Minister Varank: "Alla bilfabriker fungerar"

minister som arbetar i alla varank bilfabriker
minister som arbetar i alla varank bilfabriker

Industri- och teknikminister Mustafa Varank uttalade att återhämtningen i den verkliga sektorn har börjat och positiva signaler har kommit och sa: "Se till att vi kommer att göra vår industri mer motståndskraftig mot alla slags chocker och hålla dem vid liv i alla fall." använde uttrycket.


Minister Varank deltog i DEİK Talks-programmet som organiserades av styrelsen för utrikesekonomiska förbindelser (DEIK) via videokonferens.

AUTOMOTIVA FABRIKTER FÖRAR

Varank sade att elförbrukningen i OIZ har börjat öka sedan början av maj. Varank sade: ”Alla bilfabriker fungerar. Det finns också återhämtning i textilier. Livsmedels-, kemikalie-, läkemedels- och förpackningsindustrin har stärkt sin styrka med epidemin. Vi träffar regelbundet med branschrepresentanter och OIZ-administrationer. Som ministerium fokuserar vi på stegen för att förverkliga denna potential. Vi kommer att göra vår bransch mer motståndskraftig mot alla typer av chock och hålla den vid liv i alla fall. ” sa.

COVID-19 SCANNING PÅ OIZS

Varank sa att den andra kritiska politiken för normaliseringsprocessen är Covid-19-testen som de initierade i OIZ: s, ”Vi börjar snart skanna tester i Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Manisa och Gaziantep. Vi vill sätta igång detta system i alla OIZ i slutet av maj. ” han talade.

Omedelbar spårning

Varank förklarade att de följer de ledande indikatorerna på tillväxt regelbundet. Varank sade: ”Vi övervakar data om industriproduktion, kapacitetsutnyttjandegrader, tillverkningsorder och elförbrukning i branschen nästan omedelbart. Vår huvudprioritet är att säkerställa en permanent återhämtning på produktionsfronten. ” sa.

MASKIN RING RESULTAT

När det rörde sig om det teknikorienterade branschflyttningsprogrammet sade Varank: ”Vi designade en stödmekanism från alla delar. Vi stöder köpare och säljare samtidigt. Vi avslutar samtalet vi öppnade inom maskinindustrin snart. Under de kommande månaderna kommer vårt program att aktiveras för andra prioriterade sektorer. Vi förväntar oss att du ska ansöka om våra samtal med dina lokala eller utländska partner. ” han talade.

AKTIV EKONOMEDIPLOMASI

Varank noterar att Turkiet kommer att vara en av världens ledande nya era av regionala försörjningscentra, kommer att forma aktörerna i färdplanen med en aktiv ekonomi och sa att de skulle bedriva diplomati.

Vi stoppade inte hjulen

DEIK-president Nail Olpak, som talade vid konferensen, sa: ”Vi har inte stoppat ekonomins hjul med stöd från vår stat, vår affärsvärld, vår finansvärld, våra anställda. Vi vet att vinnarna av den nya perioden kommer att vara de som kan hantera processen genom att förlita sig på sina affärspartners utan att bryta leverans- och leveranskedjan. ” sa.Var den första att kommentera

Yorumlar