Turkiets första obemannade Katmerciler Signature Mini Tank på

I den första obemannade Mini Tank turkiyenin signaturen Katmerciler
I den första obemannade Mini Tank turkiyenin signaturen Katmerciler

Försvarsindustrins dynamiska kraft, Katmerciler tar med oss ​​landets väpnade styrkor tillsammans med Aselsan till det obemannade markfordonet, den första produkten av obemannade markfordonskonceptet. Väpnad inhemsk produkt är designad som ett obemannat landfordon, vilket sätter detta segment i Turkiet är bland världens ledande länder.


Furkan Katmerci förklarade att de har tecknat ett serieproduktionskontrakt med Aselsan, och sa: "Vi är stolta över att den obemannade minitanken, som är ett högkvalitativt exempel på de obemannade markfordon som bara de få arméerna i världen kan ha, fördes till TAF: s inventering."

Katmerciler, ett av de ledande företagen inom den turkiska försvarsindustrin, tar med den första spårade modellen av obemannade markfordon (İKA) i Turkiet till de turkiska väpnade styrkorna tillsammans med Aselsan. Projektet, som kommer att realiseras som en entreprenör av Aselsan, har funktionen att vara en inföding och sticker ut med sina överlägsna funktioner bland sina motsvarigheter.

Hela infrastrukturplattformen, inklusive kommunikationsinfrastrukturen för fjärrkontrollen för det beväpnade obemannade markfordonet, som kommer att påbörja massproduktion inom ramen för kontraktet för det beväpnade obemannade landfordonet undertecknat mellan Aselsan och ordförandeskapets försvarsindustri, utvecklades av Katmerciler. Det är världens mest kapabla för autonom användning, med förmågan att arbeta autonomt, under svåra vägar, terräng och klimatförhållanden, med förmåga att upptäcka fordon, rekognosering, övervakning, måldetektering, på vilket vilket system som behövs, inklusive vapen och övervakningssystem, kan monteras på distans via satellitanslutning och kan användas autonomt. kommer att vara en av plattformarna framöver.

Enligt det massproduktionsavtal som tecknades mellan Aselsan och Katmerciler kommer beväpnade obemannade markfordon, även kallad ”obemannade minitankar”, att levereras till landstyrkets kommando 2021.

Katmerciler och Turkiets Pride

Baserat på den strategiska framsynen att ICA: er kommer att vara av stor betydelse i framtiden, utvecklade Katmerciler, som har genomfört FoU-studier inom detta område i många år, först den fjärrstyrda skytteplattformen (UKAP) och presenterade den för sektorn. Efteråt utvecklade Katmerciler, som designade olika İKA-versioner som gränsövervakning, logistiskt stöd och ett fordon som ska placeras på en stor pistol, den ursprungliga designen av det beväpnade obemannade markfordonet med ett långsiktigt samarbete med Aselsan i linje med behoven hos de turkiska väpnade styrkorna.

Med ett uttalande efter undertecknandet av leveransavtalet uppgav Katmerciler vice styrelseordförande Furkan Katmerci att de först införde det obemannade markfordonskonceptet i linje med vårt lands behov för fem år sedan och sa att de introducerade det första exemplet på detta koncept, UKAP, för tre år sedan. Katmerci betonade att UKAP har fått stor uppskattning och konstaterade att landstyrkorna sedan dess har kontinuerligt förbättrat detta fordon i linje med behoven och att UKAP-plattformen har förvandlats till en "obemannad minitank" med sin övre utrustning. Katmerci fortsatte sina ord på följande sätt:

”I försvarsindustrin är det viktigt att minimera de vitala hoten för militär personal i potentiella konfliktsituationer. Inom detta ramverk, särskilt de senaste åren, har det förekommit en trend mot obemannade vapensystem i land-, luft- och sjöfartsstyrkor över hela världen. Med fjärrkontrollsystem har du möjlighet att avlägsna avlägsna och neutralisera potentiella hot och samtidigt hålla din soldat skyddad. Armed Unmanned Aerial Vehicle (SİHA), utvecklad med inhemska resurser i vårt land, är ett extremt framgångsrikt och anmärkningsvärt exempel på detta koncept i flygvapnet. Vi, som Katmerciler, syftade till att vara bäraren av detta koncept i markkrafterna och förde projektet till en punkt där det kommer att gå till massproduktion idag. Våra obemannade markfordon, som SİHAs, kommer att vara ett fordon i världsklass och kommer att vara ett ledande fordon som andra arméer vill köpa. Den turkiska armén kommer att ha stärkt sin styrka med obemannade försvarsfordon som kan fjärrstyras på land efter luften. ”

Turkiets ledande teknikföretag i Aselsan'l med fjärrstyrda landstyrkor i slutet av sin verksamhet hade de äran att ta med det första obemannade markfordonet för att uttrycka Katmerci, "trots att de i många länder har en mäktig armé i världen är antalet länder med ICA-teknik mycket begränsat. Med detta verktyg är överlägset den världs motsvarighet Turkiet sticker ut i detta segment, kommer det att vara ett av få länder. Det är stolta steg för både Katmerciler och vårt land. ”

Obemannad Mini Tank Premium

Det obemannade markfordonet, som är en produkt från inhemsk och turkisk teknik, kan visa överlägsen prestanda på alla typer av terräng och vägar. Fordonet med alternativet rustning kan styras på mycket långa avstånd med satellitanslutning. Med sin fjärrkontroll kan den styras med alla dess funktioner i närområdet. Plattformen, på vilken olika vapensystem kan monteras, ger möjlighet att skjuta och slå i rörelse och i sluttande terräng.

Fordonet kommer att kunna upptäcka och förstöra målet automatiskt med Sarp Dual Remote Stabilised Weapon System utvecklat av Aselsan. Fordonet har en mycket låg termisk spårfunktion. Lämpligt för dag och natt, hårda väderförhållanden och klimat. Fordonet har elektriska och hybridmodellval.

Plattformen erbjuder ett brett spektrum av alternativ för användaren, med sin vapenstation med tunga och lätta vapen, åsynsvagn, patient- och lasttransportfordon och konfigurationer som kan hjälpa till landningsoperationer.

Trots sin kompakta storlek kan fordonet, som har en lastkapacitet på tre ton, framgångsrikt utföra alla utmanande prestanda och terrängprover som finns i avancerade pansarfordon.

Livräddningsfunktioner

Det spelar en viktig roll för att minska olyckorna genom att göra ett tystnadsskott under evakueringen av de skadade, genom att använda förgrunden under den första branden under progressionen eller kustoperationerna i konfliktzonen, genom att göra ett kontraskott under det intensiva skottet under evakueringen av föremålen placerade vid kritiska punkter.

Även om det hjälper till att bära tunga belastningar under svåra terrängförhållanden, ökar det livssäkerheten och minskar behovet av personal genom att använda logistiklinjer som passerar genom regioner som hotas av fiender.

Tack vare sina kamerasystem kan den samla in viktiga data för upptäckt av fiendens element och upptäckten av operationsplatsen utan förlust av liv tack vare dess låga silhuett och termiska spår.

Hibya News Agency


Var den första att kommentera

Yorumlar