Ilısu Prof. Dr. 2: e enheten beställdes vid Veysel Eroğlu Dam

ilisu prof dr veysel eroglu dam inrättades i enheten
ilisu prof dr veysel eroglu dam inrättades i enheten

Ilısu Prof. som kommer att bidra till utvecklingen av hela den sydöstra Anatolia-regionen, särskilt Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt och Şırnak. Dr. En annan viktig tröskel överskreds i Veysel Eroğlu Dam. Elproduktion startade i den andra enheten i dammen, som startade produktionen med idrifttagandet av den första enheten.


Turkiets största kraftproduktion är ett av projekten som Ilisu-dammen, den första kraftproduktionsenheten 19 maj. Jubileum av Atatürk, Ungdom och herr president, idrottsdagen, Recep Tayyip Erdogan deltog i videokonferensen, jordbruks- och skogsbruksminister Dr. Å andra sidan togs Bekir Pakdemirli i tjänst med en ceremoni där han personligen deltog från dammen.

ÅRSREDOVISNING 412 miljoner dollar som ska läggas till ekonomin

Ilısu, som är den fjärde största dammen i vårt land efter Atatürk, Karakaya och Keban Dams när det gäller installerad kraft med sin installerade kapacitet på 1.200 4 MW och cirka 120 miljarder 412 miljoner kWh energi kommer den att producera årligen. Dr. Med idrifttagning av alla enheter i Veysel Eroğlu Dam kommer ett årligt bidrag på 6 miljoner dollar endast att ges från energiproduktion till ekonomin. Med denna produktionssiffra kan de årliga energibehoven i en stad på XNUMX miljoner människor tillgodoses.

2. ENHETEN är på

I detta sammanhang driftsattes den andra enheten av dammen, som gradvis tas i bruk, med en installerad kapacitet på 400 MW. Testningen av den tredje och den fjärde enheten fortsätter. Den tredje enheten planeras tas i drift under första halvåret.

MED 18 MILLION LIRA INVESTERINGSKOSTNAD

Dammen, som har en betongtäckt stenfyllningstyp på framsidan, rankas först i världen när det gäller påfyllningsvolym och kroppslängd, och har en höjd på 135 meter från grunden, 24 miljoner kubikmeter fyllningsvolym och en krönslängd på 1.820 meter. Ilısu-projektet har kostat cirka 18 miljarder liror med damm, vidarebosättning, skydd av historiska och kulturella tillgångar och andra konstruktioner.Var den första att kommentera

Yorumlar