En viktig tröskel passerade vid Silvan-dammen, Diyarbakırs Crazy Project

En viktig tröskel passerade vid Silvan-dammen, Diyarbakırs Crazy Project
En viktig tröskel passerade vid Silvan-dammen, Diyarbakırs Crazy Project

Om att konstruktionen av DSI (General Directorate of State Hydraulic Works) fortsätter och att en viktig tröskel har överskridits i Silvan-dammen, känd som Diyarbakirs galna projekt, Dr. Bekir Pakdemirli, Turkiets näst största bevattningsdamm sa att slutförandet av kroppsfyllmedel.


Minister Pakdemirli sade att med idrifttagandet av Silvan-dammen kommer ett viktigt steg att tas för att uppnå bevattningsmålen i Sydöstra Anatolien-projektet (GAP) i hela regionen, ”Silvan Dam är framsidan av vårt land och Europa med sin 175,5 meters höjd och 8,7 miljoner mXNUMX volymkropp. "det blir den högsta dammen av den betongfodrade dammtypen."

Viktigt tröskelvärde överskred

Minister Pakdemirli fortsatte på följande sätt med betoning på att en viktig tröskel lämnades i dammen och kroppsfyllningen fullbordades:

"Silvan-dammen är den största och viktigaste komponenten i Silvan-projektet, ett av GAP: s viktigaste projekt. Dammen kommer att bli den näst största dammen i GAP efter Atatürk-dammen, med en reservoarvolym på 7,3 miljarder m4. Inom ramen för 681-fas Silvan-projektet, medan mängden vatten som tillförs bevattning från Silvan Dam-reservoaren i varje steg, minskar den elektriska energin som genereras vid Silvan vattenkraftverk. Med tiden kommer således energiproduktionen att minska från 88,41 miljoner kilowattimmar till 1,791 miljoner kilowattimmar, medan vattnet som bevattnas till bevattning kommer att öka till XNUMX miljoner kubikmeter ”.

Kommer att bidra med 1,91 miljarder TL till ekonomin årligen

Minister Pakdemirli, som sa att med idrifttagningen av projektet helt, kommer en total yta på 1.689.920 661.310 dekar, varav 2.350.580 305 1,91 dekar är attraktiv och XNUMX XNUMX dekar pumpning, möta vatten, "Således kommer cirka XNUMX tusen människor att vara anställda och XNUMX miljarder TL kommer att bidra till ekonomin per år".

Att göra måldammen redo att läggas i början av 2021

Minister Pakdemirli understryker att den totala kostnaden för Silvan-projektet är 2020 miljarder lira till 13,25-priser, "Vi strävar efter att avsluta framsidan av betongproduktionen av denna enorma damm, som vi har avslutat karossfyllningen genom att överskrida en viktig tröskel, i slutet av 2020, och att göra dammen redo att hålla vatten i början av 2021" han avslutade sina ord.

Hibya News Agencysohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar