Gråa väggar av kapital, färgglada med inslag av målare

de gråa väggarna i huvudstaden är färgglada med inslag av målare
de gråa väggarna i huvudstaden är färgglada med inslag av målare

Ankara Metropolitan Municipality färgar gångvägarna, broarna och tomma väggytorna i huvudstaden med målarnas magiska inslag. Med projektet genomfört av Metropolitan Mayor Mansur Yavaş undertecknar målare från huvudstaden konstnärliga verk i många delar av staden. Målaren Şenol Karakaya och hans team tillhandahöll Elmada-ingången Bridge Underpass, Cinnah Caddesi Kuloğlu Underpass och Elders and Youth Information Access Center Underpassas med Ankara katt- och tulpanmålningar.


Ankara Metropolitan Municipality färgar fotgängsgångarna, broarna och tomma väggytorna i huvudstaden och dess distrikt med harmoniska och estetiska inslag.

Projektet initierat av Metropolitan borgmästaren Mansur Yavaş och genomförts av avdelningen för stadsestetik, gångvägar, broar och tomma grå betongväggar; Konstnären Şenol Karakaya och hans team möter ritningarna.

PRESIDENTEN STARTA PROJEKTET Långsamt

Konstnärliga verk skapade av målaren Şenol Karakayas samarbete med 7 målares samarbete uppskattas också av medborgarna.

Şenol Karakaya, som uppgav att de ville återuppliva huvudstadens symboler genom att måla, gav följande information om verken:

”Jag är mycket glad över att kunna delta i detta projekt, som initierades av vår borgmästare Herr Mansur Yavas i november 2019. Vi vill ge människor ett konstnärligt perspektiv, bli en modern stad och föra konstgalleriet på gatan. Vår president vill också att Ankara ska bli av med de gråa murarna. För detta ändamål deltar vi i detta projekt. Genom att introducera konstnärliga gatukonstruktioner strävar vi efter att leva till städerna och få naturen och färgerna till människor bland stenbyggnader. ”

Målaren Rabia Karakaya, som målade huvudstadens murar med sin hustru olenol Karakaya, sade: ”Vårt mål är att föra människor med vallmo när de går till sina balkonger, fönster och gator. Lägga till en visuell fest till staden. Vi inser detta projekt med det värde som vår president Mansur Yavas ger konst och konstnärer. Vi gör vårt bästa för att göra Ankara till en färgstark stad genom att färga de grå gatorna. ”

SYMBOLER AV KAPITALREINVENTIONEN

Målarna som förvandlade Elmadağ Entrance Bridge Underpass, Kenan Evren Boulevard Underpass, Cinnah Avenue Kuloğlu fotgängsundergång och äldre- och ungdomsinformationscentret Underpass till en visuell fest med sina magiska händer; Det innehåller också symbolerna för huvudstaden, såsom Ankara Cat, Ankara Cigdem och Ankara White Pigeon och tulpan.

Den 61-åriga medborgaren, kalender Akbal, uttryckte sin tillfredsställelse med målarfärgen på väggarna och sa: ”Ett arbete som är värt Ankara har påbörjats. Vi följer av de verk som Mansur President ger betydelse för konst. Vi lever bland betonghögar och vi öppnar upp med dessa naturliga färger. Sultan Akbal sade tack till dem som bidrog och sa att han målade som en hobby och väckte uppmärksamheten på målningarna när han passerade genom undergången. Det är också fördelaktigt att ha gjorts speciellt för undergångar eftersom det inte märktes att det fanns en undergång vid korsningen. Jag tackar också presidenten för Mansur för det värde han ger till Ankara och konstnärerna. ”

Den här bildspelet kräver JavaScript.Var den första att kommentera

Yorumlar