Airbus lanserar Nightjar Team i Australien

airbus lanserar nightjar-team i Australien
airbus lanserar nightjar-team i Australien

Airbus bildade Nightjar Team för att förbättra Australiens industrikapacitet. Med den nya formationen syftar den till att ge mer än 250 miljoner australiska dollar (AUD) till landet.

Airbus Helicopters samarbetade med mer än 20 australiensiska partners för att skapa Team Nightjar och lanserade fas 2097-lösningen av konsortiet ”Project LAND 4”. Som en del av detta projekt kommer Commonwealth of Nations att söka en helikopterflotta för att stödja den australiska försvarsmaktens specialoperationer.

Team Nightjar-medlemmar, som samlar Australiens bästa branschtalanger och akademi, är följande: Cablex, Cyborg Dynamics, Deakin University, DEWC, ECLIPS, Ferra Engineering, Helicopter Logistics, Helimods, Kinetic Fighting, Kratos Australia, Microflite, PREDICT Australia, QinetiQ Australia, Safran Helicopter Engines Australia, Seeing Machines, Sigma Bravo, Rusada, TAFE NSW, Tagai Management Consultants, Toll Helicopters, University of Technology Sydney, Varley Group och Varley Rafael Australia.

Som svar på Commonwealth of Nations begäran om ett fyra-tonars, snabbt utplacerande, multiroller-helikopterförslag för de australiska specialstyrkorna, kommer Team Nightjar att erbjuda den mycket kapabla Airbus H145M och en stödflotta i landet.

”Vi är medvetna om hur viktigt det är att arbeta med australiska företag, även om vi vet att varje australisk partner erbjuder nischtalang till Commonwealth of Nations i detta program. Med utgångspunkt i vårt engagemang för den australiska industrin kommer Team Nightjar att fokusera starkt på australiensiskt industriellt stöd och innovation. ” sa.

"Det lokala konsortiet kommer att erbjuda världens ledande utbildningslösningar, stärka det lokala deltagandet och erbjuda snabba design och förbättringar under hela programmet."

"Med sitt åtagande att investera i australiensisk innovation kommer teamförslaget att ge mer än 250 miljoner AUD ekonomiska fördelar och mer än 170 jobb i Australien."

Medan dessa möjligheter erbjuder lokala jobb, tekniköverföring och exportmöjligheter, tror vi att den mycket kapabla H145M-helikoptern kommer att öka möjligheterna den erbjuder. ”

”Commonwealth of Australia letar efter en plattform som erbjuder beprövade, mogna, pålitliga och robusta supportsystem. De australiska specialstyrkorna som vi föreslår i programmet är den senaste medlemmen i H1.400-familjen, som flyger över 5.9 miljoner timmar med mer än 145 flygplan som tjänstgör globalt i de civila, parapublica och militära områdena, och stöds också av ett utvecklat globalt nätverk.

"H145M är en föredömlig plattform för lättvikts specialoperationer och har beprövade förmågor för felfria, högförberedda uppdrag, samtidigt som den ger en solid anpassning till kraven i specialstyrkorna," tillade Mathewson.

Det lätta tvåmotoriga flygplanet är ett operativt beprövat, prisvärt och låg riskalternativ för Australien, men kompletterar MRH90 Taipan med förbättrad rörlighet och lägesmedvetenhet för specialoperationer. På grund av sin kompakta storlek kommer H145M att optimeras för operationer i tät urban terräng och snabbt distribueras via en C-17A Globemaster.

H145M har testats och har vunnit popularitet bland försvarsmakten på grund av dess utmärkta pris-prestationsförhållande och korta leveranstid. Dess kunder inkluderar militära styrkor i Tyskland, Ungern, Luxemburg, Serbien och Thailand.

Framför allt stöder H145M de tyska försvarsmaktens (Bundeswehr) specialoperationsroller, som idag är över 99% tillgängliga; ger säkerhet, överlägsen styrka och belastning.

Hibya News Agency

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar