State Council Finds IMM Right: Haydarpaşa och Sirkeci Station Areas Anbud avbrutet!

State Council Finds IMM Right: Haydarpaşa och Sirkeci Station Areas Anbud avbrutet!
State Council Finds IMM Right: Haydarpaşa och Sirkeci Station Areas Anbud avbrutet!

IMM: s ansökan om överklagande avseende hyrning av Haydarpaşa och Sirkeci Station-områden av TCDD för att användas i kulturella och konstnärliga evenemang har avslutats. Statsrådet upphävde den regionala förvaltningsdomstolens beslut och annullerade anbudet. I beslutet betonades det att en uteslutning av IMM-dotterbolag från anbudet är en ansökan som begränsar konkurrensen och bryter mot lika konkurrensvillkor.


Statsrådets 13: e avdelning har undertecknat ett historiskt beslut. Borgmästaren i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), Ekrem İmamoğlu, tyckte att det var olagligt att eliminera İBB Affiliates från anbudet för Haydarpaşa och Sirkeci Station-områden, som han kallade "mycket andliga platser för Istanbul, som tillhör folket i Istanbul".

Statsrådet upphävde den regionala förvaltningsdomstolens beslut och annullerade anbudet i anbudet som TCDD höll på att hyra ut områdena Haydarpaşa och Sirkeci Station för användning i kulturella och konstnärliga aktiviteter.

I beslutet; ”I händelse av att IMM erbjuder ett anbud från ett joint venture, är begäran om ett arbetsdokument på 4 miljoner TL från varje partner (totalt 16 miljoner TL arbetslivserfarenhetscertifikat eftersom det anbudsföretag som består av fyra företag) ett fall som begränsar konkurrensen och bryter mot lika konkurrensvillkor. man drog slutsatsen att det fanns ett arrangemang ”.

I statsrådets beslut; ”När det bud som lämnats in av de kärande bolagens joint venture exkluderades på grund av att det inte uppfyllde detta krav, observerades att det enda giltiga budet återstod och budet avslutades på ett enda bud. I detta avseende konstaterades att det inte fanns någon rättslig träff i förvaltningsdomstolens beslut, som handlar om efterlevnad av lagen i det anbud som omfattas av ärendet, och avslag på ärendet ”.

I detta sammanhang;

  1. ATT FÖRÄNDRA beslutet från 2577: e förvaltningsdomstolen i Istanbul, daterat 49/11/04 och numrerat E: 03/2020, K: 2019/2104, i enlighet med artikel 2020 i administrativ prövningsprocesslag nr 231,
  2. ANNULLERING AV FÖRFARANDEN SOM ÄR FÖRFALL
  3. Det beslutades att summan av utgifterna för första graden och rättegången skulle tas från svarandens administration och ges till kärandena.

Beslutet som fattades med majoriteten 17 till 09 röster den 2020 september 3 togs som slutgiltigt, utan något sätt att korrigera.

IMM inaktiverades i anbudet

TCDD gjorde ett anbud på 29 tusen liror den 4 oktober 2019 för att hyra tomgångsförvaringsutrymmen på cirka 30 tusen kvadratmeter som tillhör stationerna Haydarpaşa och Sirkeci "för att inte användas i kommersiell verksamhet". I anbudet där fyra företag deltog förblev konsortiet bestående av İBB: s dotterbolag Kültür AŞ, İSBAK, Metro Istanbul och Medya AŞ och Hezarfen Consulting Limited Company i finalen.

IMM-konsortiet erbjöd 100 tusen TL och Hezarfen Consultancy erbjöd 300 tusen TL per månad. Anbudskommissionen meddelade att parterna kommer att kallas att förhandla inom 15 dagar. I slutet av 15-dagarsperioden meddelade anbudskommissionen att anbudet tilldelades detta företag i utbyte mot en hyresavgift på 350 tusen TL efter förhandlingsmötet bjöd det endast in Hazerfen Consulting Company. Detta resultat faxades till IMM, som inte bjöds in till förhandlingssteget.

İBB: s ordförande Ekrem İmamoğlu gjorde ett uttalande som motsatte sig resultatet och uppgav att han kommer att följa processen för Istanbuls folk till slutet och sade att alla advokater från Istanbul kan bidra till invändningen från IMM-advokater. Många advokater stödde ärendet.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser