Ekrem İmamoğlu's Melen Dam Rebellion

Ekrem İmamoğlu's Melen Dam Rebellion
Ekrem İmamoğlu's Melen Dam Rebellion

İBB: s president Ekrem İmamoğlu tog med sig sin personal och gjorde undersökningar vid Melen-dammen, som han besökte för ungefär ett år sedan och upptäckte sprickorna på kroppen på plats. Om att de har förmedlat sin begäran till DSI: s generaldirektör om den ombudda dammen, att tala runt ett bord, noterade İmamoğlu att de inte kunde få svar. İmamoğlu sa: ”Svaret som ges till oss är: 'Låt oss be den kära ministern.' Mycket ledsen. Vad kommer du att fråga, jag förstår inte. Vi kommer för att få information. Jo du frågade; inget svar. För en vecka sedan informerade vi ministern skriftligen om att vi skulle vilja komma hit och vid ett möte i denna riktning skulle vi vilja få information. Det finns inte ens ett svar. Tänk på det. Må Allah ge anledning till sådana människor. Jag fördömer alla byråkrater som skapat och hållit den här dialogen vid liv. Jag fördömer vem som helst. De gör det fel. Vi kom hit för att prata om Istanbuls vattenproblem. Men idag tvingade de mig att göra detta uttalande, sade han.


Ekrem İmamoğlu, borgmästaren i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), gjorde undersökningar om Melen Dam och vattenkraftverket i Sakaryas Kocaali-distrikt, som kallas "projektet för att lösa stadens vattenproblem", den 19 oktober 2019. Detta besök av İmamoğlu förde tillbaka det faktum att projektet hade stoppat på grund av sprickor i dammkroppen. Cirka 11 månader senare kom İmamoğlu till Melen Dam igen och undersökte projektet, som ingick i investeringsplanen 2021, på plats igen. İBBs generalsekreterare Can Akın Çağlar, biträdande generalsekreterare Arif Gürkan Alpay, İBB under sitt Melen-besök i İmamoğlu Sözcüoch styrelseordförande Murat Ongun, İSKİ General Manager Raif Mermutlu och Prof. Dr. Naci Görür åtföljdes.

CIVIL ENGINEER OĞUZ: "ANSÖKAN JAG ÄR INTE SÄKER ATT DET GÅR FRAMGÅNGT "

İmamoğlu, som kom tillsammans med myndigheterna på byggarbetsplatsen, fick information om projektets historia och detaljer från civilingenjören Selami Oğuz. Oğuz delade följande information med İmamoğlu och den medföljande delegationen:

”Vi frågade DSI General Manager 2 saker. Någon; Är förstärkningen du kommer att göra den slutgiltiga lösningen? Min nuvarande åsikt; inte den exakta lösningen. För att jag är långt ifrån mycket information. Den informationen kommer att ge oss informativ information om projektdesignern som kommer till mig; då kommer vi att visa vår sanna åsikt. Men på grund av mina tvivel kan jag nu säga detta: Jag är inte säker på att en sådan ansökan kommer att lyckas. Jag vill inte vara orättvis mot den institutionen i detta avseende. För att jag är medlem i den anläggningen. Jag vill inte heller vara orättvis gentemot General Manager för İSKİ. Detta är en investering i landet. Det är en teknisk händelse, ett misstag har gjorts; fixa det rätt. Det här är vår insats. De åtgärder som vidtagits i kroppen av denna damm, stabilitetsproblemet; låt oss veta det. Om det är ett läckageproblem med sprickförhållanden, låt oss också veta det. "

OĞUZ: "VI KAN UPPLEVA MYCKET STORA PROBLEM I DENNA DAM I FRAMTIDEN"

”Den här fördämningen befinner sig i jordbävningszonen”, sade Oğuz, “Den ligger precis under felet. Det kommer att bli mycket starka jordbävningar. Vi kan uppleva stora problem i denna damm i framtiden. Vi har tid att leva. Sa jag till DSI-avdelningschefen i telefon. Jag sa: 'Min vän; Titta, om bosättningarna fortsätter vid denna damm, vänta tills de sätter sig ner; låt denna bagage sitta. Så låt detta golv säga, "Jag kommer att bära den här kroppen." Om du inte förväntar dig detta, förstärka grundgolvet. Det är mycket svårt att stärka grunden under dessa förhållanden. Är det möjligt? Det är möjligt, men mycket svårt. 'Vi går inte under press, vi går lätt. Vi säger att denna damm inte fungerade efter 3-5 år heller; låt oss inte säga Istanbul har väntat på detta vatten i 20 år. Jag vill sammanfatta: Ingenjörsavdelningen för DSI och projektkontoren måste förklara detta tekniskt för generaldirektoratet för ISKI och försvara detta projekt. Det här är vår begäran, sade han.

İMAMOĞLU: "DET ÄR INTE ETT PROBLEM SOM KAN MÄTAS MED PENGAR, DET ÄR EN FRÅGA OM VATTEN"

På tal efter Oğuz betonade İmamoğlu att syftet med att komma till regionen är att bestämma den aktuella situationen på plats. Om att de letar efter svar på frågorna ”Vad gör DSI, vilken typ av färdplan finns det”, sa Imamoglu, ”Eftersom du vet, nästan varje dag, ibland om och om igen, nyheter som" törst väntar vid dörren "," Dammarnas fullhet är uttömd ". Nu är naturligtvis vattenfrågan viktig. Det är inte en fråga som kan mätas med pengar, det är en fråga om vatten. Naturligtvis måste vi hantera vattnet, vattenpolitiken i vårt land som helhet, sade han. DSI genomför projektet, "en av Turkiets mest legendariska institutioner" med de ord som kännetecknar İmamoğlu, huvudfokus för Istanbuls vattenproblem påpekades att Melen Dam. Genom att dela informationen om att Melen ingick i vattenresurserna för Istanbul med ministerrådets beslut den 15 augusti 1990 sa İmamoğlu:

"DETTA PROBLEM HAR INTE LÖSAT PÅ 30 ÅR"

”Så den här historien är 30 år gammal. Det här problemet har inte lösts på 30 år, även när vi antydde att 'Detta problem har lösts, det har gjorts', vi hoppade över den här platsen för ett år sedan, vi kom. Naturligtvis har allvarliga problem uppstått; det finns sprickor, det finns problem. Vi frågade "Vad gör du för en lösning?" Man sa: 'Det finns inget beslut för tillfället. I själva verket ingick det inte ens i investeringsplanen 2020. Sa jag också "Även om detta börjar är det redan 3-4 år att bygga." Efter att vi uttryckt denna process inkluderades den i investeringsplanen och sedan hölls anbudet den 28 februari i år. Det ingick igen i investeringsplanen inom ett år. Anbudet gjordes, platsleveransen gavs och nu börjar entreprenören sitt arbete. Förmodligen kommer dammen att vara färdig i februari 2023. Dessutom kommer vattnet också att fyllas, vilket troligen tar 1,5-2 år att fylla denna plats med vatten. Det vill säga att denna damm, som kommer att gynna Istanbul, har ungefär fem år om allt går bra. Mannen blir ledsen. "

"VAD FÖR ATT FRÅGA, FÖRSTÅR ​​JAG INTE"

Mermutlu sa till DSI: s chef att de ville prata med honom runt ett bord, men de kunde inte få svar. Säg, "Vi ville inte ha den här konversationen så här," sa Imamoglu:

