Inhemsk och nationell produktionslinje lanserades vid MKE Gazi Fireworks Factory

inhemsk och nationell produktionslinje som beställts vid fabriken på mke gazi fisek
inhemsk och nationell produktionslinje som beställts vid fabriken på mke gazi fisek

Inom ramen för det nya projektet från Machinery and Chemical Industry Corporation (MKEK) kom den nya produktionslinjen som skapades med inhemska och nationella maskiner i drift vid Gazi Fişek-fabriken.


Öppningen av den nya produktionslinjen, som helt kommer att eliminera beroendet utomlands och skapas helt och hållet från inhemska och nationella maskiner, inom ramen för åtgärder för coronavirus, minister för försvarsminister Akar, generalstab general General Yaşar Güler, befälhavare för landstyrkorna. Kucukakyuz och vice ministrar för försvarsministern Yunus Emre Karaosmanoglu hölls med videokonferensmetoden som deltog av Alpaslan Kavaklioglu och Shuay Alpay.

Innan invigningen fick minister Akar information från MKEK: s generaldirektör Yasin Akdere om den nya patronlinjen och arbetena. Gratulerade dem som bidragit till följd av de framgångsrika ansträngningar lokal och nationell betydelse för arbetet tills ministern Akar, sade han att det var viktiga utvecklingen inom industri och teknik i Turkiet.

Akar sade att dessa arbeten också återspeglas i försvarsindustrin och sade: ”Vårt arbete inom försvarsindustrin har fått ett betydande fart med ledning, stöd och uppmuntran av vår president, och tack och lov har inhemska och nationalitetsgraden i försvarsindustrin nått 70 procent. Vi tycker inte att någon av dem är tillräcklig. Vi kommer att fortsätta vårt arbete i en allt högre takt och jag tror att vi kommer att ta det till mycket högre nivåer. ” använda uttryck.

EN VIKTIGT STEG TILL

Minister Akar sade på vikten av att ta fram inhemsk och nationell design i försvarsindustrin:

”Gazi Fişek Factory, som har en meningsfull position i den nationella och inhemska industrin, har en mycket viktig position när det gäller att tillgodose behoven hos våra väpnade styrkor. I detta avseende är betydelsen och vikten av att ta service till denna speciella och meningsfulla fabrik inte bara med utländska maskiner utan också med inhemska och nationella maskiner och tillhandahålla produktion mycket viktig. Dessutom är det en annan källa till stolthet för oss att öka produktionen med 40 procent med tillverkningen med inhemska och nationella arbetsbänkar jämfört med utländska arbetsbänkar. ”

Minister Akar sade att alla inhemska och utländska krav snabbare kommer att uppfyllas med den nya produktionslinjen, "Jag vill säga att detta är ett viktigt steg både ekonomiskt och i fråga om vår säkerhet." sade han.

När han konstaterade att den negativa effekten av att vara beroende av vävstolar som producerats utomlands har upplevts under de senaste åren, sa minister Akar: ”När vi har ett vävstolberoende har vi stött på situationer som att vi inte kan få materialet vi betalade för. Om vi ​​går i denna takt hoppas vi att allt vårt produktionsmaterial kommer att kunna göra det på egen hand och vi kommer att utveckla det ytterligare. ” han talade.

Påminde om att ministeriet för försvar har producerat olika skyddande hälso-och sjukvårdsprodukter inom ramen för kampen mot koronavirusutbrott, sa minister Akar:

”Vi mötte också ett viktigt behov genom att tillverka produktionsbänken för kirurgisk mask. Fram till för två månader sedan var frånvaron av masktillverkningsmaskiner ett annat problem. Några allvarliga pengar begärdes. Vid den tidpunkt vi har nått har konstruktionen av maskiner som producerar kirurgiska masker av dig förändrat hela ekvationen och gjort vårt arbete enklare. Ett mycket viktigt steg har tagits för att tillgodose behoven hos inte bara våra väpnade styrkor utan också med våra människor, vänliga och broderliga länder. ”

KOMMER SÄKERHETEN TILL SAHRA: S CERTIFIKATION

Minister Akar betonade att ansträngningarna för att öka produktionen av skyddande hälsovårdsmaterial i fabriker som är anslutna till ministeriet för försvarsministerium, sade minister Akar:

”Vi har tillverkat nästan 30 miljoner masker hittills. Vi tillverkade över 500 tusen overaller och 140 ton desinfektionsmedel. Jag tror att vi kommer att fortsätta denna produktion snabbare och öka antalet ännu högre. Under den kommande perioden kommer dessa siffror att vara mycket högre. Herr president har olika instruktioner. Genom att öka vårt intensiva arbete och samordning med berörda ministerier och institutioner kommer vi att försöka uppfylla våra uppgifter mycket mer effektivt både när det gäller produktion och distribution. ”

Minister Akar påminde om att MKEK producerade prototypen på den mekaniska andningsskyddet "Sahara" och sa att "Produktion av inhemska och nationella termometrar och värmekameror har spelats in som en separat framgång för MKEK". Minister Akar, angående "Sahara", "Certifieringsprocessen har också nått ett visst skede. Vi kommer snart att kunna tillgodose behoven i både vårt land, våra väpnade styrkor och vänliga och allierade länder, genom att producera 500 enheter i veckan. ” sade han.

MER KVALITET FRÅN DIN EGNA VÄRLD

Tack vare den nyetablerade linjen planeras det att öka produktionskapaciteten tre gånger. Tack vare den nya linjen som kommer att producera 7.62 mm x 39 Kalashnikov-patroner, 7.62 mmx51 NATO-patroner, 7.62 och 5,56 mm Shirred Maneuver-patroner, kommer den inhemska och utländska efterfrågan att möta lättare och högre kvalitet kommer att realiseras. Tack vare projektet, som kommer att eliminera det utländska beroendet i patronen, syftar det till att öka MKEKs konkurrenskraft.

Med detta projekt har MKEK, som har förvärvat en struktur som inte bara kan överföra produktionen utan också produktionstekniken, eliminerat det utländska beroendet för både produkt- och patronproduktionsräknare med denna investering.

Även om alla räknare som tillhandahålls inom projektet är 100 procent inhemska, sägs det att produktionsbänkar för patroner är av högre kvalitet och effektiva än deras motsvarigheter i världen.

Den här bildspelet kräver JavaScript.Var den första att kommentera

Yorumlar