Vinnare av Roketsan Rocket Competition tillkännagavs!

Vinnare av Roketsan Rocket Competition tillkännagavs!
Vinnare av Roketsan Rocket Competition tillkännagavs!

Vinnarna av Rocket Competition, som anordnades med stöd av Roketsan, som syftar till att uppmuntra ungdomar att växa som individer som bidrar till inhemsk och nationell produktion, har tillkännagivits. Pamukkale University Caspian Rocket Team lyckades vara de första två åren i rad.


Fortsätter att investera i Turkiets ungdomar i linje med nationell teknik flyttar Roketsan'ın, som sponsras av omfattningen TEKNOFEST samarbete med TUBITAK SAGE Rocket Contest vinnare har tillkännagivits. Enligt resultaten vann Caspian Rocket Team som tävlade i både höga och medelhöjdskategorier första platsen i båda kategorierna. Caspian Rocket Teams, som kom först i kategorin hög höjd i tävlingen som hölls förra året; avslutade Rocket Competition med totalt tre utmärkelser, som vinnare av priset "Best Design" i kategorin hög höjd.

Unga Mimar Sinan Vefa Rocket Team lyckades bli den andra i kategorin för hög höjd, medan Yıldız Rocket Team var den andra och YTÜ SİTARE-laget var den tredje i medelhöjdskategorin. I kategorin låg höjd kom Tanyeli Rocket Team först, Anadolu Rocket Team blev andra och Vefa Unmanned Systems Team blev tredje. I tävlingen tilldelades lagen titlarna "Best Team Spirit" och "Best Design Award" enligt deras kategorier. Medan Halleys lärlingar, Çelikyay Space and Aviation Team och Nebula Rocket Team tilldelades priset "Best Team Spirit", vann priset "Best Design" av Anadolu Rocket Team och Maverik Rocket Technologies Team, liksom Caspian Rocket Teams.

Murat İKİNCİ: "Vi kommer att fortsätta att stödja vår ungdom"

I Salt Lake i Aksaray, 2-9 september mellan den organiserade TEKNOFEST-raketkonkurrensen under ungdomar kvar ensam ROKETSAN General Manager Murat SECOND, gratulerade de vinnande lagen: "Kraftfulla Turkiet vi är glada över att vara en del av en organisation ger ingenjörerna morgondagens vision. Eftersom Roketsan-familjen agerar med uppdraget att "tjäna vår nation från havets botten till rymden" kommer vi alltid att fortsätta att stödja vår ungdom ".

516 lag ansökte, 82 tävlade

516 lag som klarade förhandsutvärderingen bland de 82 lag som ansökte om årets tävling Det kämpade i tre kategorier: låg, vanlig och hög höjd. Team av gymnasie-, grund- och doktorander ombads att designa och tillverka raket som bär 4 kg eller mer i en av de låg-, medel- eller höghöjdskategorier som de deltog i och göra dem redo för lansering. I tävlingen vann laget som kom först i sin kategori 50 tusen TL, det andra laget vann 40 tusen TL och det tredje laget vann 30 tusen TL. De vinnande lagen får sina utmärkelser vid en ceremoni inom ramen för TEKNOFEST, som kommer att hållas i Gaziantep mellan 24-27 september.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar