Malatya flygplatsterminalbyggnad kommer att ha en kapacitet på 2,5 miljoner passagerare

Malatya flygplatsterminalbyggnad kommer att ha en kapacitet på 2,5 miljoner passagerare
Malatya flygplatsterminalbyggnad kommer att ha en kapacitet på 2,5 miljoner passagerare

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu, som informerade om utvecklingen inom lufttransporter, sade: ”Vi ökade vårt antal flygplatser från 2003 år 26 till 56. Vi har utökat vår flygtjänst från 2 till 26 punkter på inrikeslinjer till 7 destinationer från 56 centra. " sa.


Karaismailoğlu gjorde ett uttalande till journalister i området för den nya terminalbyggnaden som ska byggas vid Malatyas flygplats.

Karaismailoğlu uttryckte sin lycka att vara i Malatya, en av de mest populära städerna i östra Anatolien, civilisationens vagga, och sade att Malatya bidrar till den ekonomiska vitaliteten i landet genom att kontinuerligt producera från jordbrukare till industriister, från arbetare till hantverkare.

Karaismailoğlu uppgav att de som minister arbetar kontinuerligt för en starkare utveckling av Malatya och för att öka medborgarnas välfärd och livskvalitet.

Minister Karaismailoğlu uppgav att de har genomfört nya investeringar och gigantiska projekt som avundas av världen i varje hörn av 81 provinser för helhetsutveckling och fortsatte enligt följande:

”Bland våra investeringar är våra flygplatser och flygbolag av stor betydelse. Medan varje punkt i landet är förbundet både med flyg och land, stärker vi också våra sociala och ekonomiska band med världen. Som ni vet har den civila luftfarten gått in i en mycket snabb tillväxtprocess med den regionala luftfartspolitiken som inleddes av vårt ministerium 2003. Som vår president för republiken pekade på oss blev luftvägarna på kort tid folks väg. Tack vare öppnandet av den privata sektorn inom luftfarten och den skapade konkurrensmiljön har en civil luftfartstjänst av högre kvalitet börjat tillhandahållas till vårt folk. Vi har gjort många investeringar för att göra denna tillväxt hållbar i kvantitet och kvalitet. Vi ökade vårt antal flygplatser från 2003 år 26 till 56. Vi har ökat vår flygtjänst från 2 centra till 26 punkter på inrikeslinjer till 7 destinationer från 56 centra. Våra internationella flygningar till 50 destinationer i 60 länder nådde 127 destinationer i 329 länder. Vår passagerartrafik, som var 2003 miljoner i inrikes- och utrikesflyg 34, översteg 2019 miljoner år 209. Med dessa investeringar ökade vår sektoromsättning från 2,2 miljarder dollar till 27,2 miljarder dollar och vårt land intog sin plats bland de ledande länderna i världen inom luftfartsområdet. "

"Transport och kommunikation har alltid varit en nationell fråga för oss"

Turkiet är inte bara idag, för hela världens röstning fortsätter med säkra steg mot att bli ett internationellt knutpunkt för alla transportsätt Karaismailoğlu, sade han:

”Våra jätteprojekt, som vi har lagt fram för att perfekta transporter över hela landet och för att tjäna våra människor med den senaste tekniken inom kommunikationsområdet, bär vårt land till stora mål. Transport och kommunikation har alltid varit en nationell fråga för oss under våra 18 års makt. Med dessa tankar, under rubriken Nationell transport- och infrastrukturpolitik, har vi skapat en arbetsplan genom att sammanföra de steg som kommer att tillföra värde till de investeringar som hittills gjorts, våra nya projekt som ska genomföras och vårt reformarbete. Jag hoppas att du stolt kommer att följa de stora arbetena vi kommer att göra inom den här omfattande färdplanen. "

Investeringar i Malatya

Ministrarna Karaismailoğlu, Malatya ligger i mitten av den internationella transportkorridoren Europa, Asien och Mellanöstern mellan persontransporter och godstransporter, när det gäller att förbättra Turkiets konkurrenskraft rapporterade att det har stor betydelse.

Av denna anledning betonade Karaismailoğlu att de är medvetna om vikten av varje projekt som kommer att stärka Malatias transportnätverk och att de följer alla projekt noggrant.

”Vid denna tidpunkt vet vi mycket väl att Malatya, med sin ständigt växande ekonomi, har ökat flygtransportbehovet, som är huvudaktören för internationell transport och handel. Vår president Herr Recep Tayyip Erdogans instruktioner med luftvägsinvesteringar i revolutionen 2003 började, i Malatya i Turkiet, eftersom allt detta är mycket viktigt att utvecklingen inom detta område medfördes. Flygtrafiken, som var 2003 år 1096, ökade med 2019 procent år 392 till 5 389. Antalet passagerare, som var 89 tusen, närmade sig 750 tusen. Vi ökade terminalbyggnadens kapacitet med sin nuvarande kapacitet på 500 tusen passagerare. På detta sätt har Malatias ekonomi vuxit under de senaste 18 åren, dess välstånd har ökat och den har behövt fler investeringar. Vi fastställde att de förlängningar som gjordes på grund av den ökande passagerarefterfrågan på flygtransport inte kunde tillgodose framtida behov. För detta ändamål bestämde vi oss för att bygga en ny terminalbyggnad i Malatya, lämplig för önskad servicekvalitet i passagerarservice. Vi har slutfört projektarbetet och vi kommer att genomföra anbudet för byggandet av Malatya Airport Terminal Building and Supplements den 2 november 2020. "

Karaismailoğlu, som sa att de kommer att ta med en ny terminalbyggnad med en yta på 26 tusen 765 kvadratmeter och en kapacitet på 2,5 miljoner passagerare till Malatya, sa:

”Vi kommer inte bara att bygga en terminalbyggnad. Vi kommer också att bygga en 2 495 112 kvadratmeter värme- och kraftcentralbyggnad, en 48 kvadratmeter förklädningsbarriärbyggnad, flygplatsens entrévakt, flygplatsens interna anslutningsvägar, parkeringsplats, behandlingsanläggning och ett 900 tusen 4 kvadratmeter förkläde och marktjänstfordon. Med andra ord bygger vi en modern flygplats i Malatya, som är full av fyra, utan brister. Med sin nya terminalbyggnad och andra kompletterande anläggningar kommer Malatya att inta en mycket viktigare position inom lufttransport och trafik. Ökningen av antalet inhemska och utländska besökare som kommer till Malatya kommer att bidra till utvecklingen av turismen i regionen. Handelsaktiviteter kommer att vara mer aktiva. Malatya stärker transport- och kommunikationsinfrastrukturen, vi förbereder också Malatyas framtid, liksom hela Turkiet. Som representanter för en tradition som ser tjänsten till allmänheten som en tjänst till höger, kommer vi att arbeta tillsammans för att bygga de vackra dagar vi drömmer om för vårt land och Malatya. "sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar