Masker gjorda av hals krage och bandana tyg kasta fara

Masker gjorda av hals krage och bandana tyg kasta fara
Masker gjorda av hals krage och bandana tyg kasta fara

TÜDEF: ”Vi uppmanar hälsoministeriet och TSE. Alla masker på marknaden testas för säkerhet och resultaten tillkännages för allmänheten som en allmän plats.


TÜDEF: ”Masker av halskrage och bandanatyg sprider viruset ytterligare. Inte varje maskliknande produkt på marknaden är säker "

TÜDEF: "Det värsta är att bära masken under hakan, vi tar det virus som ackumuleras där i munnen och näsan"

TÜDEF: ”Konsumenten säger att runda och korta gummimaskar skadar öronen”.

Sinan Vargı, vice ordförande för Consumer Associations Federation, vars korta namn är TÜDEF, och ordförande för Food and Health Commission; Vi har allvarliga bekymmer över säkerheten för de masker som säljs på marknaden ”och gjorde följande uttalande.

Det säljs i masker som inte är lika säkra som säkra masker. De säkraste maskerna, medicinska kirurgiska masker är mycket låga i viruspermeabilitet, men det finns masker som produceras med olika färgade logotyper på polyestertyg i vårt land. Vi andas in dessa färgämnen hela dagen. Färgerna som används i färgade och tvättbara masker av mikrofibertyg för barn och hur säkra dessa masker är. Vissa material, som framställs som ett halsband, bandana men också används som en koronamask idag, gör att koronaviruset bärs mycket längre genom att dela saliven. Även om bomulls- och polyesterblandningsmaskar är lite säkrare är inte alla bomullsmaskar säkra jämfört med dess väv. I ett enkelt test som utfördes vid Duke University i USA under laserljus och testade materialet som användes i olika masker och masker, erhölls mycket intressanta resultat. Om permeabiliteten för medicinska kirurgiska masker är 0,1 är permeabiliteten för vissa bomullsmasktyper tre gånger så hög, upp till 0.3. Återigen ser vi att många människor på marknaden bär produkter gjorda av tunnare tyger som bandanas och halsband som masker. Deras permeabilitetsgrad är 1. Med andra ord har det förklarats att de inte har en skyddande hastighet och orsakar att viruset transporteras mycket längre genom att dela upp partiklarna som kommer ut ur munnen. Sådana maskers permeabilitet kommer att öka med tiden, och vi tror att en andra medicinsk mask måste bäras inuti dem. Det finns också rykten bland vårt folk att efter att ha använt en mask görs ett test genom att blåsa lättare eld. Om elden slocknar finns det rykten om att masken inte är säker, eller det finns åsikter som säger att den inte är säker om den passerar vatten.

TÜDEFs vice ordförande Sinan Vargı sa: "Det finns TSE-godkända masker på marknaden, men det finns produkter som inte har klarat något säkerhetstest utan detta godkännande. Även om varje lager av treskiktsmasken ska vara gjord av ett separat tyg ser vi att en del av människorna på marknaden inte producerar i enlighet med dessa standarder. Den viktigaste frågan för att förhindra spridningen av koronaviruset är filtreringshastigheten för masker, luftgenomsläpplighet och nödvändiga säkerhetskriterier för hur man förhindrar virusbelastning bör testas. Dessutom måste en QR-kodapplikation på masker tas med när det gäller spårning. Våra konsumenter klagar över att deras runda och korta gummimasker orsakar skador genom att irritera örat på baksidan. De säger att bredbredd och långa gummimasker är bekvämare ”.

Vargı sa, ”Vi uppmanar hälsovårdsministeriet och Turkish Standards Institute. Oavsett vilket material som används som en mask på marknaden, bomull, polyester, färgat och tvättbart, bör alla testas genom att ta prover och resultaten av detta test bör delas med våra medarbetare som pedagogiska publikfilmer. Det är verkligen svårt att slå koronaepidemin med några masker som säljs på marknaden. "Han sa i formen.

Hibya News Agencysohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar