Ekonomisk börda av Coronavirusutbrott på tåg 400 miljoner TL

Ekonomisk börda av Coronavirusutbrott på tåg 400 miljoner TL
Ekonomisk börda av Coronavirusutbrott på tåg 400 miljoner TL

Den ekonomiska bördan för järnvägstransporter, orsakad av koronavirusepidemin, började växa fram gradvis. Inom ramen för åtgärderna mot epidemin transporteras passagerare med 50 procent kapacitet på höghastighetståg (YHT). Istället för 52 finns det bara 20 resor om dagen. Minst 225 passagerare transporteras åt gången. Huvudlinjetågtjänster har inte genomförts under de senaste 6 månaderna. Därför minskade intäkterna från TCDD Tasimacilik avsevärt. Det beräknas att TCDD Tasimacilik, som stängde 2019 med en förlust på 1.1 miljarder TL, skulle kunna göra 300-400 miljoner fler förluster i år.


Enligt nyheten om Olcay Aydilek från Habertürk; ”Den dödliga koronavirusepidemin har djupt påverkat transportindustrin, särskilt luftfarten. Globalt kämpar flygindustrin med en stor kris, eftersom det inte finns tillräckligt med efterfrågan på passageraren jämfört med föregående period, trots normaliseringsstegen. Stater stöder flygbolag på olika sätt för att förhindra eventuella konkurser i branschen. Man anser att sådana steg kan komma fram i den följande perioden.

Järnvägssektorn utmanar också

Minskningen av resorna så mycket som möjligt tvingar också järnvägstransporter. Järnvägstransportföretag mötte också en allvarlig intäktsförlust eftersom antalet passagerare minskade dramatiskt.

SKADAN ÖKAR

TCDD har nyligen delats in i två separata generaldirektorat som infrastruktur och förvaltning. TCDD Tasimacilik ansvarar för passagerar- och godstransporter.

TCDD Tasimacilik stoppade YHT, huvudlinjen och regionala tågtjänster i mars när epidemin startade.

Med normaliseringsstegen startades YHT-flygningar om den sista veckan i maj. Inom ramen för åtgärderna mot epidemin har passagerare transporterats med 50 procent kapacitet sedan slutet av maj. Istället för 52 görs endast 20 resor per dag. Minst 225 passagerare transporteras åt gången.

Konventionellt eller "vanligt" att göra med så kallade huvudlinjetåg (mellan olika provinser i Turkiet) är fortfarande inte dags att börja.

Denna situation kommer att minska intäkterna från TCDD Tasimacilik och öka dess förluster. TCDD Tasimacilik avslutade året 2019 med 1.1 miljoner TL-förlust. Det beräknas att förlusten 2020 kan överstiga 1.5 miljarder TL på grund av minskningen av antalet passagerare och flyg på grund av coronavirusepidemin.

VÄSENTLIG ÖKNING AV BELASTNINGEN

Källor uppgav att en högre prestanda visas i godstransporter varje dag och sa: ”Vi kan säga att godstransporter har överskridit föregående års data. Det finns också passagerare, en del av denna förlust täcks av fördelen i lasten ”.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar