27 miljoner TL-garantiavgift kommer att betalas för Ankara höghastighetståg

27 miljoner TL-garantiavgift kommer att betalas för Ankara höghastighetståg
27 miljoner TL-garantiavgift kommer att betalas för Ankara höghastighetståg

2020 passagerare använde Ankara High Speed ​​Train Station, där ministeriet för transport och infrastruktur gav partnerskapet Limak-Kolin-Cengiz en garanti på 7 miljoner passagerare per passagerare under de första sju månaderna 1,5. CHP Zonguldaks ställföreträdare och KIT-kommissionsledamot Deniz Yavuzyilmaz, som påminner om att det inte finns någon indikation i avtalet om force majeure, trots att flygningen upphörde i april och maj på grund av pandemin, noterade att statskassan kommer att betala operatören cirka 3 miljoner TL för 553 och en halv miljon passagerare som inte använder stationen.


TCDD stoppade höghastighetstågsflyg (YHT) den 19 mars på grund av Covid-28-pandemin. Tågtrafiken återupptogs med halv kapacitet den 1 juni som en del av normaliseringsprocessen. Under de första sju månaderna av året när Ankara höghastighetståg stängdes och kördes med halv kapacitet, även om den öppnades igen, kommer cirka 7 miljoner TL, exklusive moms, att betalas till Limak-Kolin-Cengiz-konsortiet som en garanti för 3 miljoner passagerare.

Det finns ingen artikel om force majeure i kontraktet

CHP Zonguldaks ställföreträdare och KIT-kommissionsledamot Deniz Yavuzyılmaz frågade antalet passagerare vid Ankara höghastighetståg under årets första sju månader i sin ansökan om information till CIMER, med begäran från transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu att svara. Ministeriet uppgav att endast 7 tusen 553 passagerare från Yavuzyılmaz station använder stationen; Han svarade att det inte fanns någon klausul i avtalet angående force majeure som epidemi eller sjukdom.

På tal med ANKA påminde Yavuzyılmaz att totalt 2020 miljoner passagerare från Ankara höghastighetståg garanterades 5. Yavuzyılmaz uppmärksammade det faktum att 7 miljoner passagerare garanterades under de första sju månaderna, och att cirka två och en halv miljon passagerare som inte använde terminalen alls, eftersom antalet förblev 3 tusen, skulle betalas cirka 553 miljoner TL enligt dagens växelkurs, 1,5 dollar per passagerare.

Betalningar kommer att göras till företaget år 2037

Limak-Kolin-Cengiz-partnerskap med bygg-operera-överför (BOT) ledning av Ankara High Speed ​​Train Station. Ett BOT-implementeringsavtal undertecknades mellan TCDDs generaldirektorat och trepartspartnerskapet. Detta kontrakt, daterat 2 oktober 2013, varade i 21 år och 7 månader. 19 år och 7 månader av denna period gavs för drift. Staten garanterade också den trefaldiga partnern i 14 år av denna verksamhetsperiod. TCDD kommer att fortsätta att betala trippelbolaget på 1.5 dollar plus moms per passagerare varje år fram till 2037. (t24)sohbet

1 Kommentar

  1. Det faktum att YHT ankara station inte har ett "i händelse av force majeure" -uttalande i sitt kontrakt beror på bristande erfarenhet från dem som har förberett och godkänt kontraktet. de ansvariga bör göras åt mig och detta misstag bör beaktas i alla kontrakt.

Yorumlar