Dubbel segrar i helgen från Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing Team, i slutet av WRC Rally i Turkiet förra veckan, visade sig bland de viktigaste tävlingarna i världen och levde en dubbel seger genom att vinna 24-timmarsloppet i Le Mans.

Utmanande grus etapper och kommer vid höga temperaturer vinnare av Rally Turkiet sticker ut som en framgång i att få många röster som undertecknade Gazoo Racing Toyota, följt av den sista dagen av racing i spänningen i slutet, det kom först med Elfyn Evans.

Evans, som passerade stegen smidigt, avslutade loppet på första plats med 35.2 sekunders skillnad, och i förarmästerskapet slog han sin lagkamrat Sébastien Ogier med 18 poäng och nådde första platsen med 97 poäng. Medan Elfyn Evans tog den andra segern för varumärket, lyckades Toyota vara den första i 5 av de fem bästa tävlingarna.

Turkiets tävling på grund av problem som upplevts medan Sebastien Ogier Rally tamamlayamazk, den 19-åriga piloten Kalle Rovanperä fortsatte sin imponerande prestation i fjärde WRC. Med dessa resultat behöll TOYOTA GAZOO Racing sin position på toppen genom att öka poängskillnaden från sin närmaste rival till 9 i Brands Championship.

Toyota Gazoo Racing, Turkiets rally efter datumet 8-11 oktober kommer att tävla i Sallys rally i Italien. Toyota kommer att sikta mot toppen igen i loppet som är känt för sina snabba och smala etapper.

Toyotas seger för tredje året i rad i Le Mans

TOYOTA GAZOO Racing lyckades vara på toppen av pallen för tredje gången i rad i World Endurance Championship "Le Mans 24 Hours", en annan kategori av motorsport. Medan tävlingsbilen TS050 HYBRID tog huvudrollen i ytterligare en framgång på Circuit de la Sarthe Circuit nådde Toyota GAZOO Racing mästerskapet i FIA World Endurance Championship 2019-2020 innan säsongen slutade och bar sitt namn till toppen.

TS8 HYBRID-bil nummer 050, i vilken Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima och Brendon Hartley tävlade, tillryggalade över 5 97 kilometer och vann loppet med fem varv. Samtidigt nådde denna pilottrupp ledarskapet i världsmästerskapet. Sébastien Buemi och Kazuki Nakajima har vunnit Le Mans för tredje året i rad, tillsammans med sju förare som har gjort det under 2017 år av racinghistoria. Brendon Hartley, å sin sida, blev vinnare av detta speciallopp för andra gången i år efter XNUMX.

Toyota TS1000 HYBRID med 050 HK fyrhjulsdrift satte nya standarder med den prestanda och effektivitet som den visade i Le Mans 24-timmarslopp. TS2012 HYBRID förbrukar 1 procent mindre bränsle än den första generationen LMP35-hybrider som användes 050 och kan slutföra 1 omgång 10 sekunder snabbare. TS050 HYBRID har också rekordet för snabbaste varvet, samt fyra stolpar och tre segrar i rad.

Denna framgång i Toyotas uthållighetslopp inspirerade födelsen av hyperbilen GR Super Sport född i Le Mans. Detta fordon demonstrerades för första gången genom att turnera en allmän bana innan loppet startade.

Säsongens sista tävling i Le Mans kommer att hållas den 14 november 2020 i Bahrain.