Första intrycket: En kraftfull åktur "Fat Electric Bike" med en tuff bredhjulig elektrisk cykel

"Jag är en lögnare! Det här är el, jag är verkligen en falsk! ”. Dessa ord går över mitt huvud. Jag vill skrika. Men jag ler alltid.


En tisdag eftermiddag i början av juni. Elcykel med brett trotsande däck för testning använder jag en smal City Circuit nära GearJunkies huvudkontor. Den annonseras som den första kommersiellt tillgängliga cykeln i sitt slag.

Defiant Bicycles-företaget ligger i Minnesota, en stat där cyklar med breda däck föddes (om inte starkt spridda). Defiant tar sin cykel till en ny och kraftfull plats och lägger också till en motor.
Pedalcykel är ett odjur. Den väger cirka 50 pund och kostar 3.300 500 dollar. Företaget använder en XNUMXW-motor och fem hjälplägen för att trampa i vilken terräng som helst.

Du kan cykla 20 mil i timmen. Genom att trampa maximalt kände jag mig som sjunde himlen. Läs vidare för den första recensionen av mina intryck av den här cykeln.

E-cykel för bredhjul: första turnén

Den första upplevelsen på en e-cykel kan vara imponerande. Del smuts och del cykel, elektrisk cykel (e-fett) går väldigt snabbt och gör det väldigt enkelt.

Jag cyklar mellan 0 och 20 mil, med en bekväm och upprätt hållning, även utan att svettas. Förresten passerade jag nästan alla cyklister på rutten med en blick. Detta verkade lite för grymt.

Det finns ingen gaspedal. Trotsig e-fett Den körs på en cykelassisterad pedalmotor. Motorn matar bakhjulet och trampar.

Batteriet är fäst i ramen och ordentligt fäst.

En rullningsdisplay på instrumentbrädan visar hastighet, strömavbrott (i watt) och batteritid. Ett stort batteri fäst vid ramen är anslutet till bakhjulet med motorkablar.

Vid högsta inställning tar batteriet cirka 25 miles, flera rundor för oss. I det lägsta läget är cykeln fortfarande snabb och går mellan 50 och 60 miles. Displayen visar strömavbrott i realtid i watt och varnar dig när batteriet är urladdat.

Översyn av bredhjulig elektrisk cykel (E-Fat)

GearJunkie hade en cykel med breda däck i en vecka och vi testade den genom att köra tester på uppförsbackar och ett enda spår vid den tiden.

Det första testet var att ta sig runt. En e-cykel kan ersätta ett fordon för många människor. Det är lätt att göra 10 miles eller mer med en sådan cykel och du kan ladda den till jobbet eller skolan och aldrig svettas.

Defiant marknadsför denna cykel som ett sätt att röra sig fritt hemifrån till vissa platser. Naturligtvis är detta spännande för alla som befinner sig i en stadsmiljö - det finns inget behov av breda däck eller sådana cyklar för ett stadsnätverk. Defiant och andra märken säljer dock redan elektriska cyklar på väg.

Men om du bor i norr där snö ingår i din rutt varje år, överväga en cykel med breda däck. Många människor i Minnesota flyttar på en bredhjulig cykel varje dag under vintern. Ett pluspunkt för stadskörning: men Defiant blockering var en utmaning. Hjulen och chassit är för stort och jag kunde inte använda mitt u-mönsterlås (jag valde ett Abus-viklås istället.

Om jag hade lätt tillgång till den inre parkeringen och inte krävde transport upp och ner för trappor, skulle jag vara benägen att arbeta på den här cykeln. För tungt att bära och komma in.

Mitt intryck av cykeln med breda hjul på trottoaren

Cyklar med breda däck kan trampa på alla ytor, men är särskilt långsamma på trottoaren. Istället med en motor är en cykel med breda däck rolig och snabb. Du känner gummi på vägen - stora däck sticker på asfalten, vilket gör kurvorna snabba och roliga.

Cykeln var snabb för att nå gränsen på 20 miles per timme. Defiant lägger till en regulator i systemet, så den maximala motorgränsen är 20 km / h. I annat fall ändrar cykeln kategorin och kräver en annan licens.

Men cykeln vid 20 km / h vill gå ännu snabbare. I synnerhet flyttades utväxlingen till högsta växeln med mycket hög kadens. Det är som att trycka på pedalerna för att sätta cykeln i lägsta växel och röra sig med snigelns hastighet. Därför kunde jag inte köra med maximal hastighet med optimal trampning.

Elektrisk cykel med bred hjul e-Fat Bike på ett spår

Jag testade cykeln på ett enda spår nära Minneapolis centrum. I ett nötskal övervann jag alla, cyklade nedförsbacke maximalt och klättrade i uppförsbacke i genomsnitt 10 mil i timmen. Jag gjorde tre omgångar för att göra en.
Cykelns vikt gör det svårt att hantera i smal terräng med 50 kilo. Trots bakhjulets styrka är vikten besvärlig på kullar, bänkar och särskilt i trånga tekniska hörn.

Ett stycke är utformat för traditionella mountainbikes. Svängningar, hopp och andra funktioner tillhandahålls alla vid specifika hastigheter. Jag gick mycket snabbare med e-fett elcykeln, vilket fick hastigheten att öka och sakta ner mycket oftare. Det här är inte en dålig sak, det verkade inte som det bästa modet att cykla på.

Cykeln var dock en explosion. Detta ger dig hela rollen när du tävlar på ett enda spår. Och trots motorn är det också möjligt att träna på den här cykeln, om än i snabbare takt.

Komponenter på cykeln

  • Bromsar: SRAM DB # hydraulisk, 180 mm främre och bakre rotorer
  • Vev: vevsats SRAM GX-1000 100mm Fatbike
  • Bottenfäste: SRAM gxp 100mm
  • Bakväxel: SRAM X7, typ 2, mittbur
  • Främre nav: skivnavformel, 135 mm
  • Fälgar: Alex Blizzerk 80mm aluminium
  • Däck: Innova Pro lv 26

Intryck: Elcykel med Defiant breda hjul

Grundare Kevin Spreng förklarade för oss att det inte fanns något sätt att beskriva en assisterad trampkänsla. Jag var fortfarande tvungen att åka en, och med mitt sinne klart cyklade jag glad som en påsk.
Jag rekommenderar Defiant elcykel till dem som vill ha kul på banorna utan att svettas.
Och för dem i ett snöigt klimat, kommer den extra kraften att göra det till en glädje att gå stigar och korsningar varje dag.

Med monospåret är endast en tittare en vars fysiska förmåga är försämrad. "Hjälpen" på cykeln gör det möjligt för alla med knäproblem eller andra sjukdomar att hålla jämna steg med yngre och friskare åkare.

För de som undrar, prova bara en. Prova en elektrisk cykel i din lokala cykelbutik och se vad som är bra med det. Bli inte förvånad om du inte kan kontrollera det leende som definitivt kommer att hända dig.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar