Vem är Ayşen Gruda?

Vem är Ayşen Gruda?
Vem är Ayşen Gruda?

Ayşen Gruda (födelsedatum Ayşen Erman: 22 augusti 1944, Istanbul - Dödsdatum 23 januari 2019, Istanbul), turkisk teater, TV-serie och filmskådespelerska. Känd i turkisk film som tomatens skönhet tog Ayşen Gruda huvudrollen i många Yeşilçam-filmer med skådespelare som Şener Şen, Adile Naşit, Kemal Sunal och İlyas Salman.


Han dog i Istanbul 23 år gammal på grund av bukspottkörtelcancer den 2019 januari 74.

Grudas bror Ayben Erman, som är bror till Ayten Erman, som är en skådespelare som han, agerar också.

liv

Ayşen Gruda föddes den 22 augusti 1944 som mittdotter till familjen Erman i en herrgård som användes som huvudkontor i Istanbul, Yeşilköy. Hans far var en svart tågförare. Hans talang för komedi upptäcktes av hans familj medan han imiterade sina armeniska grannar i deras hus i Yeşilköy i ung ålder. Hans far dog medan han gick på gymnasiet två. På grund av ekonomiska svårigheter lämnade han skolan och började arbeta. Hans bror Ayben Erman och hans äldre syster Ayten Erman skulle vara skådespelare som han. Hennes smeknamn förblev "Tomato Beauty" efter karaktären "Miss Tomatoes Nahide Şerbet", som hon porträtterade i en av skisser som hon gjorde för tv.

Ayşen Gruda började professionellt skådespel i Tevfik Bilges turné. Hans första roll var 1962 som en liten hembiträde i vaudeville med namnet "Congress Is Have Fun". 1977, efter 16 år av teaterliv, kändes han av alla efter sin karaktär "Miss Tomatoes Nahide Şerbet" i en skitsändning på ett tv-underhållningsprogram.

Ayşen Erman träffade och gifte sig med skådespelaren Yılmaz Gruda på Ankara Meydan Stage. När deras dotter Elvan föddes tog Ayşen Gruda en paus från teatern ett tag. Detta äktenskap varade länge. Ayşen Gruda fortsatte att använda sitt efternamn efter hennes skilsmässa från Yılmaz Gruda.

Ayşen Gruda inkluderades senare i kärnan i Ertem Eğilmez-filmer med sin nära vän Adile Naşit.

Ayşen Gruda deltog i musikaler som "Mum Söndü", "Ostrich Cabaret", "Hababam Class Musical", "Seven Husbands Hormuz". Förutom teater spelade han skisser och serier i många tv-program. Han spelade i många klassiska exempel på turkisk film som "Tosun Pasha", "Süt Kardeşler", "Şabanoğlu Şaban", "Hababam Class", "Joyful Days" på bio. Han spelade med Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Şirincan Çakıroğlu, Tülin Özen.

Privatliv och död

I den biografiska boken Müjdat Gezen som publicerades 2003 med namnet "Jag tror att jag är en konstnär" hävdades att en av hans gamla kärlekar med kodenamnet "G.A" var Ayşen Gruda. Gezen och Gruda meddelade i en gemensam intervju 2016 att de en gång hade en kärleksaffär och att de förlovade sig 1963. Ayşen Gruda meddelade Gezen genom brev att hon skulle gifta sig med Yılmaz Gruda medan Müjdat Gezen var i armén och paret bestämde sig för att lämna. Ayşen Gruda gifte sig 1965 med teaterskådespelaren Yılmaz Gruda. De hade en dotter som heter Elvan Gruda från detta äktenskap. Deras 11-åriga äktenskap slutade i skilsmässa 1976.

Ayşen Gruda, skådespelerskan med smeknamnet "Miss Tomato" från Turkish Cinema, som behandlades för cancer i bukspottkörteln på ett sjukhus i Istanbul, dog den 23 januari 2019 vid 74 års ålder till följd av andningssvikt på grund av denna sjukdom. Hans kropp begravdes på Zincirlikuyu-kyrkogården på samma plats efter hans begravningsbön vid Zincirlikuyu-moskén i Istanbul den 25 januari 2019.

studier

Bio:

TV:

Teater:sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar