5. Mermaid Women's Sailing Cup Champion tillkännagavs

Ägare till cupen var Eker Dam Segellag. MSI Women's Sailing Team tog andraplatsen och White Angels Sailing Team tog tredjeplatsen.

Mermaid Women's Sailing Cup, som fick en internationell dimension under sitt femte år, hölls den 5 september. Vinnaren av cupen var Eker Women's Sailing team. MSI Women's Sailing Team tog andraplatsen och White Angels Sailing Team tog tredjeplatsen.

MSI Women's Sailing Team vann första platsen i IRC 1-klassen, Eker Women's Sailing Team första platsen i IRC 2-klassen, Özay Women's Sailing Team första plats i IRC 3-klassen, Alize Women's Sailing Team första plats i IRC 4-klassen och Istanbul Sailing Club Women's Sailing Team första platsen i resenärsklassen.

I Mermaid Women's Sailing Cup, som fick en internationell dimension under sitt 5:e år, tävlade 16 lag, inklusive ett lag ryska kvinnliga seglare, i år. Cupen, där företagskvinnliga seglarlag och individuella kvinnliga seglare tävlade hårt, hölls som en enda dag under överinseende av Turkish Sailing Federation och i samarbete med Istanbul Sailing Club. Två lopp hölls på banan Fenerbahçe – Caddebostan – Adalar som Geographical and Booy Races. I klassificeringen för bästa korrigerade tid (Totalt) vann Eker Women's Sailing Team förstaplatsen, medan MSI Women's Sailing Team kom på andra plats och White Angels Sailing Team, bestående av ryska kvinnliga seglare, kom på tredje plats.

Arzu Çekirge Paksoy, medlem av organisationskommittén för Mermaid Women's Sailing Cup, höll för att öka kvinnors intresse för segling och för att stödja damsegling i vårt land; Vi är mycket glada över att arrangera Mermaid Women's Sailing Cup, som vi lanserade för första gången 2016 med sloganen "We are sailing for goodness," i 5 år. Vi lägger stor vikt vid kvinnors egenmakt och närvaro inom idrotten, som på alla områden i livet. Med detta perspektiv och medvetenhet om socialt ansvar introducerar vi både kvinnor till seglingssporten och donerar en del av våra inkomster till icke-statliga organisationer som arbetar med kvinnofrågor. Således tävlar kvinnorna som deltar i vår Cup inte bara på ett gentlemannasätt, utan stödjer oss också för att göra skillnad i andra kvinnors liv. Vi inbjuder alla institutioner och kvinnor som är intresserade av segling att delta i Mermaid Women's Sailing Cup under de kommande åren, för att beröra fler kvinnors liv och sprida godhet.”

Diana Misim, medlem av organisationskommittén för Mermaid Women's Sailing Cup, sa: "I år tog vår Cup sin plats i den internationella kalendern med de värdefulla bidragen och initiativen från Istanbul Sailing Club och gjorde ännu en dröm till verklighet. Under de kommande åren siktar vi på att ytterligare utöka vår Cup med deltagande av nya nationella och internationella lag. Inom ramen för cupen har vi nått 25 kvinnliga seglare med 10 olika seglingslag på fem år, varav 2 är företagsföretag, 2 av dem är individuella damseglingslag, 39 av dem är icke-statliga organisationer och 450 av dem är universitetets damseglingslag. 70 procent av detta antal består av kvinnor som introduceras till segling för första gången.” sade han.

Mermaid Women's Sailing Cup, medlem i organisationskommittén Serap Gökçebay, sa att sådana organisationer är mycket viktiga för utvecklingen av segling i vårt land, "Det finns cirka 8 tusen licensierade idrottare registrerade hos Segelförbundet, men tyvärr är till och med tio procent av dem inte kvinnor. Vi satte oss för 5 år sedan för att bryta denna cykel och vi ser att vi har uppnått vårt mål med ökande intresse för varje år.”