Michelin och Symbio bidrar till motorsport med bränslecellsteknologi

Michelin och Symbio bränslecellsteknologi bidrar till motorsporten
Michelin och Symbio bränslecellsteknologi bidrar till motorsporten

Michelin har gått samman med Symbio, ett joint venture med Faurecia, för att förbättra bränslecellkraften i motorsport. Michelin blev franchisepartner för Mission H24-projektet, som syftar till att påskynda utvecklingen av nollutsläppsrörlighet genom användning av bränslecellsteknologi i uthållighetstävlingar genom Symbio.


De första verken av Symbio, ett joint venture mellan Michelin och Faurecia, som har bibehållit sin miljövänliga identitet med hållbar teknik utvecklad i däckbranschen, lanserades 2019. Det blev en privilegierad partner i MissionH24-projektet, som syftar till att påskynda utvecklingen av nollutsläppsmobilitet, tack vare användningen av bränslecellsteknologi i uthållighetstävlingar genom Symbio, ett joint venture mellan Michelin och Faurecia. Efter aktivt deltagande i projektet tecknade Michelin också ett samarbete med Total-företaget, som var en projektpartner i början och redan förstås under fem säsonger.

Fogade krafter med Total

När Michelin och Symbio anslutit sig till Total, projektets partner sedan 24, för att påskynda användningen av bränslecellsteknik i motorsport som en del av MissionH2019, har projektet fått en anmärkningsvärd extra kraft. Detta samarbete kommer att bevittna konkurrensen av elektriska bränslecellsprototyper inom en särskild klassificering i Le Mans-loppet år 2024. Michelin-gruppens privilegierade partner i MissionH24-projektet, inte bara spelar en aktiv roll i utvecklingen av tekniska lösningar för att stärka racingprototyper, utan förblir också den speciella däckleverantören för H24Racing.

Fortsätter att investera i hållbara lösningar

Med uttryck för att Symbio syftar till att vara en viktig aktör i världen av rörlighet i bränsleceller under de kommande åren, sa Michelin Groups styrelseledamot, tjänster och lösningar, vice president för Advanced Technology Materials Sonia Artinian-Fredou, ”Symbio är en företagsstrategi med motorsport tack vare erfarenheterna med MissionH24-projektet. fick en stor harmoni mellan. Detta program erbjuder Michelin och Symbio ett verkligt laboratorium för att påskynda vårt forsknings- och utvecklingsarbete för rena lösningar för rörlighet med bränsleceller. Som en viktig aktör inom området för nollutsläppsmobilitet investerar Michelin i olika initiativ som påskyndar innovationer som syftar till att tillhandahålla hållbara lösningar till våra kunder och vår planet. ''

"Motorracing är inte bara ett enormt laboratorium som gör det möjligt för oss att driva gränserna för bränslecellsteknologi", fungerar Symbios vd Fabio Ferrari också som ett effektivt flaggskepp som informerar allmänheten om hur värdefull denna mobilitet med nollutsläpp är. Som Symbio är vi två gånger stolta över att delta i ett så ambitiöst program. ”Var den första att kommentera

Yorumlar