Förmögenhetsfonden för inhemska bilar

tillgångsfond för inhemska bilar
tillgångsfond för inhemska bilar

Projektet "inhemsk bil", som fördes upp på dagordningen med en stor annons som genomfördes av president Erdoğan, är på dagordningen igen efter stagnationen i epidemiens dagar. Det anges att denna gång överförs projektet till Wealth Fund, som sägs vara byggt, och att en överföring av miljarder lira till cheferna kan vidtas.

Mark kan sökas efter resurser genom att visa inteckningar!


Hasan Toktaş, ledamot i İYİPs allmänna styrelse, hävdade att det 4200 tunnland turkiska statskassan som tilldelades TAF överfördes till Wealth Fund.

Med uppgift om att ett sådant påstående har uppnåtts till dem, men det finns ingen klar information om det officiella steget i denna riktning, sa CHP Bursa-ledamoten Erkan Aydın: ”Vi talar om ett stort land här. En miljon kvadratmeter av en mark på 4 miljoner kvadratmeter skulle tilldelas fabriken. Med detta påstående kommer bara en sak att tänka på, marken i fråga kommer att överföras till Wealth Fund, och denna plats kommer att visas som en inteckning, och företagen kommer att försöka ge lån från utlandet. ”

Tayyip Erdogan den 27 december 2020 dagen, Turkiets användargrupp för Cars Initiative till (TOGG), den verkliga i TSK: s 4 miljoner kvadratmeter i Gemlik 1 miljon kvadratmeter tillkännagav att det kommer att tilldelas att göra fabriken "Love Kadir i påminnelsen," TSK land Wealth Funds Om nyheten till vilken den överförs är korrekt kommer den inhemska bilproduktionen att genomföras i samarbete med Wealth Fund. "

"Venture Group, Turkiets mest värdefulla i minst 1 miljon kvadratmeter mark och ger upp så mycket pengar som vi inte kan förutsäga vad som kommer att hända idag, det är underförstått att det kommer att delas," sade Kadir hat, utvärderingen fortsatte enligt följande:

Metoden för statens partnerskap med privata företag innebär att företag överförs fria resurser av allmänheten. Företag betalas och blir partners som inte överstiger 50% av sitt kapital. Eftersom deras kapital är under 50% har regeringen inte något att säga i sin administration.

"De kan bara hitta så mycket pengar från Wealth Fund"
Tayyip Erdoğan sade att joint venture-gruppen som inrättades för den inhemska bilen kommer att investera 22 miljarder liror. De kan bara hitta så mycket pengar från Wealth Fund. De kommer att överföra miljarder liror till cheferna, eftersom vi bygger en inhemsk bil.

Ett av syftena med att inrätta förmögenhetsfonden är att sprida sådana metoder.

Vilka incitament har tidigare givits cheferna för projektet?
Följande poster inkluderades i incitamentpaketet som tidigare meddelats av president Erdoğan för projektet som ska genomföras av Anadolu Group, BMC, Root Group, Turkcell, Zorlu Holding och TOBB:

  • Tullskattefrihet,
  • Momsundantag,
  • Momsåterbetalning,
  • Skatteavdrag (skattereduktion på 100%, investeringsbidrag på 100%, belopp för investeringsbidrag som kan användas under investeringsperioden är 100%),
  • Försäkringspremie arbetsgivares aktiestöd (10 år),
  • Inkomstskatt för källskatt (10 år),
  • Kvalificerat personalstöd (max. 360.000.000 TL),
  • Ränte- och / eller utdelningsstöd (högst 13 år från dagen för användning av varje lån, förutsatt att det inte överstiger 80% av det fasta investeringsbeloppet och 10% av den ränta och / eller utdelning som betalats),
  • Tilldelning av placeringsplatser,
  • Köpgaranti.


Var den första att kommentera

Yorumlar