Underskrifter undertecknade för genomförbarhet i Health Village

Underskrifter undertecknade för genomförbarhet i Health Village
Underskrifter undertecknade för genomförbarhet i Health Village

Ett kontrakt undertecknades för Mersin Health Village Feasibility Study, finansierat av Çukurova Development Agency (ÇKA). Vid mötet som hölls före signeringsceremonin bestämdes ett arbetsschema och en färdplan ritades.


Studier fortsätter för 'Health Village Project' som utarbetats av Mersin Chamber of Commerce and Industry (MTSO) och finansieras av ÇKA. Som ett resultat av utvärderingen av de totalt nio förslag som lämnats in fastställdes det företag som genomför genomförbarhetsstudien och ett kontrakt undertecknades för att starta studien. Projektledare och styrelseledamot i MTSO Yasemin Taş förklarade förväntningarna vid mötet som hölls före ceremonin för undertecknande av kontraktet. Om att de fäster stor vikt vid turismen i 9: e åldern särskilt och vill fokusera på nischfrågor som kommer att locka inhemska och utländska investerare till regionen, sa Taş att de förväntar sig att genomförbarheten ska vara förberedd i denna riktning. Med tanke på att de fäster vikt vid skapandet av en struktur som kommer att mata hälsa till mänskliga resurser samtidigt som de tillhandahåller hälsovårdstjänster å ena sidan, sa Taş, ”Det finns allvarliga luckor i sektorn, särskilt när det gäller mellanliggande personal. Det är till exempel svårt att hitta kvalificerade äldreomsorgsarbetare. Ett av våra mål kommer att vara branding inom utbildning inom detta område, säger han. Han betonade vikten av korrekt genomförbarhet för att locka starka investerare till regionen och sa att de områden som behövs i världens marknadsandel inom detta område bör bestämmas korrekt.

Inom ramen för det schema som planeras slutföras den 15 mars 2021 är det planerat att anordna två workshops, inklusive alla privata sektorer, icke-statliga organisationer och offentliga institutioner. Studierna kommer att avslutas med presentation av en genomförbarhetsrapport som kommer att fastställa de grundläggande kraven som infrastruktur och överbyggnadsinnehåll, tjänstetyper, investeringsplats och storlek, beroende på dessa, investering, drift och finansieringsmodell för etablering och drift av Mersin Health Village och kommer att förberedas i detalj av experterna. Med denna studie syftar den till att avslöja Mersins hälsoturismpotential.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar