Ergene Basin kommer till liv med lokala mullvad

ergene bassäng kommer till liv med hushållsmullvad
ergene bassäng kommer till liv med hushållsmullvad

En kritisk fas har passerat i bevarandeprojektet som kommer att återuppliva floden Ergene, som har förorenat sedan 1970-talet på grund av avfall från industrianläggningar. Lale, en 100 procent inhemsk tunnelborrningsmaskin designad av turkiska ingenjörer, såg ljuset i Deep Discharge Line B Tunnel. President Recep Tayyip Erdoğan och konstaterade att projektets andra tunnel kommer att vara klar i mitten av oktober, "Vi kommer dock att inse ett av de största miljöprojekten i Europa." sa.

UNDER LOCATION 25 METERS


President Erdoğan deltog i Ergene Miljöskyddsprojekt, Deep Discharge Line B Tunnel Light Appeded ceremoni med videokonferensmetod. Industri- och teknikminister Mustafa Varank och jordbruks- och skogsbruksminister Bekir Pakdemirli var närvarande vid ceremonin där president Erdogan anslutits live från Vahdettin Pavilion. De två ministrarna informerade president Erdogan om projektet, 25 meter under jord.

Talare vid ceremonin sa president Erdoğan kort:

2 STORA MILJÖUTGIFTER: Tyvärr har lokala myndigheter i regionen inte visat den nödvändiga känsligheten för skyddet av detta bassäng på många år. Ergens vattenkvalitet försämrades på grund av problem som dålig infrastruktur orsakad av oplanerad urbanisering och industrialisering och industriellt avloppsvatten till floden utan behandling. År 2003 har föroreningarna i floden nått mycket allvarliga nivåer. Vi genomför handlingsplanen för Ergene Haze för att stoppa den dåliga trenden. Vi genomförde den här planen med en kostnad på cirka 2,5 miljarder liror.

Han slutförde detta på några år: Vi startade projektet Deep Discharge för att släppa ut det renade och rena vattnet i Marmarahavet. En viktig del av projektet är tunneldelen. Vi kommer att korsa dalarna och kullarna med 10 tunnlar på 2 kilometer vardera, vilket kommer med avloppsröret till havet. Lale tunneling machine öppnar den inhemska och nationella tunneling machine. Kalkon. Det är ett av de åtta länderna som kan tillverka dessa maskiner i världen. Om vi ​​hade haft den här maskinen tidigare, skulle Bolu-tunneln ha slutförts på några år.

VI KOMPLETERAT UTAN UTBUDET: Vi kommer att ge avloppsvattnet till den tunnel som vi har slutfört idag i december. Projektets andra tunnel kommer att slutföras som i mitten av oktober. Vatten kommer att tillföras denna tunnel i mars 2021. Så vi hade ett av Turkiets och Europas största miljöprojekt till livet. Vi genomförde många investeringar, från dammar till tunnlar, från reningsverk till flygplatsbanor, trots epidemin.

PÅ STRANDEN AV DEN ALLA JUMPEN: Turkiet, som grundades 2018, är exponerat för intresse, inflationsspray attacken fångades vid en tid då epidemin stiger igen. Jag tror att vi kan kompensera för våra förluster i denna epidemiprocess, som inleddes i mars, varade i april och avtog i maj. I själva verket pekar alla ledande indikatorer på att vårt land är på gränsen till ett allvarligt språng.

FÖR TURKIET: Vi är fast beslutna att gå mot våra mål utan att kompromissa med investeringar, produktion, tillväxt och sysselsättning. Jag inbjuder alla som älskar sitt land och sin nation att bidra till denna stora investering i investeringar och sysselsättning. Vår stat kommer att stödja denna mobilisering med alla dess medel. I politisk och ekonomisk ordning verkar det omformas efter utbrottet verkar vara öppet framför Turkiet.

LADDA FÖR ATT STARTA I AUGUSTI

Industri- och teknikminister Varank uttalade att djuphavsutsläppet består av havs-, landrörs- och tunnelledningar, ”46 km landledning och tunnel B har slutförts. Den kommer att förbli 775 meter i tunnel A. Vi har också en linje på 50 och en halv kilometer, 4 meter under havet. I augusti släpper OIZ: s vatten i världsklass på den östra linjen ut i havet av landledningar. ” sa.

FÖRSTA TID AVSLUTAD MED HEMMASKIN

Ursprunglig tunnelgrävmaskin Tulips betonade att tillståndet för FoU till liv med stödet Varank, "Idag avslutar vi projektet med en inhemsk maskin för första gången i Turkiet. Detta är en stor stolthet för oss. ” han talade.

Färgen kommer att återgå till natur

Jordbruks- och skogsbruksminister, Pakdemirli, sa att med detta projekt kommer industriellt avloppsvatten inte att behandlas i Ergene, utan i Marmarahavet och sade: ”Miljöföroreningar i detta bördiga land kommer att ta slut. Vattenkvaliteten och färgen på vår Ergene-flod blir naturlig. ” sa.

LALE, SILVAN PASSENGER

Ministrarna Pakdemirli, Turkiet meddelade att den första tunnelborrningsmaskinen Lale som nyligen använts i anbud gjorde Silvan Tunnel.

NAMN MELLAN PUBLIKEN: KÖSTEBEK

President Erdogan sade att tunnelborrningsmaskinen kallades "Mullvad" bland allmänheten efter de två ministrarnas tal. Erdogan påpekade att denna maskin, som kallas ”TBM” i sektorn, är 3 meter och 25 tum och fortsatte enligt följande:

PÅ ALLA TYP AV UPPDATNING: Att ha producerat den jätte tunnelmaskinen lokalt och nationellt är verkligen en framgång framför alla typer av uppskattning för oss. Jag gratulerar vår tillverkare för min nation. Jag tror att denna CPC kommer att hitta köpare för sig inte bara för vårt land utan också i olika länder i världen.

LJUSET ses

Därefter tryckte de två ministrarna på ordning av president Erdoğan på knappen för att starta utgrävningen. Efter att de två ministrarna hade tryckt på knappen sågs det första ljuset i tunneln med maskinens drift.

TRE MINISTRY ARBETE SAMMAN

Ministeriet för industri och teknik, ministeriet för miljö och urbanisering och ministeriet för jordbruk och skogsbruk arbetar tillsammans för att minska föroreningar i floden Ergene enligt instruktion från president Erdoğan.

20 METERS PER DAG

Turkiet är det åttonde landet där den tunnelborrningsmaskin i världen som producerar e-Berke, den första maskinen "Anatolia" producerades 2017, Yu. Den tunnelborrmaskin som producerades i Ankara med stöd av TÜBİTAK laddades ner från bandet med en ceremoni som deltog av minister Varank den 18 september 2019 och började användas i utgrävningsarbeten den 12 november 2019. Utvecklad med kunskap och kunskap från turkiska ingenjörer, tekniker och arbetare kan tunnelborrmaskinen gräva i genomsnitt 20 meter per dag.

Den består av 12 tusen stycken

Lale, bestående av cirka 12 tusen delar, 60 meter långt och 120 ton i vikt, har gjort totalt 2 meter utgrävning inom ramen för Ergene Deep Discharge Wastewater Transmission Tunnel Project.Var den första att kommentera

Yorumlar