Barn med specialbehov börjar ansikte mot ansikte utbildning

Föräldrar till barn med speciella behov Även i början av lektionen
Föräldrar till barn med speciella behov Även i början av lektionen

Att vara mor, far, bror eller till och med mormor eller farfar till ett barn med funktionsnedsättning är också ett speciellt fall, säger minister för nationell utbildning Ziya Selçuk. "För första gången som ministerium förberedde vi 12 kursprogram för familjer till personer som behöver specialundervisning"


Ministeriet för nationell utbildning, som har beslutat att starta heltid ansikte mot ansikte utbildning för studenter med specialutbildningsbehov från och med måndagen den 26 oktober, lägger till nya stödaktiviteter för familjer. I föräldrakurser som utarbetats av generaldirektoratet för livslångt lärande börjar föräldrar precis som dem för att förbättra deras dagliga liv, egenvård och kommunikationsförmåga och få emotionellt stöd med sina barn. Minister för nationell utbildning Ziya Selçuk, som var gäst i en lektion i kursprogrammet vid Mamak Public Education Center, var också med föräldrarna. ”Som ministerium har vi förberett tolv kursprogram för familjer till individer som behöver specialundervisning för första gången”, säger Selçuk, ”Vi vet att det också är en speciell situation att vara mor, far, syskon, även mormor eller farfar till ett barn med funktionsnedsättning. Vi vill ge våra föräldrar känslomässigt stöd, öka deras kunskap och underlätta deras arbete med kurser. " använde uttrycket.

Ministeriet för nationell utbildning lanserade nya utbildningsprogram för barnfamiljer som behöver specialundervisning. Dessa kurser är organiserade i ett brett spektrum från '' Familjer av individer med ortopediska funktionshinder och kroniska sjukdomar '' till '' Familjer för individer med uppmärksamhetsunderskott och hyperaktivitetsstörningar. Dessa kurser innehåller många ämnen som att stödja egenvård, vardagsliv, språk och kommunikationsförmåga hos personer med specialutbildningsbehov. . I detta sammanhang var minister Ziya Selçuk på Ankara Mamak Public Education Center för att träffa föräldrar i en lektionsatmosfär.

Före lektionen pratade minister Selçuk med eleverna i kök och kemtvätt träningsverkstad speciellt förberedd för yrkeskurser och granskade noggrant produkterna i utställningen som utarbetats av praktikanterna.

Minister Selçuk lyssnade senare på lärarens presentation i början av lektionen med föräldrarna till elever som behöver specialundervisning, och i slutet av lektionen tog Ziya styrelsen som lärare. Minister Selçuk påpekade att det finns 5 kurser som tillhör 715 funktionshindringsgrupper för att öka tillgången för personer som behöver specialundervisning till livslångt lärande och fortsatte enligt följande: ”Vi ökar våra studerandes utbildningsmöjligheter, men vi bör stödja föräldrarna till dessa barn, det vill säga du. Eftersom vi vet att det är en speciell situation att vara mor, far, syskon eller till och med mormor eller farfar till ett barn med funktionsnedsättning. "

Om att ministeriet har förberett 12 kursprogram för familjer till individer som behöver specialutbildning för första gången, sade Selçuk, "Vi vill ge dig emotionellt stöd, öka din kunskap och underlätta ditt arbete med de kurser du väljer enligt ditt barns funktionshinder." sa.

”Medan kurserna i offentliga utbildningscentra normalt öppnas med 12 praktikanter kommer de att öppnas här även på begäran av en person. Minister Selçuk sa, ”Det är möjligt för kurserna att vara på kvällen eller på helgen, beroende på tillgängligheten hos våra barns familjer. Dessa kurser kommer att fortsätta för familjer till våra barn som behöver specialundervisning. Kursernas antal och variation kan ökas i linje med behoven och kraven. " använde uttrycken.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser