EGO-bussar kommer att tillhandahålla gratis service till medborgare som är undantagna från förbud

egobussar kommer att tillhandahålla gratis service till medborgare som är undantagna från förbud
egobussar kommer att tillhandahålla gratis service till medborgare som är undantagna från förbud

Ankara Metropolitan Municipality har avslutat förberedelserna för Eid al-Fitr. Förutom Başkents gator och boulevarder utförs rengöringsarbeten på kyrkogården, medan polisavdelningens team skärper sina livsmedelsinspektioner särskilt för företag som producerar godis. Crisis Desk, Başkent 153, ASKİ, Ankara Fire Brigade och Municipal Police-team kommer att arbeta dygnet runt under högtiden, inklusive Arife-dagen. Halk Ekmek detaljhandlare och Halk Ekmek bufféer kommer att vara öppna endast mellan 7 och 24 den 23 maj, lördagen och 3 maj. Science- och ASKİ-team kommer att fortsätta med sina infrastrukturer och överbyggnadsarbeten. EGO-bussar, som transporterar Ankara-boende gratis under nationella och religiösa helgdagar, kommer också att betjäna medborgare som är undantagna från utegångsförbud.


Ankara Metropolitan Municipality har slutfört alla sina förberedelser i hela staden före Ramadan-festen, som kommer att passera i skuggan av utegången på grund av koronavirusepidemin i år.

Baskent 153, Crisis Desk, EGO och ASKI General Directorate, Ankara Police and Metropolitan Fire Department kommer att arbeta dygnet runt för att tillgodose behoven och kraven från Ankara-invånarna under semestern.

EGO-BUSSER FÖR ATT UTFÖRA GRATIS SERVICE

EGO: s generaldirektorat, som kommer att tillhandahålla kollektivtrafik mellan vissa timmar den 23 maj, kommer att tillhandahålla gratis busstrafik mellan 24-26 maj, med undantag för järnvägssystem, i överensstämmelse med beslutet av Provincial General Sanitary Board of Provincial Governorship of Ankara:

- 23 maj 2020: 07.00-20.00

- 24-26 maj 2020: 07.00-09.00 och 16.30-20.00

Under Ramadan-festen, där Metropolitan Municipality-församlingens beslut att tillhandahålla gratis transporttjänst på religiösa och nationella helgdagar, kommer Ankara-invånare som är undantagna från utegångsförbudet att kunna dra nytta av EGO-bussar gratis vid de angivna timmarna.

OFFICERLAG ÖKADE LIVSMEDELREVISIONER

Att öka de rutinmässiga matinspektioner som utförs av medborgarna för att nå hälsosam mat före semestern, Ankara Police; Det fortsätter sina granskningar för företag som producerar och säljer bageriprodukter och söta produkter.

Rättsliga åtgärder vidtas för brister som observeras i revisioner som kontrollerar om överensstämmelse med hälsa, hygien, skatteplatta och coronavirusepidemi, överensstämmelse med användningen av masker, handskar, ärmar, ben och klänningar, socialt avstånd, antal anställda och kunder kontrolleras.

Med uppgift om att Ankara polisavdelning också kommer att kontrollera om företagen och företagen är stängda på utegångsdagarna gav Metropolitan Municipality Police Department Mustafa Koç följande information:

”Under dessa dagar, när vi förbereder oss för att träffa den välsignade Eid al-Fitr med våra Ankara-medborgare under förhållandena för att bekämpa epidemin, fortsätter våra team, som är mobila dygnet runt, sin kontroll över hela staden. I mitten har vi lag som svarar omedelbart på klagomål som har nått Başkent 153-linjen. ”

KYRKOGÅRD KLÄMT ATT BESÖKA

Kyrkogårdsavdelningen förberedde också städningen av kyrkogårdarna före Ramadan Holiday och förberedde dem för besöket.

Förutom alla huvudområden KarşıyakaNär man utförde detaljerat rengöringsarbete i Ortaköy, Cebeci Asri, Gölbaşı, Bağlum och Sincan Cimşit kyrkogårdar, var det noga att se till att de allmänna utseendet på de kyrkogårdar som var mycket översvämmade före högtiden på grund av utegångsförbudet.

Inom ramen för de verk där träden på kyrkogården bibehölls, beskurenes de torkade trädgrenarna och ogräset också. En noggrann rengöring utfördes på kyrkogårdarna på kyrkogården där de anhöriga fick besöka den första dagen av högtiden.

Med uppgift om att de började förberedelserna för högtiden för en månad sedan på alla kyrkogårdar, sa chefen för kyrkogårdsavdelningen Köksal Bozan:

”I enlighet med anvisningarna från vår borgmästare Herr Mansur Yavas städades inte bara centrala kyrkogårdar utan också alla distriktskyrkogårdar. Rengörings- och underhållsarbeten har avslutats på våra 6 kyrkogårdar i centrum. Vi började göra eldmätningar vid ingången till våra medborgare som kom på besök, vi tillhandahåller även masker till de som inte har en mask. Släktingar till martyrerna kommer att kunna besöka martyrdomen den första dagen av semestern i linje med inrikesministeriets cirkulär. Våra kyrkogårdar kommer att vara öppna för besök av våra medborgare som inte har utegångsförbud under utegångsförbudet. ”

ANKARA brandkår med THE CAPITAL 153 OCH KRISBORD GÖR ETT POST 7/24

Başkent fungerar som en kommunikationsbro mellan huvudstaden och Metropolitan Municipality och kommer att fungera dygnet runt för att lösa medborgarnas krav så snart som möjligt under 153 helgdagar.

Crisis Desk och Psychological Support-linjen som inrättades under coronavirusepidemiprocessen kommer att fortsätta arbeta mot medborgarnas krav under hela semestern. Invånarna i Ankara kommer att kunna skicka sina förfrågningar och klagomål till Metropolitan Municipality via Crisis Desk-telefonnummer 0312 666 60 00 eller via Capital 153.

Ankara Fire Department kommer också att arbeta dygnet runt på 46 stationer tillsammans med distrikten. Invånarna i Başkent kommer att kunna rapportera om eventuella brandrapporter via 7 Emergency Call Center.

HANGER OCH VETENSKAPARAR ARBETERAR PÅ TULL

ASKIs generaldirektorat kommer att fortsätta att tillhandahålla tjänster till huvudstäderna dygnet runt tillsammans med dess personal.

Vid brådskande behov kan medborgarna nå ASKI via nödcentralen "0312 616 10 00" eller via huvudstaden 153. ASKİ-team, som kommer att fortsätta att tillhandahålla mobila tjänster på en 24-timmarsbasis inom Card Counter Failure Maintenance and Repair services; Korträknartransaktioner för funktionshindrade medborgare, hälso- och säkerhetsanställda, särskilt medborgare över 65 år, kommer att gå till deras adresser.

ASKI Generaldirektoratets servicebyggnad kommer att vara öppet mellan 4-08.00 i fyra dagar för utbyte, förnyelse och lastning av korträknemagnetiska kort. Teamen kommer också att fortsätta sina uppdelningar, underhåll och infrastrukturarbete utan avbrott.

Som en del av kampen mot coronavirus kommer Department of Science Affairs, som ökade asfaltförskjutningarna i utegångsförbudet på helgerna, att fortsätta arbeta på högtiden. Forskningsavdelningens team, som kommer att utföra asfaltläggning och underhållsarbete i centrum och alla distrikt, kommer att ge både ett modernt utseende och körsäkerhet på huvudvägarna.

RENGÖRING AV DAGEN I KAPITALET

Stadens estetiska avdelningsteam påskyndade också rengöringsarbetet i staden före Ramadan-festen.

Förutom gatorna och boulevarderna i Ankara förberedde team som utför tvättoperationer vid busshållplatser, bänkar, trottoarer, torg och barriärer vid centrala punkter som Ulus och Kızılay staden för högtiden. Sopade fordon och mobila team kommer att fortsätta arbeta dygnet runt på en högtid för ett glänsande Ankara utegångsförbud.

FOLKBREAD ÖPPNING PÅ SISTA DAGEN I ARIFET OCH HELGET

Metropolitan Municipality Public Bread Factory, som har blivit ett varumärke i huvudstaden, har bestämt arbetsplanen för Ramadan-festen.

Halk Ekmek, som går för att organisera arbetsdagarna och timmarna för att tillgodose medborgarnas matbehov och bär lokala producenters produkter till sina hyllor, presenterade baklava- och dessertvarianter som är speciellt förberedda för festivalen efter kapitalisternas smak.

Halk Ekmek Butiker och Halk Ekmek bufféer kommer att vara öppna endast mellan 23-3 på lördagen den 26 maj, tisdagen den 10.00 maj, den tredje dagen av semestern.

Efter början av intercity-resor efter att medborgarna 65 år och äldre fick friheten att gå hem, togs alla nödvändiga åtgärder i AŞTİ. Medan medborgare med resetillstånd inte tas till AŞTİ utan en mask, vidtas också säkerhetsåtgärder till en högre nivå.Var den första att kommentera

Yorumlar