Ataturks Heirloom White Wagon Borta istället för Masjid Open Air

Ataturks Heirloom White Wagon Gone istället för Open Air Masjid
Ataturks Heirloom White Wagon Gone istället för Open Air Masjid

Den "vita vagnen", känd som den historiska Atatürk-vagnen, ansluten till TCDD 3. Regional Museum Directorate, avlägsnades från sin plats i augusti på grund av dåliga väderförhållanden. Fredagsbönen utfördes på den tomma vagnplatsen. Å andra sidan diskuterades avlägsnandet av vagnen i İzmir i flera dagar, CHP İzmir ställföreträdare Kani Beko hävdade att det tomma området skulle användas för att utvidga Alsancak Station Masjid och förde frågan till den turkiska stora nationalförsamlingen.


Enligt nyheterna om Tenzile Cook från Aegean PostDen vita vagnen, som används av Gazi Mustafa Kemal Atatürk på sina inrikesresor från 1926 till 1937, avlägsnades från Alsancak Station fredagen den 20 augusti på grund av väderförhållanden. Anledningen till att den historiska vagnen avlägsnades från dess plats visades som "vagnen påverkas inte negativt av dåliga väderförhållanden" men TCDD tredje regionala direktoratet gjorde ingen förklaring i frågan.

Medan förflyttningen av vagnen orsakade stora offentliga reaktioner meddelade Konak borgmästare Abdül Batur och Çiğli borgmästare Utku Gümrükçü att de ville ha vagnen.

Ett av påståenden som gjordes efter nyheten att den vita vagnen skulle flyttas var att den "vita vagnen" togs bort eftersom den stängde Alsancak Station Masjid. Efter anklagelserna förde CHP İzmir ställföreträdare Kani Beko frågan till den turkiska stora nationalförsamlingen.

Fredagsbönen utfördes i Atatürk-vagnens tomma område, vars avlägsnande väckte stor reaktion. Den resulterande scenen stärkte också påståenden om att vagnen avlägsnades på grund av stängningen av moskén precis bredvid stationen.
Ödet för vagnen som förflyttades för att ställas ut i museet är för närvarande okänd. Å andra sidan fick man veta att detta område har använts för fredagsböner sedan vagnen togs bort.

Å andra sidan, efter att vagnen lyftts, sågs det att det exponerade markområdet grodde.sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar