Vad är HES-kod? Hur får man Hayat Eve Sığar (HEPP) -kod?

vad är hes kod liv hur man får hemkonto hur man får hes kod
vad är hes kod liv hur man får hemkonto hur man får hes kod

Turkiet förbereder sig för att leva med koronavirus. Över hela världen fortsätter att kämpa med effekterna av koronaviruset som fortsätter i Turkiet. Hälsominister Fahrettin Koca meddelade att tillämpningen av Hayat Eve Sığar (HES) -koden har börjat för dem som vill resa med kollektivtrafikfordon som flygplan, tåg, bussar inom ramen för koronavirus (Covid-19) utbrottsåtgärder. I detta sammanhang började medborgarna söka efter svaret på frågan ”Vad är HEPP?” ”Hur får man HEPP-kod”. Här är alla nyfikenheter om HES-koden ...

Hälsominister Koca, som säger att resorna nu kan genomföras med HES-kod, kommer att få passagerare att acceptera inrikesflyg och HES-kodkontrollen i High Speed ​​Train-resor, med en speciell funktion som kommer till mobilapplikationen "Hayat Eve Sığar". Riskstatus för alla passagerare på flygningen kommer att undersökas genom HEPP-koden 24 timmar före inrikesflygningen. ” Minister Koca sade: ”Individer kommer att kunna visa att de inte har risker, inte är sjuka eller är i kontakt genom denna Hayat Eve Sığar-ansökan. Vi ska öva först inom intercity-transporter. Du kommer att kunna resa med flyg och tåg med den kod du får via mobilapplikationen. ” sa.

Vad är HES-kod?

HES-kod är en kod som kommer att produceras med en funktion som kommer till mobilapplikationen “Hayat Eve Sığar”. Baserat på denna kod kommer en prioriterad screening att göras och det avgörs om passageraren är accepterad eller inte. Plan och tågresor kan göras med denna kod.

Minister Fahrettin Koca; Tillägget av den HEPP-kod som ska produceras personligen har blivit obligatorisk från och med den 18 maj 2020. För HES-kodförfrågan kommer passagerar-ID-numret (TCKN, Pass etc.), kontaktinformation (både telefon- och e-postfält) och födelsedatum att anges korrekt och helt efter behov.

Hes-kod

Hur får man HES-kod?

Efter tillkännagivandet att flyg- och tågresor kan göras med HES-koden började det undra hur man får HES-koden. HEPP-kod kan erhållas genom att ange avsnittet "HEPP-kodtransaktioner" i Hayat Eve Sığar-applikationen.

HES-kod kan också erhållas via SMS-metod. För att få HES-kod via textmeddelande, skriv HES och lämna ett utrymme mellan dem. TC-identitetsnummer, de senaste 4 siffrorna i TC-identitetsserienummer och delningstid (i antal dagar) skrivs och skickas till 2023 som ett SMS.

Kodansökan startade på flygtåg och bussresor

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar