En ny era i betalningar för motorvägsgarantier

Ny period på betalningar för motorvägsgarantier
Ny period på betalningar för motorvägsgarantier

En ny era i "garanti" -betalningar på broar och motorvägar ... Efter Yavuz Sultan Selim Bridge och norra perifera motorvägen beslutades att byta till bilaterala metoder för garantibetalningar för Osmangazi-bron och Gebze-Orhangazi-Izmir motorväg.


Betalningar kommer att ske i 6-månadersperioder. Yavuz Sultan Selim Bridge väntas betala cirka 1 miljard 800 miljoner TL för första halvåret i år i slutet av juli. En utbetalning av detta belopp kommer också att göras i slutet av september eller i oktober för Osmangazi-bron och Izmir-motorvägen.

Haberturk'ten Olcay Aydilek enligt nyheterna; Yavuz Sultan Selim Bridge och Northern Ring Motorway, Osmangazi Bridge och Gebze-Orhangazi-izmir motorway, Eurasia Tunnel, som är kända som "mega" offentligt, byggdes av den privata sektorn med modellen Build-Oper-Transfer (BOT). I dessa projekt bestämdes kostnaderna för övergång av fordon i utländsk valuta. Staten har garanterat ett visst antal fordonsmigrering till dessa projekt. Om fordonets övergångar är under garantigränsen betalar staten skillnaden.

Yavuz Sultan Selim Bridge driver Northern Ring Motorway, İÇTAŞ-Astaldi-konsortiet. Regeringen gjorde tidigare garantibetalningar årligen för bro- och motorvägsprojekt. Efter chockökningen i valutakursen i augusti 2018 lanserades det dubbla betalningssystemet. Följaktligen görs garantibetalningar i juli för första halvåret och i januari för andra halvåret.

Inom denna ram kommer Yavuz Sultan Selim Bridge att garanteras under första halvåret i år i slutet av juli. Ett belopp på cirka 1 miljard 800 miljoner TL beräknas. Nettoskulden kommer att visas under de första dagarna i den nya månaden.

NY BESLUT

Efter den tredje bron har Osmangazi Bridge och Gebze-Orhangazi-Izmir Highway nyligen också bytt till dubbel metod i garantibetalningar. Otoyol Yatırım AŞ, som gör och driver detta projekt, kommer att få en garantibetalning för första halvåret 2020 i slutet av september eller oktober. Det förväntas att en betalning kommer att betalas till Osmangazi Bridge med det belopp som ska betalas till den tredje bron. Den andra delen (för andra halvåret 2020) kommer att göras till detta projekt i mars eller april året därpå (2021).Var den första att kommentera

Yorumlar