Representanter för fordonsindustrin samlades vid World Automotive Conference

Representanter för fordonsindustrin samlades vid World Automotive Conference
Representanter för fordonsindustrin samlades vid World Automotive Conference

För att övervinna effekterna av pandemin och fånga framtidens produktionstrender måste vi byta till den digitala produktionsmodellen.


Representanter för fordonsindustrin, som utgör nästan 4,5 procent av världsekonomin med en storlek på 5 biljoner dollar, kom tillsammans på World Automotive Conference (WAC). Rockwell Automation Country Director Ediz Eren, som höll ett tal vid onlinekonferensen där utvecklingen och innovationerna inom sektorn samt effekterna av pandemin på bilsektorn diskuterades med deltagande av erfarna chefer och experter inom sektorn, betonade att produktionsmetoden förändras snabbt i världen med pandemin, utvecklar teknik och förändrar kundernas förväntningar. Eren sa, ”Innovationer i produktionen utan förpackning kommer att fortsätta alltmer. För att vara beredda på framtiden inom bil och produktion måste vi vara mer flexibla och smidigare. Vi kan uppnå detta med digital transformation. Digital transformation är avgörande för produktionens kontinuitet ”.

World Automotive Conference, som sammanförde världens bilindustri för sjunde gången och hölls online i år, förvandlades till ett toppmöte där industriledare delade sina åsikter, lösningsförslag och ny teknik. Anförandena från Rockwell Automation Country Director Ediz Eren och Rockwell Automation EMEA Region Automotive & Tyre Sector Manager Dominique Scheider, världsledande inom industriell automatisering och digital transformation, belyser framtiden för bil- och tillverkningsindustrin.

"Vi måste konvertera produktion till digital"

I sitt tal om "Effekterna av mobilitet och digital transformation på affärslivet"; Tillägget att pandemin, utvecklingen av teknik och förändrade kundförväntningar har upplevt en stor förändring i produktionen som i många sektorer, sa Eren, ”Vi gick in i en mycket mer tvetydig period med pandemin i en period av osäkerhet i produktionen. Med utvecklingen i världen upplevde ekonomierna en allvarlig nedgång. Under denna period formade många företag sina produktionsmodeller med teknik för att lindra effekterna av pandemin. Vi måste vara mer flexibla, smidigare och smidigare för att vara beredda på riskfyllda tider som pandemier och framtida produktionsprocesser. "För att uppnå detta måste vi fokusera på att ytterligare digitalisera produktionsprocesserna."

"Vi bör betrakta digital transformation som en helhet"

Eren sa att det är nödvändigt att överväga digital transformation som en helhet, medan det är extremt enkelt och snabbt att förbereda de nya fabrikerna för framtiden, men det kan vara svårare för de fabriker som för närvarande arbetar att förbereda sig för framtiden. Teknik och digital måste byggas på det befintliga systemet för att investeringar ska vara ekonomiska. Transformation ska hanteras som en helhet, inklusive personalresurser, organisationsstruktur, processer och maskiner. Transformation bör också antas som en företagskultur. I prestationshantering är det oerhört viktigt att omvandlingen är fullt genomförd och redo att implementeras. Att sätta ett mål före transformationen är ett annat viktigt steg för oss. Slutligen måste vi fastställa affärsrationalen så att projektets mervärde och avkastning på investeringen ska övervakas. Med all denna process och struktur måste företagen slutföra sin digitala omvandling på ett framtidssäkert sätt.

"Vi investerar 380 miljoner dollar i FoU varje år för digital omvandling av industrier"

På tal om branschspecifika mobilitets- och industriprojekt 4.0-utvecklings- och referensprojekt sa Rockwell Automation Country Director Ediz Eren, ”Som Rockweel Automation investerar vi 380 miljoner dollar i FoU varje år för den digitala omvandlingen av branscherna. De flesta av våra investeringar fokuserar på Industry 4.0, IOT-teknik, Digital twin-teknik, och vi tecknar många investeringar och partnerskap. Vår största investering hittills har varit att bli partner i PTC, världens mest avancerade teknikföretag i IoT, med en budget på 2018 miljard dollar i mitten av 1. I januari 2019 förvärvade vi Emulate3D, ett företag som producerar modelleringsprogramvara för simulering och emulering av industriella automatiseringssystem med innovativa mjukvarulösningar. Även under 2019 köpte vi Mestech-företaget, som tillhandahåller konsult- och applikationstjänster i olika branscher på MES- och MoM-lösningar. Framtida teknologier och framtida produktionsmodeller står i centrum för våra investeringar ”.

Kundernas prioriteringar orsakar bilrevolution

Dominique Scheider, Automotive & Tire Sector Manager i EMEA-regionen Rockwell Automation, betonade att ledarskapet inom bilindustrin är komplext och riskabelt, säger: ”När tekniken utvecklas förändras förväntningarna från bilindustrin ständigt. När det gäller autonoma fordon och hybridfordon är det endast möjligt att utforma framtidens bilar och tjänster. Biltillverkare har prioriteringar som att förstå vem kunden är, vilka mobilitetstjänster de vill ha, flexibel tillverkning, vara reaktiva i produktlanseringar och ständigt investera i teknik. Som ett resultat sker det ständiga revolutioner inom biltillverkningen, sade han.

"Du kan delta i produktion från hela världen"

Scheider sa att de förbereder bilindustrin för revolutioner med sina produkter, programvara och tjänster. ”Våra tjänster för bilsektorn säkerställer konvergens mellan OT och IT. Våra Allen-bradley-produkter konsumerar och genererar data och kan fungera på specifika analytiska nivåer. Vi gör det möjligt för företag att spara pengar med våra tjänster. Vi börjar med utvärdering och analys och ersätter befintliga system med den mest aktuella hårdvaran och tekniken. Vår teknik fokuserar på områden som AR, IOT, digital twin och Emulate3D. "Med dessa tekniker kan du delta i anläggningsoptimering, köra avancerad processimulering som Ansys, testa nya material, testa en produkt innan en framtida produkt släpps," sa han.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar