Nya kvinnliga tågförare får sina märken från İmamoğlu

Nya kvinnliga tågförare får sina märken från İmamoğlu
Nya kvinnliga tågförare får sina märken från İmamoğlu

25 kvinnliga tågförare som framgångsrikt genomfört det 88: e terminprogrammet för tågförare som arrangeras av Metro Istanbul kommer att få sina märken från IMM: s president Ekrem İmamoğlu. År 2020 kommer antalet kvinnliga förare i Metro Istanbul, där 92 procent av deras rekrytering är kvinnor, att öka till 99.


Turkiets största operatör av stadsjärnvägssystem i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), organiserad av Istanbul Metro Train Driving Period från medarbetare 25 har slutförts. 88 kvinnliga tågförare som framgångsrikt har slutfört utbildningarna som började i februari kommer att få sina märken vid en ceremoni som hålls torsdagen den 10 september kl 11:00 på Metro Istanbul huvudkontor.

De genomgick en noggrann tränings- och utvärderingsprocess

Kandidater som deltog i den 25: e terminsutbildningen av tågförare fick i genomsnitt 368 timmars träning. Istället för att avbryta utbildningen inom ramen för Covid-19-åtgärderna fortsatte några av utbildningarna online. Varje kandidat reste 17 kilometer och använde tåget i genomsnitt 45 timmar och 216,2 minuter. Från och med den 1 januari 2020 arbetade 11 tågförare, varav 684 kvinnor, i Metro Istanbul. Med våra 88 nya förare som framgångsrikt har slutfört sin utbildning kommer det totala antalet tågförare att öka till 772 och antalet kvinnliga tågförare kommer att öka.

101 av de 93 nya personalen är kvinnor.

I linje med målet att öka kvinnors sysselsättning skapade Metro Istanbul sysselsättning för 2020 personer, varav 93 kvinnor, 101. Cirka 2019 ansökningar gjordes till företagets tågförare som offentliggjordes i september 7.500. 88 kvinnor som ansökte om annonsen; Han klarade de tuffa kvalifikationerna som hälsobedömning, examen, intervju och träning och hade rätt att få sina märken.

"Öka antalet kvinnor överallt, utjämna livet!"

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) President Ekrem İmamoğlu betonade att endast 2019 av 66 tågförare som fick ett märke var kvinnor vid ceremonin som hölls i augusti 4, och jag sa ”Låt antalet kvinnor öka överallt, utjämna livet” den dagen. Jag är väldigt glad eftersom vi i år kommer att ge 88 kvinnliga tågförare sina märken. Jag är stolt över att ta stora steg för att uppnå vårt mål ”.

Sedan början av den epidemiska koronavirusprocessen fortsatte IMM oavbruten transporttjänst som understryker till İmamoğlu, "Turkiet, som alla länder i världen, genomgår de också en mycket svår process. I denna process är hjältarnas roll i transporttjänster såväl som vårdpersonal stor. De gör ett mycket svårt jobb genom att arbeta mycket osjälviskt. Gud välsigna dem och deras familjer ”sa han.

"Tusentals människor har anförtrotts oss"

Med tanke på att mer än 2 miljoner människor från Istanbul använder tunnelbanor varje dag sa Metro Istanbul AŞ General Manager Özgür Soy att de transporterar cirka 158-844 passagerare åt gången med 1000 fordon på 1500 stationer. Att uttrycka att tågförare genomgick en utvärderings- och träningsprocess där mycket utmanande och personliga talanger kom fram, sa Soy, ”Detta program är ett av IMM: s viktiga initiativ. Vi vill att kvinnor ska vara mer engagerade i affärslivet. Vi strävar efter att få kvinnor till mycket bättre positioner, särskilt inom IMM. "Tågförare är ett oerhört viktigt yrke med tanke på det ansvar det ålägger."

"Vi fortsätter att tillhandahålla oavbruten tjänst"

Han betonade att Metro Istanbul fortsätter att tillhandahålla oavbruten service under pandemin, och Soy sa: "Trots negativiteten i epidemiprocessen fortsätter vi att öka vår servicekapacitet och skapa sysselsättning genom att öppna nya linjer. Allt detta som ett resultat av de hängivna ansträngningarna från vår Capital 500 och Fortune 500-lista över platser där vi tar av Turkiets mest prestigefyllda företag, sade han.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar