Personlig utbildning börjar i dagis och grundskola klass 1

Personlig utbildning börjar i dagis och grundskola klass 1
Personlig utbildning börjar i dagis och grundskola i första klass

Ansikte mot ansikte utbildning i skolor initierades av ministeriet för nationell utbildning, med utspädda metoder, en gång i veckan i dagis och grundskoleklass.


Skolor, som har stängts sedan mars på grund av den nya typen av coronavirus (Kovid-19) -epidemin, öppnade sina dörrar för dagskolan och grundskolans första klassare inom ramen för de vidtagna åtgärderna. Den nya utbildningsperioden startade den 1 augusti genom distansundervisning med hjälp av TRT EBA, EBA och levande lektioner. Anpassningsprogrammet, som kommer att äga rum den 31-21 september, som är den första veckan med öppnande av skolor, kommer att vara i form av "en dag ansikte mot ansikte utbildning" i förskoleinstitutioner och grundskola i första klass.

Studentens deltagande i personlig utbildning är inte obligatorisk, föräldrarna kommer att kunna ge eleven att fortsätta distansutbildningen frivilligt utan att göra en skriftlig ansökan. Anpassningsprogrammet, där skolförvaltningarna bestämmer tillsammans med lärarna vilken dag som ska vara veckan 21-25 september, 30 dag i förskolan med 5 aktivitetstimmar på 1 minuter, 1 lektionstimmar på 30 minuter i första klass och 5 ' Det planeras över en dag med varje minuts pauser.

Det kommer att säkerställas att klassstorleken delas in i två separata grupper enligt sociala avståndsregler och att varje grupps skolanpassningsprogram kommer att ske på olika dagar. Nödvändiga anvisningar kommer att ges till studenter för att följa det sociala avståndet under pauser.

Veckan efter integrationsveckan, som täcker datumen 28 september - 2 oktober, och sedan, två dagar i veckan, kommer 2 lektioner om 30 minuter vardera att hållas träning ansikte mot ansikte. Det kommer att vara en 5-minuters viloperiod mellan föreläsningstimmarna. Nödvändig planering, inklusive plikt, kommer att genomföras av skoladministrationerna för att bibehålla det sociala avståndet mellan eleverna under pauser.

Inga besökare accepteras till skolor

I den här processen kommer besökare inte att accepteras till skolor såvida det inte är obligatoriskt, och vid behov kommer besökaren att registreras och accepteras i enlighet med åtgärderna. Barn kommer att informeras om ett hälsosamt liv i förskolan och grundskolans aktiviteter i första klassens anpassningsprogram. Förutom aktiviteter som hygien, social distans, att bli av med rädsla och ångest kommer aktiviteter att organiseras för att elever ska lära känna skolan och dess anställda.

I de aktiviteter som utarbetats med mottot "Ingen utbildning utan hälsa" kommer alla intressenters frågor och förväntningar om utbildning att tas med. Exempel på titlar som kommer att vägleda lärarnas originalverk: ”Barnens möteaktivitet, hälsosamma livsaktiviteter (efterlevnad av hygienregler), aktiviteter för att följa sociala avståndsregler (klass) Mötesaktivitet för familjer, främjande av rädsla och ångestcentra / skolavsnitt, främjande av klassrumsregler , Healthy Living Activity (Compliance with Nutrition Rules), Social Distance Compliance Activity (Out of School), Recognition of School and Employees Activity, Healthy Living Activity (After School Nutrition and Hygiene) ”.

De börjar skolan med kontaktlösa spel

Ministeriet har utarbetat en "Contactless Games Book" för förskole- och grundskolelever i första klass för att anpassa sig till det nya normala på ett roligare sätt genom att lättare internalisera masken, det sociala avståndet och personliga hygienförhållanden. Böckerna levererades till lärare som skulle tillämpas i alla skolor den 1 september. Var och en av de 21 spelen i boken, som inte involverar någon fysisk kontakt, är utformad på ett sätt som hjälper utvecklingen av "möte, kommunikation, uppmärksamhet, rörelse och samarbete" hos barn.

Efter integrationsveckan går de i skolan två dagar i veckan

Under veckan efter integrationsveckan mellan 28 september och 2 oktober och nästa vecka är turkiska lektionen 2 lektionstimmar, 3 lektionstimmar 6 dagar i veckan, 2 lektionstimmar, 1 lektion i matematik 2 dagar i veckan, livstudier 2 dagar i veckan. 1 kurstimmar, inklusive 2 kurstimme, kommer att ges genom personlig träning. Kursens timmar på dessa kurser kan inte undervisas ansikte mot ansikte, och andra kurser i grundskolans första klassprogram kommer att implementeras med EBA TV- och EBA-portals live-klassrumsapplikationer och distansutbildningssystem. Ziya Selçuk, minister för nationell utbildning, meddelade att levande lektioner kan hållas när som helst från 1:08.30 på morgonen till 20.20:XNUMX på kvällen.

Skolorna är redo för ansikte mot ansikte utbildning

När personliga utbildningar började slutfördes alla nödvändiga desinfektionsstudier i skolor över hela landet, och hygien- och desinfektionsbehovet möttes av provinsdirektoraten. Det säkerställdes att alla skolor har termometrar som kan användas vid behov. Alla studenter får gratis maskstöd inom tre veckor. Maskerna som behövs i 81 provinser producerades i yrkesutbildningsinstitutioner och offentliga utbildningscentra och levererades till skolor. Planeringen av bussar för transport av elever till skolor har slutförts. Dessutom slutfördes utbildningar för bussförare i alla provinser som täcker försiktighetsåtgärderna vid transport av studenter och nödvändig information tillhandahölls.

Varningsmekanism redo

Inom ramen för Kovid-19-åtgärder förbereddes också integrationssystemet och varningsmekanismen mellan ministeriet för nationell utbildning och hälsoministeriet. Tack vare systemet kommer omedelbara meddelanden att göras till utbildningsinstitutets administratörer om det finns en risk för studenter, lärare, alla anställda vid utbildningsinstitutioner och skolbussförare. Skolförvaltningarna kommer att agera omedelbart efter det att meddelandet mottagits och genomföra förfarandena i hälsovårdsministeriets guide och nödvändiga åtgärder kommer att vidtas. I händelse av en möjlig risk varnar systemet andra elever som reser tillsammans i elevens klassrum eller till och med på skolbussen och vidtar åtgärder.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar