "Zero Waste Certificate" till följd av de arbeten som utfördes på Istanbuls flygplats; ”Vi utformar alla processer på Istanbuls flygplats i enlighet med vår miljö- och hållbarhetspolicy. Vi strävar efter att uppnå maximala besparingar när det gäller nollavfallsprinciper. 100 ton avfall produceras per dag på Istanbuls flygplats, 30% av detta, det vill säga 30 ton avfall skickas till återvinning. Enligt de uppgifter som erhållits genom '' Environmental Environmental Information System '' från ministeriet för miljö och urbanisering har 1.310.000 ton mindre koldioxid släppts ut i termer av strategin '' Zero Waste '' och 49.500 ton mindre bränsle har använts sedan flygplatsen öppnades. 44.217.000 1175 100 kilowatt mindre energi förbrukades, vilket resulterade i besparingar genom att använda 39 kilo mindre råvara. Det vi gör i miljöns och hållbarhetens namn är inte begränsat till dessa. Med Artwist-projektet skapade vi totalt XNUMX konstverk från XNUMX ton avfall som genererades från flygplatskonstruktionen genom upcycling. Vi hade rätt att få LEED Gold-certifiering av American Green Building Council, och därmed registrerades Istanbul Terminal huvudbyggnad som världens största LEED-certifierade byggnad. ”Är du medveten?” Som syftar till att öka medvetenheten i samhället om miljöeffekterna av avfall och vikten av återvinning. Vi organiserade fotograferings- och videotävlingen i samarbete med Protect Your Garbage Foundation. Inom ramen för 'Environmental Awareness' säkerställde vi genomförandet av det samhällsbaserade återvinningsprojektet "Kollekt" på Istanbul Airport. Slutligen är vi mycket glada över att vi är den första flygplatsen som får ett "Zero Waste Certificate", som är ett exempel för flygindustrin. Denna framgång motiverar oss för större mål. Jag skulle vilja dra guldet nu, alla dessa studier som är rent rena för framtida generationer, ligger i Turkiet och vi utvecklade en önskan att lämna en livlig värld. Som en miljövänlig flygplats kommer vi att fortsätta vårt arbete genom att bidra till den miljö vi lever i, vårt land och världen i linje med detta mål. " använde uttrycken.

â € <


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser