Läkemedelsinköpsprotokoll undertecknat mellan SGK-TEB

Läkemedelsinköpsprotokoll undertecknat mellan SGK-TEB
Läkemedelsinköpsprotokoll undertecknat mellan SGK-TEB

Zehra Zümrüt Selçuk, minister för familje-, arbets- och socialtjänster, deltog i ceremonin för läkemedelsinköpsprotokoll som undertecknades mellan Social Security Institution (SGK) och Turkish Pharmacists Association.


Minister Selçuk uppgav i sitt tal här att de har ett sjukförsäkringssystem som inte utesluter någon medborgare med de förbättringar som gjorts i det sociala trygghetssystemet.

Om att det belopp som krävs för att de som inte har social trygghet för att dra nytta av hälso- och sjukvården, inklusive deras underhållsberättigade, endast är 88 lira 29 kuruş per månad, sa minister Selçuk, ”Vi betalar också premierna för dem som har inkomst under en viss nivå. Det finns inget annat offentligt eller privat försäkringssystem i världen som erbjuder en så omfattande hälsovårdstjänst till så låg kostnad. I detta namn kallar vi det "turkiskt mirakel" med vår president Recep Tayyip Erdoğans ord. " sa.

Selçuk uppgav att de som ministerium har plikter och ansvar i viktiga frågor som berör alla samhällssegment och att de berör varje hushåll och varje familj.

35 miljarder Lira-stöd tillhandahålls

Minister Selçuk betonade att de har genomfört många program under den sociala skyddsskölden sedan epidemins första dag. ”Sedan mars har den totala mängden stöd och stöd vi har gett som ministeriet i koronavirusprocessen översteg 35 miljarder liror just nu."

Selçuk påpekade att de har sett fördelarna med de reformer som gjorts i hälso- och sjukvårdssystemet under de senaste 18 åren under epidemin.

Minister Selçuk sa, ”Vi förlängde giltighetsperioden för vårdrapporter och recept för våra kroniska patienter, som löpte ut efter den 1 januari. Således förhindrade vi våra kroniska patienter, vars rapporter har upphört, att uppleva någon utsättning. Återigen gjorde vi det möjligt att ge läkemedel som gavs i en månad i tre månader. använde uttrycken.

Giltighetsperioden för utgångna rapporter från funktionshindrade medborgare har förlängts

Påminnande om att de inkluderade läkemedlen som används vid behandling av Kovid-19-patienter i intensivvård under epidemin, på återbetalningslistan, sade minister Selçuk å andra sidan att de funktionshindrade som fick invalidpension och fick nytta av vårdbiståndet också förlängde giltighetstiden för rapporterna gick ut den 1 januari 2020 och därefter.

Om att de mobiliserar offentliga resurser på det mest effektiva sättet för folkhälsan genom socialförsäkringsinstitutionen, fortsatte Selçuk enligt följande:

”Idag erbjuder vi en mycket viktig tjänst till våra medborgare genom de 26 tusen 586 apotek som vi har ingått avtal med. Vi bearbetar i genomsnitt över 30 miljoner recept per månad. Medan receptpriset vi betalade till apotek 2012 var cirka 68 miljoner, översteg denna siffra 2019 410 miljoner. Återigen, när vi tittar på läkemedelsutgifter ser vi att andelen SSI i hälsoutgifter var cirka 2012 procent 32, medan vi ser andelen läkemedelsutgifter på 2020 procent i hela SSI 36. “

Det totala antalet läkemedel i ersättningslistan nådde 8

Med tanke på att antalet läkemedel på återbetalningslistan var 2000 3 på 986-talet, har det ökat mer än två gånger idag och nådde 8 748, ”Vi är ett av världens favoritländer som köper ett så stort antal läkemedel i vårt ersättningssystem. Samtidigt har den nått 4 833 8 i ansökan om ersättning för medicinsk utrustning. Det totala antalet läkemedel på ersättningslistan kommer att öka till 813 XNUMX XNUMX, tillsammans med de sista siffrorna vi har fått. Våra medborgares hälsa kommer att fortsätta att vara vår högsta prioritet. " sa.

Minister Selçuk underströk att de tillhandahåller oavbruten service dygnet runt tack vare Medula Pharmacy System, och i detta sammanhang behandlas 24 miljoner recept genom detta system per år.

Vi tillhandahöll en förbättring av apotek upp till 235 miljoner Liras årligen

Om att regeringen undertecknade avtalen och protokollen inom ramen för avtalet med intressenterna, sade Selçuk: ”Det nya protokollet träder i kraft den 1 oktober 2020 och kommer att gälla i fyra år. Vi har bestämt skalorna, rabatter och serviceavgifter per recept i vårt nya protokoll. Som ett resultat av dessa föreskrifter har vi förbättrat apoteken så att vi förväntar oss att nå 4 miljoner lira årligen. "

Minister Selçuk sa att ”i vårt nuvarande protokoll finns totalt 76 artiklar, inklusive 110 huvudartiklar och 186 underartiklar. I vårt protokoll har vi återigen säkerställt att alla våra medborgare som har sjukförsäkring enligt Allmän sjukförsäkring får mediciner under de bästa förhållandena utan avbrott. "

Minister Selçuk firade dagen för alla apotekare i samband med Världsapotekardagen, sade: ”Våra apotekare ligger i framkant av denna kamp, ​​vi fortsätter i epidemin, precis som våra andra vårdpersonal. Först och främst önskar jag Guds nåd för alla våra apotekare som förlorade sina liv under epidemin. Jag önskar att våra patienter omedelbart läker. Jag tackar alla våra apotekare för deras hängivna arbete. " använde uttrycket.

I samband med ceremonin sa socialförsäkringsinstitutets ordförande İsmail Yılmaz: ”Med GSS-systemet är tillgång till läkemedel från det önskade apoteket inom ramen för principen om jämlikhet i tillgång till hälsovård och droger, och klagomål och långa köer hör till det förflutna. Med stöd av vår president och vår minister förstärks vårt GSS-system dag för dag och våra medborgare kan få tillgång till hälsovårdstjänster lättare ”.

President för den turkiska farmaceutföreningen Erdogan Colak sa: ”Vi som apotekare har kämpat i frontlinjen i pandemin redan från början. "SSI-protokollet är lika viktigt som våra medborgare för våra kollegers ekonomiska välbefinnande."sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar