Åtgärder som ska tillämpas vid bröllopsceremonier

åtgärder som ska tillämpas vid bröllopsceremonier
åtgärder som ska tillämpas vid bröllopsceremonier

Till de 81 provinscheferna för inrikesministeriet Åtgärder som ska tillämpas vid bröllopsceremonier skickade en cirkulär omkring. Från det ögonblick då den nya typen av coronavirusepidemi sågs med cirkulären, rekommendationerna från hälsoministeriet och Coronavirus vetenskapliga kommitté, herr president. Det påminde sig om att i enlighet med instruktionerna från Recep Tayyip Erdoğan togs många försiktighetsbeslut för att hantera risken orsakad av epidemin / smitta i fråga om folkhälsa och allmän ordning, för att säkerställa social isolering, för att bibehålla avstånd och för att kontrollera hastigheten på dess spridning.


Som ett resultat av de åtgärder som vidtagits har vår president, Mr. Vid kabinettmötet som hölls under ordförandeskapet i Erdogan den 09 juni uppgavs att bröllopshallarna beslutades att börja tjäna i enlighet med de regler som fastställts från 1 juli 2020 i enlighet med rekommendationerna från Coronavirus vetenskapliga kommitté.

I detta sammanhang har de lagstiftningsbestämmelser som gör det möjligt för verksamheten på platserna att användas vid bröllopsceremonier och de åtgärder som vidtagits utöver de åtgärder som är relaterade till hälsa och säkerhet på arbetsplatsen döljts på följande sätt:

Allmänna principer

1. Bröllop kommer att hållas utomhus när det är möjligt för att minska risken för kontaminering och kommer att hållas kort.
2. Distansplanen för allmänna användningsområden och sittplatser kommer att utarbetas av operatörerna / tjänstemännen på de platser där bröllopet kommer att hållas. Gästkapaciteten för bröllopsplatsen kommer att bestämmas i enlighet med distansplanen. Ett lämpligt antal gäster accepteras för denna kapacitet och kapacitetsinformationen kommer att hängas på en synlig plats vid ingången till bröllopsplatsen. Inom ramen för den förberedda planen kommer platsmarkeringar att göras för att säkerställa avståndet vid ingångarna till utrymmet och vid varje punkt där kön kan uppstå.
3. Informationsbannrar om rengöring, mask- och distansregler och andra regler som ska följas kommer att hängas vid ingångarna till bröllopsplatserna och på lämpliga platser.
4. Brandmätningar kommer att göras vid gästerna. Personer högre än 38 C kommer att riktas till närmaste hälsoinstitution. Brandmän / ansvarig medicinsk mask och ansiktsskydd kommer att använda.
5. Handrensare eller desinfektionsmedel kommer att finnas tillgängligt vid ingångarna och gemensamma utrymmena i bröllopsplatserna (huvudhall, byggnadsingång, matsal / cafeteria, handfat etc.). För att minska kontakten så mycket som möjligt kommer de att förses med fotoceller, om möjligt, och efter att gästerna rengör händerna med ett desinfektionsmedel / antiseptiskt hand.
6. Varje tabell innehåller ett tillräckligt antal kologner eller antiseptika som innehåller minst 70% alkohol.
7. Masker kommer att bäras på de platser där bröllopet kommer att hållas, och tillräckligt mycket masker kommer att hållas vid ingångarna av företagets ägare. Masken kommer att delas ut till gästerna utan mask. Dessutom kommer maskerna att bäras under bröllopet (inklusive brud, brudgum, äktenskapstjänsteman och vittnen).
8. Om möjligt är rum med naturlig ventilation (med fönster) att föredra för områden som brudgummen och brudgummen.
9. Vid catering under eller efter bröllopet, utarbetat av hälsoministeriet och de cirkulära bestämmelserna som skickades till styrelseskapen den 30 maj. Inom ramen för COVID-19: Åtgärder som ska vidtas i företag, restauranger, café, konditorivaror, konditori, dessertbutik och företag som tillhandahåller ät- och drickservice. Att bli följd.
10. Gästernas sittplatser kommer att vara minst 1,5 meter mellan borden och 60 cm mellan stolarna.
11. Regler för avstånd och sittplatser kommer inte att tillämpas på gruppen gäster från kärnfamiljen som bor i samma hus.
12. Vid bröllop kommer ingen handskakning eller kram / kram att göras under välkomst-, farväl- och smyckeceremonin, avståndet bibehålls.
13. Smyckeceremoni, presenter, kistor etc. som ska hållas på en lämplig plats i bröllopsplatsen. Det kommer att göras i en samlingslåda.
14. Samlade fotografering kommer inte att göras. Avståndsreglerna, med undantag för bruden och brudgummen, kommer att följas under fotograferingen och tårtning. Gästerna kommer dock att kunna ta enskilda foton med bruden och brudgummen under förutsättning att de använder en mask och följer avståndsregeln.
15. På de platser där bröllop kommer att hållas inom ramen för denna cirkulär kommer det inte att finnas några spel, danser, halays eller föreställningar (annat än bruden och brudgummen) som kan orsaka kontakt mellan personerna eller vara i strid med distansregeln. Endast musikutsändningar (inklusive live musik) görs för att gästerna ska kunna lyssna på.
16. Masjids i bröllopsplatser kommer att finnas tillgängliga för användning i enlighet med cirkulären av 22 maj.
17. I matsalen / cafeteriorna i bröllopsplatserna följs åtgärder för rengöring, maskanvändning och skydd av avstånd, där engångskoppar, tallrikar etc. material kommer att användas. Publicerad av hälsoministeriet under leveransen av dessa tjänster Åtgärder som ska vidtas vid buffén, kantinen och återförsäljare inom ramen för COVID-19 Att bli följd.
18. Avfallsbehållare kommer att placeras i allmänna användningsområden, det kommer att anges att dessa lådor endast kommer att användas för material som masker och handskar, och detta avfall kommer inte att kombineras med annat avfall medan de kastas.
19. Publicerad av hälsoministeriet i bussar / minibussar som tar med sig gästerna till platserna för bröllop. Åtgärder som ska vidtas för personbilsfordon inom COVID-19 Att bli följd.
20. Om parkeringstjänsten tillhandahålls kommer fordonet att levereras till gästen efter varje punkt (dörrhandtag, styrning, redskap etc.) i fordonet rengörs.
21. Användningen av hissar kommer att begränsas, en tredjedel av dess kapacitet tillåts åka, och detta nummer kommer att anges vid ingången till hissen. För att bibehålla avståndet i hissen bestäms områden där människor bör stanna av landmärken med ett avstånd på minst 1 meter mellan dem.

A) Bröllopsplatser

1. Bröllop i stängda områden;

  • Åtminstone en timme kommer att finnas kvar mellan de två brölloperna för en hälsosam ventilation av platsen i bröllop. Under denna period tillhandahålls naturlig luftcirkulation genom att öppna dörren / fönstret enligt förhållandena eller med centrala system.
  • Lekplatser för barn i inomhusområden där bröllop kommer att hållas kommer inte att användas.
2. Utomhus / landsbygd / trädgård etc. Bröllop på platser;
Rengöring och desinfektion av ofta rörda ytor på lekplatser i öppna utrymmen kommer att tillhandahållas. Antiseptisk hand kommer att finnas i tillgängliga områden. Eftersom coronavirus (COVID-19) kommer att öka risken för överföring kommer aktiviteter som kräver nära kontakt på mer än 1 meter inte att utföras.
3. Village / Street Bröllop;
  • Medan du meddelar bröllopsägarna att bröllopet kommer att hållas, kommer bestämmelserna i denna cirkulär att meddelas. Samtidigt kommer bröllopsägare att få ett brev om åtagande att följa cirkuläret.
  • Vid måltid föredras engångsmaterial (gafflar, skedar, tallrikar etc.).

B) Cocktail etc. Under eller efter bröllop. Att ha ett evenemang

1. Cocktail etc. kommer att vara anordnade att vara minst 1,5 meter mellan borden.

2. Varje tabell innehåller ett tillräckligt antal kologner eller antiseptika som innehåller minst 70% alkohol.
3. När det gäller "Öppen buffé" ska ett glasvisir förvaras för att förhindra att maten i buffén tas av gästerna och för att förhindra att gästerna kommer i kontakt med maten. Den begärda maten kommer att tillhandahållas gästerna av en tjänsteman inom ramen för åtgärderna.
4. Användning av te- / kaffemaskin, dispenser, drycksmaskin och liknande apparater i vanlig användning kommer att tillåtas av personalen.

C) Rengöring, desinfektion och ventilation i omgivningen

1. Bröllopsplatser städas dagligen och dessa lokaler kommer att ventileras regelbundet.

2. Högsta uppmärksamhet kommer att ägnas åt rengöring av bröllopsplatser, särskilt de ytor som ofta berörs.
3. Städpersonal bär medicinska masker och handskar.
4. Om möjligt kommer entrédörren till allmänna toaletter att ordnas som ett automatiskt dörrsystem. Dessutom kommer toaletter att förses med kontinuerlig flytande tvål, toalettpapper, pappershanddukar och papperskorgen, och kranar och flytande tvålenheter kommer att förses med fotoceller om möjligt för att minska kontakten. Användning av handtorkar är inte tillåtet.
5. Ventilation av områden med centrala ventilationssystem kommer att ordnas på ett sätt som säkerställer naturlig luftcirkulation, naturlig ventilation kommer att tillhandahållas genom att lämna dörrar och fönster öppna, och reglerna som anges i luftkonditioneringsriktlinjerna för hälsoministeriet om användning av ventilationssystem kommer att följas.

D) Försiktighetsåtgärder beträffande personal som arbetar i bröllopslokaler

1. Personalen informeras om COVID-19: s överföringsvägar och förebyggande åtgärder.
2. Personalens inträde kommer att ha handdesinfektion eller antiseptisk.
3. Kroppstemperaturmätningar vid personalens ingång / utgång görs med termiska sensorer eller mätare utan kontaktfeber, och dessa data registreras dagligen och lagras i minst 14 dagar. Dessutom kommer information att erhållas från personalen i detta sammanhang så att de personer som personalen bor tillsammans med kan övervakas när det gäller coronavirus (COVID-19).
4. Anställda som har / utvecklar symtom på feber, hosta, rinnande näsa och andningsbesvär kommer att hänvisas till den medicinska institutionen för utvärdering från COVID-19 som bär en medicinsk mask.
5. Tillräcklig skyddsutrustning kommer att finnas tillgänglig för personal som arbetar i bröllopsplatser. All personal måste bära medicinska / tygmasker, ansiktsskyddande transparenta visirer etc. som krävs under arbetet. kommer att använda personlig skyddsutrustning (masken kommer att bytas när den blir fuktig eller smutsig, och handrengöring kommer att tas om hand när du bär den nya masken.)
6. Daglig rengöring och hygien för personalkläder kommer att tillhandahållas.
7. Personalen blir ständigt varnade för att uppmärksamma handhygien. (För att säkerställa handhygien kommer det att beaktas att händerna tvättas med vatten och tvål i minst 20 sekunder, och alkoholbaserade handantiseptika kommer att användas i frånvaro av vatten och tvål.)
8. Toalett, vila, gemensamma matsalar och sociala utrymmen för den personal som arbetar i bröllopslokalerna kommer att arrangeras efter avståndsförhållandena (platsmarkeringar, körfält, hinder etc. arrangemang kommer att göras vid behov), och kapaciteten i dessa områden kommer att bestämmas och tillåts användas av personalen i enlighet med den bestämda kapaciteten. Rengöring och desinfektion av dessa områden kommer att tillhandahållas regelbundet. Dessutom kommer alkoholbaserad handrensare / desinfektionsmedel att finnas här.
9. Om personalen ser symtomen på coronavirus (COVID-19) i sig själva eller hos de människor de bor med, kommer de att rapportera detta omedelbart till affärschefen.
10. Genom att hantera bröllopsplatsen kan personalen göra det
Om det finns en misstänkt situation (hög feber, hosta, andnöd, luktförlust, svaghet, etc.), testas Coronavirus (COVID-19). Resultaten registreras och hålls, testresultatet är positivt eller resultatet av testresultatet är i kontakt med en positiv person, testresultatet är positivt och förbättrat, men efter det senaste negativa testresultatet har den 14-dagars uppföljningsperioden inte överskridits och personen som bor med sig själv är i tvivel. Personalen får inte arbeta förrän testresultatet har uppnåtts.

E) Andra problem

Engagemang, bröllopsmottagning, henna, omskärelsesbröllop, etc. I händelserna kommer det att säkerställas att de regler och principer som anges ovan kommer att följas. Alla arrangemang som gjorts av Ministeriet för hälsa Coronavirus Scientific Board, relevanta ministerier och auktoriserade offentliga institutioner och organisationer kommer att följas för att platserna ska hållas av styrelseskapen och distriktsguvernörerna för att fortsätta sin verksamhet enligt ovan angivna regler. Nödvändiga beslut kommer att fattas genom att granska ansökan och uppdatera den vid behov och i enlighet med artiklarna 27 och 72 i den allmänna sanitära lagen. Administrativa böter kommer att åläggas enligt artikel 282 i Allmänna sanitetslagen för dem som inte följer åtgärderna. Nödvändiga rättsliga förfaranden kommer att inledas inom ramen för artikel 195 i den turkiska strafflagen om uppförandet av brottet i enlighet med relevanta artiklar i lagen i enlighet med villkoret för överträdelsen.Var den första att kommentera

Yorumlar