”Vi verkar vara på språng just nu. Det är ingen trevlig sak. Vår IMM-generalsekreterare, hela styrelsen för ISKI, våra rådgivare, våra biträdande generaldirektörer, våra relaterade avdelningschefer; vi är alla här. Vi ville komma med denna delegation, diskutera den här affären med DSI tekniskt vid bordet och prata. Eftersom denna fördämning kommer att gå från DSI till İSKİ i slutet av dagen, med sina pengar, Istanbuls befolkning. Vi betalar för detta i enlighet med relevant lagartikel. Vi har rätt att lära oss mer om detta. Vi har en mötesförfrågan här. Det har funnits denna insistering i en månad. Svaret till oss: "Låt oss fråga ministern." Mycket ledsen. Vad ska du fråga, jag förstår inte. Vi kommer för att få information. inget svar. För en vecka sedan meddelade vi ministern att vi ville komma hit och att vi skulle vilja få information om ett möte i denna riktning. Det finns inte ens ett svar. Tänk på det. Må Allah ge anledning till sådana människor. Här kommer vi att prata om Istanbuls vatten. Vi kämpar för att Istanbuls vatten ska läggas på solida fundament. Experter från det här företaget kommer att tala och jag lyssnar. Jag är ingen teknisk person. Låt oss sätta det på uppdrag av min stad, som talas som en legend i 30 år och 5 år, och om allt går bra, en damm var 35: e år; de skrattar. Jag fördömer varje byråkrat som skapat och hållit den här dialogen vid liv. Jag fördömer vem som helst. De gör det fel. Vi kom hit för att prata om Istanbuls vattenproblem. Men här idag tvingade de mig att förklara. "

"Terapi är ett av de viktigaste problemen i framtiden"

Uttryckt att klimatet förändras och torka upplevs, sade İmamoğlu, ”Vi förstör vattenresurserna. Låt oss titta på data i våra händer över hela världen; Jag menar, det är nog mycket sorgligt. Tyvärr sätter frågor som extrem urbanisering och så vidare vårt land och världen i en svår situation. Törst är kanske ett av framtidens viktigaste problem. Många åtgärder, från konsumtion till skydd av vattenresurser och naturskydd, är faktiskt en helhetsfråga. Vi kommer inte till ett bord om en så avgörande fråga, men vi kommer för vad jag säger "Gud" Jag säger "Jag bryr mig inte." Nu har vi lyssnat på våra lärare. Vi ser att vi för närvarande inte har konkret information. Vi kommer att vara dess anhängare. Låt oss vid behov göra en skriftlig begäran för att informera oss om hela processen. Låt oss säga att vi ställer våra professors frågor för att få svar på oss på Istanbuls folk. Låt oss skicka detta brev genom vår İSKİ General Manager. Om vi ​​inte får denna upplysning kommer vi inte att vara säkra på det. Tekniskt sett kan vi inte vara säkra när vi tittar på dessa fakta. Låt oss upplysa det, vi är redo att bidra med alla våra uppoffringar, även om vi kommer att bidra till dess lösning.

"ISTANBUL BETALAR DINA PENGAR"

Imamoğlu betonade att pengarna för investeringarna i och runt dammen kommer att betalas av Istanbuls invånare och sa: ”Titta, nästa år håller vi ett anbud för insamling av avloppsvatten i denna region och utsläpp till Svarta havet. Vi slutar inte. Investeringar har gjorts före oss, de görs fortfarande, de kommer att göras igen. Titta varför gör vi pumpstationens arbete? Eftersom det kommer att sträcka sig. Vi diskuterar denna investering för att vara mer försiktig. Ska vi göra det eller inte? Vi säger "vi måste göra det trots att det är dyrt". Eftersom Istanbul behöver vatten. Eftersom Istanbul upplever allvarliga torka då och då. År 2007 bodde vi i Istanbul, där dammbeläggningen sjönk upp till 8 procent. Därför fortsätter vårt extraordinära försök att förhindra detta för folket i Istanbul. Ingen borde oroa sig för detta. Men idag ber jag till dem igen i denna vackra geografi från att komma hit, diskutera detta, chatta, oavsett oro som de inte kom. Må Allah ge dem alla anledning. Jag säger inget annat ”.

Efter hans uttalanden inspekterade İmamoğlu tillsammans med den medföljande delegationen den pågående pumpstationen och runt dammen och fick information från myndigheterna.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar